Blinis en lille tyk pandekage bagt næsten uden sukker. Bag de små blinis så de bliver lidt sprøde og server dem straks fra panden. I denne opskrift laver vi blinis med laks og revet citron som passer perfekt til stenbiderrogn.
Gå til
Hapser
Blinis med laks og stenbiderrogn er velegnet at servere som forret og en delikatesse der nydes som en lille “hapser” inden selve hovedretten. Se vores opskrift på almindelige blinis med stenbiderrogn.
Anret tilbehøret i små skåle, så det er muligt variere fyldet på de små blinis, hvis du vil lade gæsterne selv lave deres blinis. Hold blinis lune i ovnen indtil alle blinis er bagt færdige. Prøv også blinis på ristet rugbrød
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 6 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 150 g Boghvedemel
- 150 g Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Sukker
- 2 dl Kærnemælk
- 1 dl Vand
- 3 stk. Æggehvider
- 3 stk. Æggeblommer
- 2 spsk. Smør smeltet
- 50 g Rød stenbiderrogn
- 50 g Sort stenbiderrogn
- 100 g Laks røget
- 1 stk. Rødløg finthakket
- 1 stk. Citron økologisk
- 100 g Cremefraiche 38-50%
- 1 håndfuld Dild
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- En lille håndfuld dild hakkes fint.
- Riv skallen af citron. (uden det hvide)
- Tag en stor skål og kom hvedemel, citronskal, boghvedemel og bagepulver i skålen og bland det godt sammen.
- Drys dild i mens der blandes.
- Tilsæt nu vand, æggeblommer og sukker, og rør det hele godt sammen så du har en god sammenhængende dej.
- Dejen skal nu hvile ca. en time lunt.
- Smelt forsigtigt smørret og pisk æggehviderne til guf uden sukker og vend forsigtigt smeltet smør og æggehvider i dejen og pisk eller rør det sammen.
- Tag nu en jernpande, en rigtig blinispande eller en ”slip let” pande og kom smør eller margarine på panden.
- Tag en stor spiseskefuld dej og kom på den varme pande og bag de små blinis gyldne på begge sider i smør eller margarine. Ved blinispande fyldes dejen ca. ¾ op.
🍽Servering
- Tag en blinis og kom en klat cremefraiche på.
- Anret nu med rød og sort stenbiderrogn, røget laks, fintsnittet rødløg, og drys evt. med lidt dild.
- Dryp citronsaft og krydr til sidst med lidt salt og peber.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan begynde med frisk salat ovenpå blinis og derefter begynde selve anretningen, hvis du synes der skal være salat.
- Rejer er særdeles velegnet som ingrediens.
- Hummerhaler er særdeles velegnet.
❓ FAQ
Ja
I køleskab ved 4 grader
1 dag
Ja, kaviar
Du kan købe boghvedemel i supermarkedet
Opskrift med noter
Blinis med laks og stenbiderrogn
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 150 g Boghvedemel
- 150 g Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Sukker
- 2 dl Kærnemælk
- 1 dl Vand
- 3 stk. Æggehvider
- 3 stk. Æggeblommer
- 2 spsk. Smør (smeltet)
- 50 g Rød stenbiderrogn
- 50 g Sort stenbiderrogn
- 100 g Laks (røget)
- 1 stk. Rødløg (finthakket)
- 1 stk. Citron (økologisk)
- 100 g Cremefraiche 38-50%
- 1 håndfuld Dild
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
- En lille håndfuld dild hakkes fint.
- Riv skallen af citron. (uden det hvide).
- Tag en stor skål og kom hvedemel, citronskal, boghvedemel og bagepulver i skålen og bland det godt sammen.
- Drys dild i mens der blandes.
- Tilsæt nu vand, æggeblommer og sukker, og rør det hele godt sammen så du har en god sammenhængende dej. Dejen skal nu hvile ca. en time lunt.
- Smelt forsigtigt smørret og pisk æggehviderne til guf uden sukker og vend forsigtigt smeltet smør og æggehvider i dejen og pisk eller rør det sammen.
- Tag nu en jernpande, en rigtig blinispande eller en ”slip let” pande og kom smør eller margarine på panden.
- Tag en stor spiseskefuld dej og kom på den varme pande og bag de små blinis gyldne på begge sider i smør eller margarine.
- Ved blinispande fyldes dejen ca. ¾ op.
Noter
- Du kan begynde med frisk salat ovenpå blinis og derefter begynde selve anretningen, hvis du synes der skal være salat.
- Rejer er særdeles velegnet som ingrediens.
- Hummerhaler er særdeles velegnet.
- Erstat evt. 100 g hvedemel med boghvedemel.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer