Karrysauce med estragon smager fantastisk og er en af verdens mest almindelige saucer. Vi laver også vores estragon sauce med karry og frisk estragon. Den kan du se her, opskrift på estragon sauce. Vi tilsætter lidt friskhakket estragon til vores karrysauce, da den tilfører den smag vi ønsker. Vi tilsætter nogle gange også ægte karryblade fra Karryplanten, (Helichrysum italicum, som vi binder sammen med kødsnor, så det kun er smagen vi får, da bladene er lidt seje.
Til en god Karrysauce med estragon eller estragon sauce skal der også bruges gurkemeje og lidt syrlighed i form af eddike og sødme i form af et æble.
Prøv også whiskysauce eller boller i karrysauce
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Det tager ca. 15 minutter at lave retten.
- 25 g Margarine
- 1 stk. Løg
- 2 spsk. Hvedemel
- 1 stk. Æble
- 2 tsk. Karry
- 1 tsk. Gurkemeje
- 5 dl Grøntsagsbouillon
- 1 dl. Fransk estragon
- ½ dl. Sherryeddike
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- Tænd komfuret på middelvarme og smelt margarinen i en saucegryde. Drys karry og gurkemeje ud over margarinen og svits nu karryen et par minutter. Karryen må ikke brænde på, så rør rundt hele tiden.
- Tilsæt nu finthakket løg og finthakket æble, og svits yderligere et par minutter.
- Drys nu hvedemel over indholdet mens der røres. Nu tages gryden, hvedemel må ikke svitses. Tilsæt nu grøntsagsbouillon lidt af gangen, mens der røres kraftigt. Sæt gryden på blusset igen. Giv alt det grøntsagsbouillon som saucen kan tage, så den til sidst har den rette konsistens.
- Tilsæt nu sherryeddike og grofthakket estragon.
- Lad saucen småsimre og blive godt varm inden den serveres.
- Smages til med salt og peber og evt. lidt sukker
💭 Tips
I stedet for sherryeddike kan bruges balsamicoeddike, vineddike eller estragoneddike.
Kan retten fryses ned
Nej, det er den ikke velegnet til.
Kan man forberede noget på forhånd
Ja, man kan lave saucen på forhånd og sætte den i køleskabet og så varme den helt op lige inden servering.
Hvad er mest populære tilbehør
Ris, boller i karry og grøntsager.
Kan saucen laves mere spicy
Ja, tilsæt mere estragon og lidt cayennepeber eller finthakket chili.
Opskrift med noter
Karrysauce med sherryeddike og estragon
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 25 g Margarine
- 1 stk. Løg
- 2 spsk. Hvedemel
- 1 stk. Æble
- 2 tsk. Karry
- 1 tsk. Gurkemeje
- 5 dl Grøntsagsbouillon
- 1 dl. Fransk estragon
- ½ dl. Sherryeddike
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
Sådan gør du
- Tænd komfuret på middelvarme og smelt margarinen i en saucegryde. Drys karry og gurkemeje ud over margarinen og svits nu karryen et par minutter. Karryen må ikke brænde på, så rør rundt hele tiden.
- Tilsæt nu finthakket løg og finthakket æble, og svits yderligere et par minutter.
- Drys nu hvedemel over indholdet mens der røres. Nu tages gryden, hvedemel må ikke svitses. Tilsæt nu grøntsagsbouillon lidt af gangen, mens der røres kraftigt. Sæt gryden på blusset igen. Giv alt det grøntsagsbouillon som saucen kan tage, så den til sidst har den rette konsistens.
- Tilsæt nu sherryeddike og grofthakket estragon.
- Lad saucen småsimre og blive godt varm inden den serveres.
- Smages til med salt og peber og evt. lidt sukker.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer