Denne fantastiske lagkage er noget helt særligt. Når du skærer et stykke lagkage ud, får du dannebrog, derfor kalder vi den Dannebrogskage. Nogle kalder denne lagkage for Dannebrogslagkage, men det er den samme skønne lagkage. Dannebrogskage vil give glæde og overraskelse for dig og dine gæster. Perfekt til fødselsdage, men også til mærkedage er denne lagkage særdeles velegnet.
Gå til
Lagkage til højtider
Denne festlige dannebrogs lagkage serveres iskold fra køleskabet og med friske syrlige bær som giver lagkagen et flot udtryk. Lagkagen gør sig bemærket ved enhver fødselsdagsselskab og endda også til, studenterfester, jubilæum, nytårsaften og bryllupper, bare for at nævne nogle andre festlige lejligheder.
Opbevaring af lagkage
Sørg for, at sætte lagkagen i køleskabet i mindst en time inden servering, så den kan nå og samle smag og blive rigtig god i konsistensen. Lagkagen er meget nem og skære ud og har ikke tendens til at vælte som andre lagkager, da den er mere kompakt i konsistensen.
Opskrift med noter
Dannebrogskage med limecreme
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser Vaniljebunde
- 1 stk. Vaniljestang
- 250 g Sukker
- 40 g Rød frugtfarve
- 250 g Smør
- 7 stk. Æg
- 275 g Hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 dl Sødmælk
Ingredienser Limecreme
- 5 stk. Husblas
- 300 g Chokolade (hvid)
- 2 stk Vaniljestænger
- 4 tsk Sukker
- 1 l Piskefløde
- 3 stk Lime (økologisk)
Pynt
- 1 håndfuld Brombær
- 1 håndfuld Jordbær
- 1 håndfuld Blåbær
- 1 dusk Citronmelisse
Sådan gør du
Fremgangsmåde Limecreme
- Tag en skål og begynd med, at udbløde husblas i koldt vand i ca. 30 min.
- Chokoladen hakkes fint og kommes op i en anden skål.
- Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det op til chokoladen og rør det sammen.
- Tag en gryde og hæld fløden i gryden og varm det op til ca. 80 grader. Brug et termometer beregnet hertil. Hæld fløden over chokoladen lidt af gangen og under omrøring og indtil du ikke har mere fløde.
- Tag nu husblas og vrid den indtil der ikke er mere vand og kom den i chokoladen og rør husblassen ud i chokoladen.
- Skyl lime og riv skallen af uden at det hvide kommer med. Kom det ned i chokoladen. Pres limesaften ud af lime og hæld derefter saften gennem en sigte ned til chokoladen under omrøring. Sæt det til nedkøling i køleskabet.
Fremgangsmåde Bunde
- Tag en skål og kom smør og sukker i skålen. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det i skålen og pisk det hele indtil du har en ensartet masse.
- Kom æg i skålen et af gangen mens der piskes. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen i en anden skål og vend det i æggesnapsen og rør rundt. Til sidst tilsætter du den lune mælk og rør den ind i massen.
- Tag en springform på 24 cm og smør siderne ind i smør. Læg et stykke bagepapir der passer til i bunden og hæld nu dejen i springform. Bank forsigtigt springform ned i bordet så dejen fordeler sig eller brug dejskraber. Bag bunden midt i en 175 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller indtil bunden er gylden og gennembagt. Stik evt. en strikkepind ind i bunden. Hænger der dej ved, er bunden ikke færdig og skal bages videre.
- Sæt bunden til afkøling på en bagerist.
Fremgangsmåde Dannebrogskage
- Skær den bagte top væk så den røde bund kommer frem. Skær bunden i to lige tykke og helt plane bunde.
- Rengør springform så den kan bruges igen.
- Klip lagkageplast eller køb det færdigt. Lagkageplast kommes rundt i springform, så lagkage slipper nemmere.
- Nu kommer det sjove arbejde og her skal du bruge udstikker. Men to tallerkener, skåle eller lign. til, at lave dannebrog inde i kagen, kan sagtens bruges. Se billeder hvordan vi gør.
- Læg den ene bund i bunden af springform. Tag nu dine tallerkener eller lign. som skal være ca. 18 cm og 14 cm i diameter.
- Skær rundt om tallerkener på 18 cm og 14 cm. Fjern ringen på 2 cm som er kommet i kagebund. Nu er der kommet et mellemrum af luft på 2 cm i kagebund.
- Gør det det samme med den anden bund. Lad den ene bund blive i springform.
- Tag limecreme ud af køleskabet og pisk den op igen. Tag en sprøjtepose, klip et passende hul. Kom den piskede creme op i sprøjteposen og sprøjt og fyld limecreme i mellemrummet mellem kagebund. Derefter sprøjter du ca. 2 cm højt lag over bund. Glat det helt jævnt med en paletkniv eller dejskraber der er dyppet i vand.
- Nu sætter du den yderste ring forsigtigt ovenpå og derefter den inderste. Nu fylder du igen mellemrummet op med limecreme og til sidst et lag ovenpå. Glat igen limecreme.
- Sæt dannebrogskagen i køleskabet, hvor den skal blive helt nedkølet inden den pyntes.
- Tag kagen ud af køleskabet. Pisk fløde op til flødeskum. Kom flødeskum over hele dannebrogskagen og skrab den fin og glat. Nu kan du evt. lave et flot mønster på kanten.
- Pynt med friske bær og sæt dannebrogskagen på køl indtil servering.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 2 timer Samlet tid er ca. 3 timer og 20 min. Lagkage opskrift til ca. 12 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser Vaniljebunde
- 1 stk. vaniljestang
- 250 g sukker
- 40 g rød frugtfarve
- 250 g smør
- 7 stk. æg
- 275 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl sødmælk
Ingredienser limecreme
- 5 stk. husblas
- 300 g hvid chokolade
- 2 stk. vaniljestænger
- 4 tsk. sukker
- 1 l Piskefløde
- 3 stk. lime økologisk
🥬Pynt
- 1 håndfuld Brombær
- 1 håndfuld Jordbær
- 1 håndfuld blåbær
- 1 dusk citronmelisse
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde Limecreme
- Tag en skål og begynd med, at udbløde husblas i koldt vand i ca. 30 min.
- Chokoladen hakkes fint og kommes op i en anden skål.
- Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det op til chokoladen og rør det sammen.
- Tag en gryde og hæld fløden i gryden og varm det op til ca. 80 grader. Brug et termometer beregnet hertil. Hæld fløden over chokoladen lidt af gangen og under omrøring og indtil du ikke har mere fløde.
- Tag nu husblas og vrid den indtil der ikke er mere vand og kom den i chokoladen og rør husblassen ud i chokoladen.
- Skyl lime og riv skallen af uden at det hvide kommer med. Kom det ned i chokoladen. Pres limesaften ud af lime og hæld derefter saften gennem en sigte ned til chokoladen under omrøring. Sæt det til nedkøling i køleskabet.
Fremgangsmåde Bunde
- Tag en skål og kom smør og sukker i skålen. Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud og kom det i skålen og pisk det hele indtil du har en ensartet masse.
- Kom æg i skålen et af gangen mens der piskes. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen i en anden skål og vend det i æggesnapsen og rør rundt. Til sidst tilsætter du den lune mælk og rør den ind i massen.
- Tag en springform på 24 cm og smør siderne ind i smør. Læg et stykke bagepapir der passer til i bunden og hæld nu dejen i springform. Bank forsigtigt springform ned i bordet så dejen fordeler sig eller brug dejskraber. Bag bunden midt i en 175 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller indtil bunden er gylden og gennembagt. Stik evt. en strikkepind ind i bunden. Hænger der dej ved, er bunden ikke færdig og skal bages videre.
- Sæt bunden til afkøling på en bagerist.
Fremgangsmåde Dannebrogskage
- Skær den bagte top væk så den røde bund kommer frem. Skær bunden i to lige tykke og helt plane bunde.
- Rengør springform så den kan bruges igen.
- Klip lagkageplast eller køb det færdigt. Lagkageplast kommes rundt i springform, så lagkage slipper nemmere.
- Nu kommer det sjove arbejde og her skal du bruge udstikker. Men to tallerkener, skåle eller lign. til, at lave dannebrog inde i kagen, kan sagtens bruges. Se billeder hvordan vi gør.
- Læg den ene bund i bunden af springform. Tag nu dine tallerkener eller lign. som skal være ca. 18 cm og 14 cm i diameter.
- Skær rundt om tallerkener på 18 cm og 14 cm. Fjern ringen på 2 cm som er kommet i kagebund. Nu er der kommet et mellemrum af luft på 2 cm i kagebund.
- Gør det det samme med den anden bund. Lad den ene bund blive i springform.
- Tag limecreme ud af køleskabet og pisk den op igen. Tag en sprøjtepose, klip et passende hul. Kom den piskede creme op i sprøjteposen og sprøjt og fyld limecreme i mellemrummet mellem kagebund. Derefter sprøjter du ca. 2 cm højt lag over bund. Glat det helt jævnt med en paletkniv eller dejskraber der er dyppet i vand.
- Nu sætter du den yderste ring forsigtigt ovenpå og derefter den inderste. Nu fylder du igen mellemrummet op med limecreme og til sidst et lag ovenpå. Glat igen limecreme.
- Sæt dannebrogskagen i køleskabet, hvor den skal blive helt nedkølet inden den pyntes.
- Tag kagen ud af køleskabet. Pisk fløde op til flødeskum. Kom flødeskum over hele dannebrogskagen og skrab den fin og glat. Nu kan du evt. lave et flot mønster på kanten.
- Pynt med friske bær og sæt dannebrogskagen på køl indtil servering.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan tilsætte citronsaft til lime eller udskifte lime med citronsaft
- Du kan beklæde sider med marcipan
- Du kan også komme et lag hjemmelavet jordbærsyltetøj i bunden og toppen af kagebund. Undgå dog marmelade i mellemrum, da flaget så ikke ser så pænt ud.
❓ FAQ
Nej
I køleskabet ved ca. 4 grader
Ca. 14 timer ved køl
Kommentarer
Ingen kommentarer