Du fortryder ikke, at du tømmer køleskabet og laver Ratatouille med kylling. Det er en nem menu som smager skønt. Du kan lave en stor portion, så det strækker til 2 dage.
Bedste ratatouille med kylling
Vi synes selv dette er en af de bedste opskrifter på ratatouille med kylling. Brug de bedste råvarer du kan skaffe, for at få den helt rigtige smag. Bruger du økologisk kylling, får du ekstra kraft og smag i retten.
Ratatouille i gryde
En ægte ratatouille er en Fransk grøntsagsret der bliver lavet i en jerngryde og ikke i ovn. Ratatouillen skal helst simre et par timer eller tre, for at smagen bliver den helt rigtige. Der smages løbende og der skal røres rundt i gryden ind i mellem, så smagsstofferne bliver rørt ud og rigtig kommer til sin ret. Aubergine, løg, peberfrugt og squash er basisingredienser.
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 4 kyllingebryster
- 2 squash
- 1 aubergine
- 2 løg
- 1 Rød peberfrugt
- 1 Gul eller grøn peberfrugt
- 1 dåse hakkede tomater (ikke flåede) eller 500 gram friske tomater
- 2 dl vand eller hønsebouillon (evt. frisk hvidvin)
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. timian
- 1 spsk. tørret basilikum (2 spsk. friske)
- Smør og olie
- Salt og peber
🥗Tilbehør
- Flutes og smør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl grøntsager.
- Skær squash og aubergine i grove firkanter.
- Svits alle grøntsager i lidt smør og olie i en stegegryde.
- Kom tomater og væden i.
- Tilsæt presset hvidløg, timian og smag til med salt og peber.
- Rør rundt og læg låget på.
- Svits nu kyllingebryster til de får lidt farve.
- Kom kyllingebryster ned i gryden.
- Lad det simre under låg i ca. 30 minutter eller indtil kylling er mør.
🍽Servering
- Serveres med flutes og smør og godt med koldt vand
💭 Tips
- Du kan tilsætte blomkål eller andre grøntsager, som du lige har i køleskabet.
Opskrift med noter
Ratatouille med kylling
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Stor jerngryde
Ingredienser
- 4 stk. Kyllingebryster
- 2 stk. Squash
- 1 stk. Aubergine
- 2 stk. Løg
- 1 stk. Peberfrugt (rød)
- 1 stk. Peberfrugt (gul eller grøn)
- 500 g Tomater (eller 1 dåse hakkede)
- 2 dl Hønsebouillon (eller vand)
- 3 fed Hvidløg
- 1 spsk. Timian (friskhakket)
- 1 spsk. Basilikum (tørret eller 2 spsk. friske)
- 2 spsk. Smør og olivenolie
- 1 tsk. Salt og lidt peber
Tilbehør
- 1 stk. Flutes
- 50 g Smør
Sådan gør du
- Skyl grøntsager.
- Skær squash og aubergine i grove firkanter.
- Svits alle grøntsager i lidt smør og olie i en stegegryde.
- Kom tomater og væden i.
- Tilsæt presset hvidløg, timian og smag til med salt og peber.
- Rør rundt og læg låget på.
- Svits nu kyllingebryster til de får lidt farve.
- Kom kyllingebryster ned i gryden.
- Lad det simre under låg i ca. 30 minutter eller indtil kylling er mør.
- SERVERING
- Serveres med flutes og smør og godt med koldt vand
Noter
- Du kan tilsætte blomkål eller andre grøntsager, som du lige har i køleskabet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer