Karbonader er r..kedelige og ligegyldige, ja du læste rigtigt. Jeg synes karbonader smager mærkeligt og er tørre i konsistensen. Jeg har aldrig kunnet lide karbonader, og jeg har altid tænkt, hvorfor ikke lave dem mere som frikadeller. Derfor tænkte jeg det var på tide, at lave en version der hedder “moderne karbonader med blomkålssalat”.
Gå til
Karbonader med hvide kartofler
Som barn fik jeg karbonader serveret med kogte hvide kartofler, blomkål og en grøntsagssauce. Og jeg har ikke spist det siden. Smagen af karbonader kan jeg huske endnu, selvom det er over 40 år siden jeg har smagt det sidst. Smagen, er henad våd gulvklud som jeg husker det.
Nu har jeg så sat mig for, at prøve om jeg kunne lave en karbonade, som jeg kan lide den. Så det ikke den klassiske r..kedelige karbonade opskrift du finder her.
Store karbonader
Vi har lavet fire store karbonader af opskriften, men du kan lave flere mindre, hvis det passer bedre. Og resultatet….Jo, de smagte meget bedre, og nu har jeg også brugt flere grøntsager i opskriften. Men det skal ikke afholde dig for, at prøve en anderledes karbonade. Velbekomme.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 1 time og 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser fars til karbonader
- 1 stk. løg Stort
- 500 gram hakket svinekød
- 1 stk. æg
- 2 dl mælk
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- 1 knivspids muskatnød revet
- 1 knivspids allehånde
- 1 håndfuld persille hakket
🥗Tilbehør
- 4 spsk. Smør og olivenolie til stegning
- ½ dl grahamsmel
- 1 stk. æg
Ingredienser blomkålssalat med bulgur
- 2 dl bulgur
- 300 gram broccoli
- ½ stk. blomkål
- 1 tsk. salt
- ½ dl cremefraiche
- 1 dl hytteost
- 2 spsk. pesto
- ½ dl mandler
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Riv løget fint eller hak det så godt du kan og rør det sammen med resten af ingredienserne til du har en fin fars. Sæt farsen i køleskabet i ca. 2 timer. Du kan nøjes med 1 time hvis du har travlt.
- Pisk et æg sammen i en dyb tallerken.
- Form 4 store karbonader og vend dem først i æggemassen og derefter i grahams melet.
- Kom smør og olivenolie på en stor pande og varm det op.
- Steg dem nu ved middelsvag varme i ca. 10 min på hver side
Fremgangsmåde blomkålssalat
- Skyl broccoli og blomkål og lav nogle små buketter. Kom det hele i letsaltet kogende vand og kog dem i ca. 5 minutter eller indtil de er næsten møre men stadig har bid og ikke er bløde. Køl dem straks ned under den kolde hane og sæt det til side.
- Kog bulgur som anvist på pakken.
- Cremefraiche, hytteost og pesto røres sammen i en skål, til en dressing som kommes over de kogte grøntsager der blandes sammen med bulgur. Du kan udelade dette og sætte skålen på bordet som vi har gjort på billedet. Det samme med bulgur som også kommes i en skål på bordet.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan udskifte lidt af mælk med en god fond eller bouillon
❓ FAQ
Ja
Ca. 1 måned i fryser og ca. 2 dage i køleskabet ved 4 grader.
I en lukket beholder i køleskabet eller fryser.
Opskrift med noter
Moderne karbonader med blomkålssalat
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser Fars til karbonader
Tilbehør
- 4 spsk Smør og olivenolie til stegning
- ½ dl Grahamsmel
- 1 stk. Æg
Sådan gør du
- Riv løget fint eller hak det så godt du kan og rør det sammen med resten af ingredienserne til du har en fin fars. Sæt farsen i køleskabet i ca. 2 timer. Du kan nøjes med 1 time hvis du har travlt.
- Pisk et æg sammen i en dyb tallerken.
- Form 4 store karbonader og vend dem først i æggemassen og derefter i grahams melet.
- Kom smør og olivenolie på en stor pande og varm det op.
- Steg dem nu ved middelsvag varme i ca. 10 min på hver side
Fremgangsmåde blomkålssalat
- Skyl broccoli og blomkål og lav nogle små buketter. Kom det hele i letsaltet kogende vand og kog dem i ca. 5 minutter eller indtil de er næsten møre men stadig har bid og ikke er bløde. Køl dem straks ned under den kolde hane og sæt det til side.
- Kog bulgur som anvist på pakken.
- Cremefraiche, hytteost og pesto røres sammen i en skål, til en dressing som kommes over de kogte grøntsager der blandes sammen med bulgur. Du kan udelade dette og sætte skålen på bordet som vi har gjort på billedet. Det samme med bulgur som også kommes i en skål på bordet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer