Her får du en let og fedtfattig opskrift på laks i spinat og ingefær med fettuccine. Det er en lækker menu, som kan laves på ca. 30 min. Fedtfattig opskrift på laks i spinat er uden fløde og vi har tilsat lidt revet ingefær, som giver lidt ekstra smag. Vi har dog snydt lidt og kommet et par små smørklatter på toppen af laksen, for at gøre den ekstra lækker da der er sparet på fedtet. Dette kan selvfølgelig udelades.
Prøv også klassisk laks i spinat med fettuccine
Gå til
Fedtreduceret opskrift
Den originale opskrift på denne virkelig gode ret er med fløde, men fløden har vi erstattet med sødmælk. Du kan også erstatte fløde med cremefine, som er en fedtreduceret fløde. Vi bruger ofte cremefine i stedet for fløde. Bemærk hvis man bruger cremefine, vil retten blive lidt tyndere i konsistensen, da den ikke har den samme fylde som fløde.
Der findes også andre sojabaserede produkter, men de smager ikke så godt synes vi, så dem anbefaler vi ikke at bruge. Men kan du lide dem, kan du bruge dem.
Opskrift med noter
Fedtfattig opskrift på laks i spinat med fettuccine og ingefær
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 pk. Fettuccine
- 2 stk. Laksefilet
- ½ stk. Chili (rød og finthakket eller 1 tsk. tørret)
- 1 stk. Løg
- ½ stk. Citron
- 2 fed Hvidløg
- 500 gram Spinat (hakket økologisk)
- 2 dl. Sødmælk
- 1 tsk. Havsalt
- 1 Knivspids Peber (friskkværnet )
- 1 spsk. Smør og olivenolie
- 2 cm Ingefær (revet)
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Kom lidt olie og smør i en tykbundet gryde. Når olien er varm svitses hvidløg, løg og chili i et minuts tid. Skrue ned for varmen og kom først mælk og derefter den frosne spinat i, og varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er tøet op.
- Kog det sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Smør laksefilet med lidt smør på toppen, krydr dem med salt og peber og læg dem ovenpå spinat.
- Skræl og riv ingefær over laks og fordel det godt.
- Læg en klat smør på begge laks. (Kan udelades)
- Kom det i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.
- Når laksen er ved at være færdig, koges fettuccine efter anvisningerne på pakken.
- Sigt vandet fra den kogte fettuccine, og hæld det ud i en skål.
- Lav evt. tilbehør.
Noter
- Ønskes der mere smag kan der tilsættes lidt fløde.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 12 min. Samlet tid er ca. 22 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 pk. Fettuccine Frisk
- 2 stk. Laksestykker Store ferske
- ½ stk. Chili Rød og finthakket eller 1 tsk. tørret
- 1 stk. Løg
- ½ stk. Citron
- 2 fed Hvidløg
- 600 gram Spinat Hakket økologisk
- 2 dl. Mælk Kan erstattes af cremefine
- 1 tsk. Havsalt
- 1 Knivspids Peber Friskkværnet
- 1 spsk. Smør og olivenolie
- 2 cm Ingefær Revet
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pil og hak løg fint.
- Kom lidt olie og smør i en tykbundet gryde. Når olien er varm svitses hvidløg, løg og chili i et minuts tid. Skrue ned for varmen og kom først mælk og derefter den frosne spinat i, og varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er tøet op.
- Kog det sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Smør laksefilet med lidt smør på toppen, krydr dem med salt og peber og læg dem ovenpå spinat.
- Skræl og riv ingefær over laks og fordel det godt.
- Læg en klat smør på begge laks. (Kan udelades)
- Kom det i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.
- Når laksen er ved at være færdig, koges fettuccine efter anvisningerne på pakken.
- Sigt vandet fra den kogte fettuccine, og hæld det ud i en skål.
- Lav evt. tilbehør.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Ønskes der mere smag kan der tilsættes lidt fløde i stedet for mælk.
❓ FAQ
Ja, man kan udelade smørklat og erstatte laks med fladfisk.
Ja, man kan tilsætte cayennepeber eller mere chili
Ja, man kan drysse godt med paprika ovenpå laks. Lidt revet muscatnød over fettuccine giver også en god smag.
Kommentarer
Ingen kommentarer