Den napolitansk pastaret pasta alla puttanesca, som laves i forskellige versioner i Napoli, kaldes også “de billige pigers mad”. Der er mange forskellige bud på, hvorfor dette navn på er opstået, men da retten er meget velsmagende og hurtig at lave, kunne det være for, at imponere det modsatte køn. Prøv også lasagne med squash
Gå til
Oksekød
Der er næsten ikke noget kød i denne pastasauce, men hvis du ønsker opskriften på pasta sauce med oksekød, kan du prøve pasta bolognese med kødsauce
Opskrift på under 30 min.
Pasta alla puttanesca er ikke en pastasauce som skal simre i flere timer, som ellers er kendetegnet for mange pasta saucer. Pastaretten kan nemlig laves under en halv time. Den smager dog bedre, hvis den for lov til, at simre lidt længere tid.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 26 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 pk. pasta eller spaghetti
- 1 håndfuld oliven Sorte
- 1 stk. løg finthakket
- 2 spsk. kapers
- 4 stk. ansjosfileter
- 1 spsk. vineddike
- 4 fed hvidløg finthakket
- ½ stk. Rød chili
- 2 ds tomater hakket økologiske
- 1 spsk. basilikum frisk
- 1 spsk. oregano tørret
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 spsk. tomater soltørrede
- 1 stk. citron Økologisk
- 1 bundt persille finthakket
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber friskkværnet
- 4 spsk. olivenolie
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl og riv citron og sæt det til side. Skyl de friske krydderurter og dup dem tørre. Hak basilikum og persille og stil det til side.
- Pil og hak hvidløgsfed og løg og hak det fint. Hvis der er sten i oliven, fjernes disse og hakkes fint sammen med ansjoser, soltørrede tomater, chili og kapers. Bland det sammen.
- Tag en stor stegepande og kom olie på panden og varm det godt op. Kom det du netop har hakket op på panden og svits det kort uden at det tager farve. Rør godt rundt. Dryp lidt vineddike ned på panden og rør rundt.
- Tilsæt tomatpuré og rør det ud.
- Tilsæt de flåede tomater til saucen.
- Lad det simre ved lav varme. Kog spaghetti eller anden pasta imens.
- Når pasta er kogt færdig, tilsættes basilikum og oregano og der røres rundt.
- Smag saucen til med revet citronskal, persille, salt og peber.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Pasta alla puttanesca smager faktisk, som om der var kød i retten pga. af de små ansjosfileter, der tilfører retten en umami smag.
- Du kan variere retten ved, at udelade eller tilsætte ingredienser du lige har. Du behøves ikke følge opskriften slavisk, men ansjosfileter er et must i denne ret.
- Ansjosfileterne er smagsgiver og give umami til denne ret, men pas på med at tilsætte for mange fileter, da smagen er meget gennemtrængende.
- Du kan udelade persille og erstatte det med anden friskhakket krydderurt. Vi bruger ofte basilikum i stedet som vist på billedet.
❓ FAQ
Retten kan holde sig i køleskabet 3 dage i køleskabet.
Ja
Ca. 3 måneder.
Opskrift med noter
Pasta alla puttanesca
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 pk. Pasta (eller spaghetti)
- 1 håndfuld Oliven (Sorte)
- 1 stk. Løg (finthakket)
- 2 spsk. Kapers
- 4 stk. Ansjosfileter
- 1 spsk. Vineddike
- 4 fed Hvidløg (finthakket)
- ½ stk. Chili (rød)
- 2 ds Tomater (hakket økologiske)
- 1 spsk. Basilikum (frisk)
- 1 spsk. Oregano (tørret)
- 1 spsk. Tomatpuré
- 2 spsk. Tomater (soltørrede )
- 1 stk. Citron (Økologisk)
- 1 bundt Persille (finthakket)
- 2 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber (friskkværnet)
- 4 spsk. Olivenolie
Sådan gør du
- Skyl og riv citron og sæt det til side. Skyl de friske krydderurter og dup dem tørre. Hak basilikum og persille og stil det til side.
- Pil og hak hvidløgsfed og løg og hak det fint. Hvis der er sten i oliven, fjernes disse og hakkes fint sammen med ansjoser, soltørrede tomater, chili og kapers. Bland det sammen.
- Tag en stor stegepande og kom olie på panden og varm det godt op. Kom det du netop har hakket op på panden og svits det kort uden at det tager farve. Rør godt rundt. Dryp lidt vineddike ned på panden og rør rundt.
- Tilsæt tomatpuré og rør det ud.
- Tilsæt de flåede tomater til saucen.
- Lad det simre ved lav varme. Kog spaghetti eller anden pasta imens.
- Når pasta er kogt færdig, tilsættes basilikum og oregano og der røres rundt.
- Smag saucen til med revet citronskal, persille, salt og peber.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer