Det er en sund og virkelig skøn opskrift vi har komponeret her. Retten er smuk i farverne og smagen er også dejlig krydret. Kompositionen består blandt andet af søde kartofler med karry og babyspinat som vi også tilsætter kokosmælk og ingefær, så vi får en ret som er dejligt krydret. Vi er vilde med denne krydrede ret med søde kartofler.
Der er masser af umami smag og der er en ren eksplosion af forskellige smage, som gør denne ret til en af vore bedste nye asiatiske retter. Hvis du vil have retten mere mættende kan du godt koge lidt ris og beregne en spsk. kogt ris per portion, da der er en del væske. Du kan tilsætte kylling hvis du også ønsker kød til denne ret.
Prøv også kylling med cashewnødder
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 30 min. Samlet tid er ca. 45 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 g søde kartofler
- 1 stk. lime
- 1 stk. skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 4 cm ingefær
- 1 spsk. kokosolie
- 2 spsk. rød karrypasta
- 1 spsk. peanutbutter
- 1 dåse kokosmælk
- 2 dl vand
- 250 g babyspinat
- 1 Knivspids friskkværnet peber
- 100 g cashewnødder
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
- Skræl ingefær og hak det meget fint.
- Skræl sød kartofler og skær dem i grove tern.
- Kom kokosolie i en stor gryde og varm det op.
- Kom skalotteløget i gryden og svits det i ca. 30 sekunder og tilsæt så hvidløg og ingefær og svits det i ca. 1 minut.
- Kom nu karrypasta i gryden og rør rundt i ca. 1 minut. Tilsæt peanutbutter og rør rundt.
- Kom sød kartofler, vand og kokosmælk i gryden, og rør det hele godt sammen.
- Lad det hele simre under låg i ca. 30 minutter eller indtil sød kartofler er kogt helt ud.
- Kom babyspinat i gryden og rør forsigtigt rundt.
- Pres limesaft og kom det i gryden og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Tag en pande og rist cashewnødder i kokosolie indtil de er blevet let gyldne, og hak dem groft
🍽Servering
- Kom suppen i en skål og drys lidt hakkede nødder over retten og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Server straks og tilbyd iskoldt vand til.
Chili
Vi har lavet denne ret med lidt chili også, det fremhæver virkelig smagen. Men da vi i forvejen har ingefær i ingredienslisten, som også tilføjer styrke til retten, har vi udeladt chili i opskriften. Vi laver ofte denne ret med en halv rød finthakket chili som vi tilsætter sammen med ingefær, så det bliver svitset lidt, så smagen rigtig kommer frem. Søde kartofler med karry og babyspinat, er en ret som er fuld af smag og er særdeles velegnet efterår og vinter.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Der er dejligt meget væske i denne ret, så der kan tilsættes f.eks. lidt ris, hvis man gerne vil have det til også. Men da retten består af meget sød kartoffel, er retten også mættende i forvejen.
Ja
Retten kan holde sig frisk 3 dage i køleskabet i en tætsluttet beholder. Ved frysning er holdbarheden ca. 1 måned.
Ja, der kan tilsættes ekstra karrypasta eller lidt friskhakket chili.
Opskrift med noter
Søde kartofler med karry og babysalat
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 g søde kartofler
- 1 stk. lime
- 1 stk. skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 4 cm ingefær
- 1 spsk. kokosolie
- 2 spsk. rød karrypasta
- 1 spsk. peanutbutter
- 1 dåse kokosmælk
- 2 dl vand
- 250 g babyspinat
- 1 Knivspids friskkværnet peber
- 100 g cashewnødder
Sådan gør du
- Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
- Skræl ingefær og hak det meget fint.
- Skræl sød kartofler og skær dem i grove tern.
- Kom kokosolie i en stor gryde og varm det op.
- Kom skalotteløget i gryden og svits det i ca. 30 sekunder og tilsæt så hvidløg og ingefær og svits det i ca. 1 minut.
- Kom nu karrypasta i gryden og rør rundt i ca. 1 minut. Tilsæt peanutbutter og rør rundt.
- Kom sød kartofler, vand og kokosmælk i gryden, og rør det hele godt sammen.
- Lad det hele simre under låg i ca. 30 minutter eller indtil sød kartofler er kogt helt ud.
- Kom babyspinat i gryden og rør forsigtigt rundt.
- Pres limesaft og kom det i gryden og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Tag en pande og rist cashewnødder i kokosolie indtil de er blevet let gyldne, og hak dem groft
Servering
- Kom suppen i en skål og drys lidt hakkede nødder over retten og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Server straks og tilbyd iskoldt vand til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer