Sød rabarbertærte med marcipan, og kagebund med vaniljesmag, hvor der ovenpå er sød “makron lag” af marcipan blandet med søde røde rabarber. Rabarbertærte, kan serveres med vanilje cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Prøv også rabarberkage med marcipan
Her er vores helt nye opskrift på rabarbertærte med marcipan og vanilje. Rabarbertærter er meget aktuelle i maj måned, hvor rabarberne har den bedste og fineste smag og kvalitet.
Brug helst de fine nye rabarber, som er gennemfarvede med rød saft, så du får en flot dybrød farve.
Denne opskrift er inspireret af vores anden opskrift, rabarbertærte med mørdej, som også er meget populær.
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 1 time og 20 min. Opskrifter til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 225 g Hvedemel
- 150 g Smør
- 3 spsk. Sukker
- 2 stk. Æggeblommer
🍳Fyld
- 400 g Rabarber
- 2 spsk. Sukker
- 2 stk. Æggehvider
- 4 spsk. Sukker
- 150 g Marcipan (revet)
- ¾ stk. Vaniljestang
- 50 g Mandler (flager eller groft hakkede)
- 2 spsk. Sukker
🥗Tilbehør
- 200 g Cremefraiche
- ¼ stk. Vaniljestang
- 1 spsk. Sukker
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Dej
- Hak smørret.
- Kom mel i en stor skål og tilsæt smør. Smuldr smørret godt ind i mel.
- Del æg i æggeblommer og æggehvider.
- Tilsæt sukker og æggeblommer i skålen og saml dejen til en kugle med hænderne. Pak dejen ind i madfolie.
- Sættes i køleskabet i ca. 60 minutter.
- Tag en kagerulle og rul dejen til den er rund og passer til en almindelig tærteform på omkring 25 – 27 cm i omkreds.
- Tryg dejen godt fast så den er ensartet.
🍳Fyld
- Rens og snit rabarberstilke i små skiver på ca. ½ til 1 cm.
- Kom dem i en skål og drys med 2 spsk. sukker blandet med ½ tsk. vaniljesukker.
- I en anden skål piskes æggehviderne stive.
- Tilsæt sukker mens der piskes indtil du har en tyk guf af æggehvider.
- Riv marcipanen og vend den forsigtigt i guffen.
- Skrab vaniljekorn ud og bland dem lidt sammen med sukker og vend det rundt i guffen.
- Nu fordeler du guffen over hele tærtebunden.
- Fordel de snittede rabarber med sukker ovenpå guffen og tryk det forsigtigt sammen, men ikke igennem guf.
- Snit mandler til flager eller bare lidt groft.
- Drys mandelflager og lidt sukker over. (ca. 2 spsk.).
- Bag tærten midt i ovnen ved 175 gr. i ca. 60 minutter.
- Sættes til afkøling i ca. 15 minutter.
🥗Tilbehør
- Skrab korn ud af vaniljestang og bland korn med sukker og kom det i cremefraichen og rør det godt rundt.
🍽Servering
- Afkøl tærten og servér straks
Alle informationer om denne opskrift
- Se opskriftkort ovenover for alle informationer, som f.eks. kalorier og antal.
Andre muligheder
Du har muligheder for, at erstatte ingredienser med andre.
- Du kan i stedet for mandler bruge andre nødder som, f.eks. hasselnødder
- Du kan erstatte den ægte vanilje, med vaniljesukker
- Du kan også pynte og drysse flormelis over kagen til sidst
🌡️Opbevaring
Rabarbertærten, smager bedst når den er frisk og lun. Men den kan gemmes i en tæt beholder et par dage.
- Denne kage skal opbevares i en tæt beholder for, at beholde sin gode smag og konsistens.
- Du kan fryse kagen ned et par måneder og så lune den op igen.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan varierer tilbehøret med vanilje cremefraiche, vaniljeis og flødeskum
❓ FAQ
Ja
Ca. 3 måneder
I en tæt beholder ved almindelig stuetemperatur
Ca. 2 dage
Opskrift med noter
Rabarbertærte med marcipan og vanilje
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 225 g Hvedemel
- 150 g Smør
- 3 spsk. Sukker
- 2 stk. Æggeblommer
Fyld
- 400 g Rabarber
- 2 spsk. Sukker
- 2 stk. Æggehvider
- 4 spsk. Sukker
- 150 g Marcipan (revet)
- ¾ stk. Vaniljestang
- 50 g Mandler (flager eller groft hakkede)
- 2 spsk. Sukker
Tilbehør
- 200 g Cremefraiche
- ¼ stk. Vaniljestang
- 1 spsk. Sukker
Sådan gør du
Dej
- Hak smørret.
- Kom mel i en stor skål og tilsæt smør. Smuldr smørret godt ind i mel.
- Del æg i æggeblommer og æggehvider.
- Tilsæt sukker og æggeblommer i skålen og saml dejen til en kugle med hænderne. Pak dejen ind i madfolie.
- Sættes i køleskabet i ca. 60 minutter.
- Tag en kagerulle og rul dejen til den er rund og passer til en almindelig tærteform på omkring 25 – 27 cm i omkreds.
- Tryg dejen godt fast så den er ensartet.
Fyld
- Rens og snit rabarberstilke i små skiver på ca. ½ til 1 cm.
- Kom dem i en skål og drys med 2 spsk. sukker blandet med ½ tsk. vaniljesukker.
- I en anden skål piskes æggehviderne stive.
- Tilsæt sukker mens der piskes indtil du har en tyk guf af æggehvider.
- Riv marcipanen og vend den forsigtigt i guffen.
- Skrab vaniljekorn ud og bland dem lidt sammen med sukker og vend det rundt i guffen.
- Nu fordeler du guffen over hele tærtebunden.
- Fordel de snittede rabarber med sukker ovenpå guffen og tryk det forsigtigt sammen, men ikke igennem guf.
- Snit mandler til flager eller bare lidt groft.
- Drys mandelflager og lidt sukker over. (ca. 2 spsk.).
- Bag tærten midt i ovnen ved 175 gr. i ca. 60 minutter.
- Sættes til afkøling i ca. 15 minutter.
Tilbehør
- Skrab korn ud af vaniljestang og bland korn med sukker og kom det i cremefraichen og rør det godt rundt.
Servering
- Afkøl tærten og servér straks
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer