Her får du opskriften på grove bagels som er bagt med grovere meltyper end de almindelige af hvedemel. Men de er stadig med den samme gode smag. Men de er stadig med den samme gode smag. Disse bagels bliver bagt i vand inden de kommer i ovnen. Dette gør at de bliver dejligt svampede indeni og sprøde udenpå. Prøv også grove bagels med æggesalat
Gå til
Fuldkorns bagels
Fuldkornsbagels kan også laves af mere grove meltyper som f.eks. grahamsmel, rugmel og sigtemel. Når du bruger grove meltyper er det en fordel, at blande mel i forholdet ¼ eller ⅕. Dvs. 1 del grov mel og 4 eller fem dele fint hvedemel.
Lækkert fyld til bagels
En rigtig lækker bagels, kan laves som en Italiensk flutes med skinke og mozzarella. Her er vores forslag på lækkert fyld til bagels.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 8 timer og 30 min. Opskrift giver 8 bagels.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 450 gram hvedemel
- 100 gram Ølandsmel
- 4 dl Vand
- 1 spsk. Farin Brun
- 1 tsk. salt
- 25 gram Gær
Ingredienser pynt
- 1 stk. æg (til pensling)
- 3 spsk. sesamfrø
- 3 spsk. Birkes
- 3 spsk. Solsikkekerner
- 3 spsk. Græskarkerner
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Lun vand og kom det i en skål og rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt mel, salt, og farin og rør og ælt det godt sammen. Dejen må godt være lidt blød og en anelse klistret. En røremaskine er god til dette.
- Sæt film over skålen og sæt det i køleskabet til næste dag.
- Næste dag tages dejen ud en time før den skal bruges, så den har fået stuetemperatur.
- Kom mel på bordpladen og ælt dejen og form 8 kugler.
- Med langemand og tommelfinger laver du et hul i midten af bollen og former et pænt hul på størrelse med tommelfinger og langemand mod hinanden. (Et hul som en bordtennisbold lige kan gå igennem)
- Smør en bageplade og kom de 8 bagels på. Kom et fugtigt rent viskestykker over og sæt dem til at hæve i ca. 1 time.
- Tag en stor gryde og kom koldt vand i og kog det op. Kom en bagels i af gangen og kog dem 1 minut på hver side. Du kan komme flere i, når du har erfaringen.
- Vend bagels med en hulske og tag dem op med hulske når de er færdige og læg dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir.
- Tænd ovn op på 220 grader.
- Bagels pensles med sammenpisket æg og drysses med frø og kerner og bages i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og færdigbagte. Sættes til afkøling på bagerist og serveres straks når de er afkølet.
🍽Servering
- Flæk en bagels og kom dit yndlingsfyld i bagels og fordel blandet salat ovenpå. Server straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan ændre frø og kerner. Brug f.eks. en 5 korns blanding
❓ FAQ
Bagels skal spises mens de er lune. De kan holde sig 1 dag i brødskabet, men skal så lunes.
I brødskabet eller plastpose
Opskrift med noter
Grove bagels
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Røremaskine
Ingredienser
- 450 gram Hvedemel
- 100 gram Ølandsmel
- 4 dl Vand
- 1 spsk Farin Brun
- 1 tsk. salt
- 25 gram Gær
Ingredienser pynt
- 1 stk. Æg (til pensling)
- ½ dl Sesamfrø
- ½ dl Birkes
- ½ dl Solsikkekerner
- ½ dl Græskarkerner
Sådan gør du
- Lun vand og kom det i en skål og rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt mel, salt, og farin og rør og ælt det godt sammen. Dejen må godt være lidt blød og en anelse klistret. En røremaskine er god til dette.
- Sæt film over skålen og sæt det i køleskabet til næste dag.
- Næste dag tages dejen ud en time før den skal bruges, så den har fået stuetemperatur.
- Kom mel på bordpladen og ælt dejen og form 8 kugler.
- Med langemand og tommelfinger laver du et hul i midten af bollen og former et pænt hul på størrelse med tommelfinger og langemand mod hinanden. (Et hul som en bordtennisbold lige kan gå igennem)
- Smør en bageplade og kom de 8 bagels på. Kom et fugtigt rent viskestykker over og sæt dem til at hæve i ca. 1 time.
- Tag en stor gryde og kom koldt vand i og kog det op. Kom en bagels i af gangen og kog dem 1 minut på hver side. Du kan komme flere i, når du har erfaringen.
- Vend bagels med en hulske og tag dem op med hulske når de er færdige og læg dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir.
- Tænd ovn op på 220 grader.
- Bagels pensles med sammenpisket æg og drysses med frø og kerner og bages i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og færdigbagte. Sættes til afkøling på bagerist og serveres straks når de er afkølet.
Servering
- Flæk en bagels og kom dit yndlingsfyld i bagels og fordel blandet salat ovenpå. Server straks.
Noter
- Pesto
- Basilikum
- Olivenolie
- Mozzarella
- Skinke
- Serranoskinke
- Rødløg
- Tomat
- Salat
- Agurk
- Avocado
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer