En rigtig lækker julekage som vi har bagt først i december og frosset resten ned. Julestjerner med remonce og nødder er også rigtig gode lune fra ovnen. Lav rigeligt med remonce, da kager altid smager bedre hvis der ikke er mangel på fyld. Det kan være svært at få plads til 12 julestjerner på bageplade, så lav evt. halvdelen og bag af to omgange.
Prøv også vaniljekranse med marcipan
Gå til
Julekage
Julestjerner med remonce og nødder, er en af vore gode opskrifter, som giver en lækker og skøn julekage. Vi anbefaler at lave denne kage, da den er forholdsvis nem at lave, men alligevel ser speciel ud. Resultatet er en virkelig lækker kage og smuk julekage, som vil imponere de fleste gæster.
Lav en stjerne
De er flotte og det ser svært ud, men når man først har lavet en, går resten som en leg. Herunder kan du se, hvordan man folder en julestjerne. Når du kommer fyldet på, skal du sørge for, at holde fyldet på midten, så det ikke flyder ud under bagningen.
Opskrift med noter
Julestjerner med remonce og nødder
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 g Hvedemel
- 2 ½ dl Mælk
- 100 g Smør
- 75 g Sukker
- 25 g Gær
- 1 tsk. Salt (Knivspids )
- 1 stk. Æg
- ½ tsk. Kanel
- 1 stk. Æg til pensling
Sådan gør du
- Kom mælk i en skål sammen med gær og rør det ud og lad det stå lidt så gæren arbejder.
- Kom sukker, kanel, salt og æg i og rør godt rundt.
- Skær smør i små stykker og kom det sammen med ca. halvdelen af hvedemelet i en ny skål.
- Rør det sammen og kom det ud i mælkeblandingen.
- Tilsæt resten af hvedemelet og ælt dejen indtil den er glat og smidig.
- Lad dejen hæve i skålen, med et fugtigt viskestykke over i 60 minutter.
- Kom lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud til en firkant på 30 x 40 cm.
- Skær dejen ud i firkanter på 10 x 10 cm, og læg dem på en smurt bageplade eller som er beklædt med bagepapir.
Remonce med citron
- Riv det gule af citronskallen med et rivejern.
- Hak tørret frugt. Snit mandler ud i flager og bland det sammen.
- Rør smør, sukker, mandelmel (eller mandler der der er knust i en kværn) og det fine citronskal sammen i en skål.
- Kom 1 spsk. remonce på hver firkant.
- Drys tørret frugt og mandler over remoncen.
- Hak marcipan fint og drys det over remoncen. (Kan udelades)
- Skær et snit på 2 cm fra hvert hjørne ind mod midten, og fold hvert andet snit ind mod midten, så der dannes en stjerneform.
- Julestjerner pensles med sammenpisket æg, og hæver i ca. 30 minutter under et fugtigt klæde.
- Varm ovnen op til 200°.
- Bag Julestjerner midt i ovnen i ca. 15 minutter.
- Sættes til afkøling
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedning ca. 15 min. Samlet tid ca. 1 time og 55 min. Opskrift giver 12 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 g Hvedemel
- 2 ½ dl Mælk
- 100 g Smør
- 75 g Sukker
- 25 g Gær
- 1 tsk. Salt Knivspids
- 1 stk. Æg
- ½ tsk. Kanel
- 1 stk. Æg til pensling
remonce med citron
- ½ stk. Citron økologisk
- 75 g Smør
- 50 g Sukker
- 50 g Mandelmel eller knuste mandler
- 40 g Frugt tørret
- 20 g Mandler
- 40 g Marcipan Kan udelades
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kom mælk i en skål sammen med gær og rør det ud og lad det stå lidt så gæren arbejder.
- Kom sukker, kanel, salt og æg i og rør godt rundt.
- Skær smør i små stykker og kom det sammen med ca. halvdelen af hvedemelet i en ny skål.
- Rør det sammen og kom det ud i mælkeblandingen.
- Tilsæt resten af hvedemelet og ælt dejen indtil den er glat og smidig.
- Lad dejen hæve i skålen, med et fugtigt viskestykke over i 60 minutter.
- Kom lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud til en firkant på 30 x 40 cm.
- Skær dejen ud i firkanter på 10 x 10 cm, og læg dem på en smurt bageplade eller som er beklædt med bagepapir.
Remonce med citron
- Riv det gule af citronskallen med et rivejern.
- Hak tørret frugt. Snit mandler ud i flager og bland det sammen.
- Rør smør, sukker, mandelmel (eller mandler der der er knust i en kværn) og det fine citronskal sammen i en skål.
- Kom 1 spsk. remonce på hver firkant.
- Drys tørret frugt og mandler over remoncen.
- Hak marcipan fint og drys det over remoncen. (Kan udelades)
- Skær et snit på 2 cm fra hvert hjørne ind mod midten, og fold hvert andet snit ind mod midten, så der dannes en stjerneform.
- Julestjerner pensles med sammenpisket æg, og hæver i ca. 30 minutter under et fugtigt klæde.
- Varm ovnen op til 200°.
- Bag Julestjerner midt i ovnen i ca. 15 minutter.
- Sættes til afkøling
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Brug evt. en røremaskine.
- Drys evt. julestjerner med flormelis inden servering.
- En rigtig god ide er, at lave remoncen dagen før og sætte den i køleskabet natten over, så smagen bliver mere intens. Husk at tage remoncen ud nogle timer inden du skal bruge den.
❓ FAQ
Ja
Ja, men så skal varmen sættes ned, og der skal holdes mere øje med ovnen.
Kommentarer
Ingen kommentarer