Aftensmad med oksekød og ris. Paprikagryde med oksekød, rød peberfrugt, fløde og bacon, er en nem gryderet som kan laves på ca. 30 minutter. Det er en ret, hvor der er masser af smag, og hvor smagen bliver bedre og bedre, jo længere den får lov at simre. Til denne opskrift har vi brugt okseculotte, som vi har skåret ud i passende stykker og derefter har vi banket stykkerne lidt flade.
Prøv også drengerøvsret eller paprikagryde med kylling
Gå til
Opskrift med noter
Paprikagryde med oksekød, fløde og bacon
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 750 g oksekød (skåret i firkanter)
- 150 g bacon (i små skiver)
- 2 stk. æbler (skåret i terninger)
- 2 stk. gulerødder
- 2 stk. løg
- 1 dåse tomater (hakkede )
- 1 stk. peberfrugt (rød, skåret i små stykker)
- 2 spsk. paprika
- ¼ liter piskefløde
- ¼ tsk. cayennepeber
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. Salt og lidt peber
Sådan gør du
- Skær bacon og mindre stykker og svits det i en tykbundet gryde, sammen med løg skåret i halve ringe.
- Skær oksekødet i ca. 2 cm stykker, bank dem lidt flade og svits det i fedtstoffet fra bacon. Tilsæt evt. ekstra olivenolie.
- Skær rød peberfrugt i små stykker og svits det med. Skyl og fjern kernehuset i æbler og skær det i grove stykker og svits det med.
- Skræl gulerødder og skær dem i grove stykker og kom det i gryden.
- Når det hele er godt svitses tilsættes paprika og cayennepeber i gryden og det hele svitses ca. 1 minut.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt tomater og lad små simre i 20 min.
- Kog risene som anvist på posen.
- Hæld fløden i gryderetten, og lad det simre i ca. 5-7 min. og smag til.
Servering
- Du kan svitse lidt ekstra bacon og anrette det på toppen som pynt.
- Server evt. paprikagryden drysset med hakket basilikum
- Til Paprikagryde med oksekød og bacon, tilbydes en frisk salat og lun flutes.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid ca. 40 min. Opskrifter til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser Paprikagryde med oksekød og bacon:
- 750 g oksekød (skåret i firkanter)
- 150 g bacon (i små skiver)
- 2 stk. æbler (skåret i terninger)
- 2 stk. gulerødder
- 2 stk. løg
- 1 dåse tomater (hakkede )
- 1 stk. peberfrugt (rød, skåret i små stykker)
- 2 spsk. paprika
- ¼ liter piskefløde
- ¼ tsk. cayennepeber
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. Salt og lidt peber
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde Paprikagryde med oksekød og bacon:
- Skær bacon og mindre stykker og svits det i en tykbundet gryde, sammen med løg skåret i halve ringe.
- Skær oksekødet i ca. 2 cm stykker, bank dem lidt flade og svits det i fedtstoffet fra bacon. Tilsæt evt. ekstra olivenolie.
- Skær rød peberfrugt i små stykker og svits det med. Skyl og fjern kernehuset i æbler og skær det i grove stykker og svits det med.
- Skræl gulerødder og skær dem i grove stykker og kom det i gryden.
- Når det hele er godt svitses tilsættes paprika og cayennepeber i gryden og det hele svitses ca. 1 minut.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt tomater og lad små simre i 20 min.
- Kog risene som anvist på posen.
- Hæld fløden i gryderetten, og lad det simre i ca. 5-7 min. og smag til.
🍽Servering
- Du kan svitse lidt ekstra bacon og anrette det på toppen som pynt.
- Server evt. paprikagryden drysset med hakket basilikum
- Til Paprikagryde med oksekød og bacon, tilbydes en frisk salat og lun flutes.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan erstatte oksekød med kylling
- Der kan tilsættes champignons
- Jo længere tid denne ret simrer, jo bedre og kraftigere bliver smagen.
❓ FAQ
En gryderet med oksekød
Ja, men så skal man ændre lidt på ingredienserne
Oksefilet, oksemørbrad, oksecuvette og okseculotte.
Ja
Ja
1 måned
Kommentarer
Ingen kommentarer