Spidskål og chili er ikke klassiske ingredienser i coleslaw, men spidskål smager bedre og er ikke så hård og sej som hvidkål kan være. Vi lavet vores egen cremede coleslaw med spidskål, som indeholder dejlig sprød spidskål og chili. Den minder lidt om amerikansk coleslaw. Vi siger: Prøv den og blive overrasket over smagen og den cremede konsistens. Og jo, du kan selvfølgelig erstatte spidskål med hvidkål i opskriften, hvis du foretrækker coleslaw som mormor lavede den.
Coleslaw med spidskål er meget nemt og lave, men man bør ikke komme for meget dressing over grøntsagerne, da det hurtigt kan blive for cremet. Tilsæt den mængde dressing, som du synes er passende.
Det tager ca. 15 minutter i alt, at lave coleslaw.
- ¼ hvidkålshoved eller spidskål
- 4 gulerødder
- 1 stængel bladselleri
- 1 spsk. mayonnaise
- 2 spsk. citronsaft
- 2-2 ½ dl cremefraiche 18 %
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. chilisauce efter behag
- 1 tsk. finthakket chili
- Salt og peber
- (¼ tsk. Spidskommen) kan udelades
- Skyl spidskål og fjern de yderste blade. Skær og snit spidskål fint. Riv gulerødder på et rivejern. Skyl bladselleri og skær den i tynde skiver. Bland kål, bladselleri og revet gulerødder i en skål og sæt det køligt.
- Bland de resterende ingredienser i en anden skål.
- Spidskommen bruges ofte sammen med chili og afrunder smagen, men mange kan ikke lide spidskommen, derfor har vi sat dette krydderi i parentes)
- Smag dressingen til med salt og peber.
- Hæld alle ingredienserne sammen i en skål og bland. Dæk skålen til og opbevar den i køleskab i ca. 1 time før servering.
💭 Tips
Kan coleslaw fryses
Nej, det vil blive grynet og vandet i konsistensen.
Kan man lave coleslaw dagen før
Ja, det kan man godt, men det vil måske være bedst at vente med, at røre mayonnaise og cremefraiche sammen med de andre ingredienser lide inden servering, da cremefraichen smager bedst når den er helt frisk.
Opskrift med noter
Coleslaw med spidskål og chili
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- ¼ stk. Spidskål (Eller ¼ hvidkålshoved )
- 4 stk. Gulerødder
- 1 stk. Bladselleri (stængel )
Dressing
- 1 spsk. Mayonnaise
- 2 spsk. Citronsaft
- 2-2 ½ dl Cremefraiche 18 %
- 1 spsk. Sukker
- 1 spsk. Chilisauce efter behag
- 1 tsk. Chili (finthakket )
- 1 tsk. Salt og lidt peber
- ¼ tsk. Spidskommen (kan udelades)
Sådan gør du
- Skyl spidskål og fjern de yderste blade. Skær og snit spidskål fint.
- Riv gulerødder på et rivejern. Skyl bladselleri og skær den i tynde skiver. Bland kål, bladselleri og revet gulerødder i en skål og sæt det køligt.
- Bland de resterende ingredienser i en anden skål.
- Spidskommen bruges ofte sammen med chili og afrunder smagen, men mange kan ikke lide spidskommen, derfor har vi sat dette krydderi i parentes
- Smag dressingen til med salt og peber.
- Hæld alle ingredienserne sammen i en skål og bland. Dæk skålen til og opbevar den i køleskab i ca. 1 time før servering.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer