Koldskål, citron, lime, jordbær, ægte vanilje og mascarpone er hovedingredienserne i denne virkelig skønne friske koldskål cheesecake dessert, som er særlig velegnet når det er varmt. Spis koldskål cheesecaken, som en dessert eller nyd den som en kage til kaffen.
Gå til
Frisk dessert
Koldskål cheesecaken er en dejlig frisk dessert som smager rigtig godt i varmen. Der er skøn pikant syrlighed fra jordbær og koldskål, som giver et godt modspil til den søde bund. Koldskål cheesecake er den perfekte dessert i sommervarmen.
Opskrift med noter
Koldskål cheesecake
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Springform 18 cm
Ingredienser
- 200 g Kammerjunkere
- 1 stk. Citron (Økologisk)
- 75 g Smør
- 1 tsk. Vaniljesukker
Fyld
- 4 blade Husblas
- 1 dl Sødmælk
- 3 spsk. Sukker
- 1 stk. Vaniljestang
- 5 dl Kærnemælk
- 2 stk. Lime (Økologiske)
- 200 g Mascarpone
- 30 g Flormelis
Pynt
- 250 g Jordbær
Sådan gør du
- Blød smør op så det er meget blødt men ikke smeltet.
- Kom kammerjunker i en blender og knus dem. Skyl og riv den gule skal af citronen.
- Bland og rør det hele sammen i en skål sammen med vaniljesukker.
- Smør springformen med smør eller olie. Du kan også beklæde den med bagepapir. Hæld blandingen ned i springformen og pres og tryk det godt sammen, indtil du har en ensartet glat bund.
- Stil formen på køl en times tid.
Fyld
- Husblassen udblødes i koldt vand. Imens varmes mælken (forsigtigt og uden at den brænder på) op i en lille gryde til netop kogepunktet.
- Kom sukkeret i mælken og rør rundt indtil det er opløst.
- Skær vaniljestang igennem, skrab kornene ud og fordel korn i lidt sukker.
- Rør nu vaniljekorn og sukker ud i mælken i en skål.
- Husblas tages op og vrides og kommes i mælken sammen med kærnemælk.
- Riv limeskal fint med et rivejern og kom det mælkeblandingen under omrøring.
- Tag en ny skål. Pres saften ud af lime og rør det forsigtigt ind i mascarpone sammen med flormelis. Rør mælkeblandingen sammen med mascarponeblandingen.
- Nu fordeles fyldet med en dejskraber på den afkølede kagebund.
- Skyl og nip jordbær, og skær dem igennem. Fordel jordbær på koldskål cheesecake.
- Stilles til afkøling i køleskab i mindst 5 timer.
Noter
- Koldskål cheesecake er en skøn dessert når det er varmt.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 35 min. Samlet tid er ca. 5 timer og 45 min Opskrift til 6 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 200 g Kammerjunkere
- 1 stk. Citron Økologisk
- 75 g Smør
- 1 tsk. Vaniljesukker
🍳Fyld
- 4 blade Husblas
- 1 dl Sødmælk
- 3 spsk. Sukker
- 1 stk. Vaniljestang
- 5 dl Kærnemælk
- 2 stk. Lime Økologiske
- 200 g Mascarpone
- 30 g Flormelis
🥬Pynt
- 250 g Jordbær
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Blød smør op så det er meget blødt men ikke smeltet.
- Kom kammerjunker i en blender og knus dem. Skyl og riv den gule skal af citronen.
- Bland og rør det hele sammen i en skål sammen med vaniljesukker.
- Smør springformen med smør eller olie. Du kan også beklæde den med bagepapir. Hæld blandingen ned i springformen og pres og tryk det godt sammen, indtil du har en ensartet glat bund.
- Stil formen på køl en times tid.
🍳Fyld
- Husblassen udblødes i koldt vand. Imens varmes mælken (forsigtigt og uden at den brænder på) op i en lille gryde til netop kogepunktet.
- Kom sukkeret i mælken og rør rundt indtil det er opløst.
- Skær vaniljestang igennem, skrab kornene ud og fordel korn i lidt sukker.
- Rør nu vaniljekorn og sukker ud i mælken i en skål.
- Husblas tages op og vrides og kommes i mælken sammen med kærnemælk.
- Riv limeskal fint med et rivejern og kom det mælkeblandingen under omrøring.
- Tag en ny skål. Pres saften ud af lime og rør det forsigtigt ind i mascarpone sammen med flormelis. Rør mælkeblandingen sammen med mascarponeblandingen.
- Nu fordeles fyldet med en dejskraber på den afkølede kagebund.
- Skyl og nip jordbær, og skær dem igennem. Fordel jordbær på koldskål cheesecake.
- Stilles til afkøling i køleskab i mindst 5 timer.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Koldskål cheesecaken er en skøn dessert når vejret er varmt, så nyd den gerne om eftermiddagen.
❓ FAQ
I køleskabet
Ca. 1 dag i køleskabet, men den er bedst den første dag.
Kommentarer
Ingen kommentarer