Hvis aftensmaden skal være både hurtig at lave og også være sund, er fisk med risotto et godt bud. Vi bruger rødspætter i denne opskrift, som vi serverer med cremet risotto. Vi damper blomkål og serverer til, men du kan også lave en frisk salat eller grille forskellige grøntsager og servere til. Hvis du griller grøntsager, kan du presse frisk citronsaft over inden servering.
Gå til
Hvilke fisk kan bruges ?
Vi bruger store rødspætte der vejer ca. 350 g i denne opskrift på fisk med risotto. Man kan selvfølgelig bruge andre fisk som torsk, laks, makrel, hornfisk sej eller lign. Fisken skal bare være gylden og sprød, så den giver et godt modspil til den cremede risotto.
Opskrift med noter
Fisk med risotto
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Stor stegepande
Ingredienser
Pynt
- 1 dusk Persille
Risotto
- 4 dl Risottoris
- 8 dl Hønsebouillon (eller fond)
- 2 dl Hvidvin (tør)
- 1 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 dl Parmesan
- 1 dl Olivenolie
- 1 spsk. Smør
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber (hvid)
Tilbehør
- 1 stk. Blomkål
Sådan gør du
Rødspætter
- Skyl og rens fisk i rindende koldt vand. Skær de yderste finner væk.
- Dup fisk tørre og vend dem i hvedemel.
- Kom olivenolie og smør på en stor varm stegepande.
- Hvis der ikke er plads til fisk på stegepanden, kan de steges på hver sin stegepande.
- Kom fisk på stegepanden og steg i ca. 5 minutter på hver side eller indtil de er gyldne. Gentag dette på begge sider.
Risotto
- Klargør ris ved at skylle dem i rent koldt vand.
- Lun hønsebouillon i en gryde.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Kom det i en varm gryde med olivenolie og svits det indtil løg er klare. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom risottoris i gryden med løg og rør rundt.
- Hæld hvidvinen i gryden, og rør godt rundt. Hvidvinen vil nu forsvinde langsomt da ris suger hvidvinen og resten fordamper.
- Når al hvidvin er væk, hældes hønsebouillon over, så risene akkurat er dækket. Lad bouillon fordampe under omrøring.
- Gentag indtil al bouillon er brugt, eller ris er færdige. Risottoris skal ikke være helt bløde, men stadig have en anelse “bid”
- Riv parmesan og kom den i risottoen under omrøring. Fjern gryden fra varmen og tilsæt en spiseskefuld smør og rør den ud i risottoen.
- Smag risotto til med salt, friskkværnet hvid peber og servér straks.
- Riv evt. godt med frisk parmesan ud over risottoen som vist på billede inden servering.
Tilbehør
- Damp blomkål indtil de er møre men stadig har lidt "bid". Har du ikke en speciel dampgryde, kan du koge dem møre.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 stk. store fladfisk Rødspætter
- 1 stk. Citron
- 1 dl Olivenolie
- 1 spsk. Smør
- 1 dl Hvedemel
🥬Pynt
- 1 dusk Persille
Risotto
- 4 dl Risottoris
- 8 dl Hønsebouillon eller fond
- 2 dl Hvidvin tør
- 1 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 dl Parmesan
- 1 dl Olivenolie
- 1 spsk. Smør
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber hvid
🥗Tilbehør
- 1 stk. Blomkål
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Rødspætter
- Skyl og rens fisk i rindende koldt vand. Skær de yderste finner væk.
- Dup fisk tørre og vend dem i hvedemel.
- Kom olivenolie og smør på en stor varm stegepande.
- Hvis der ikke er plads til fisk på stegepanden, kan de steges på hver sin stegepande.
- Kom fisk på stegepanden og steg i ca. 5 minutter på hver side eller indtil de er gyldne. Gentag dette på begge sider.
Risotto
- Klargør ris ved at skylle dem i rent koldt vand.
- Lun hønsebouillon i en gryde.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Kom det i en varm gryde med olivenolie og svits det indtil løg er klare. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom risottoris i gryden med løg og rør rundt.
- Hæld hvidvinen i gryden, og rør godt rundt. Hvidvinen vil nu forsvinde langsomt da ris suger hvidvinen og resten fordamper.
- Når al hvidvin er væk, hældes hønsebouillon over, så risene akkurat er dækket. Lad bouillon fordampe under omrøring.
- Gentag indtil al bouillon er brugt, eller ris er færdige. Risottoris skal ikke være helt bløde, men stadig have en anelse “bid”
- Riv parmesan og kom den i risottoen under omrøring. Fjern gryden fra varmen og tilsæt en spiseskefuld smør og rør den ud i risottoen.
- Smag risotto til med salt, friskkværnet hvid peber og servér straks.
- Riv evt. godt med frisk parmesan ud over risottoen som vist på billede inden servering.
🥗Tilbehør
- Damp blomkål indtil de er møre men stadig har lidt “bid”. Har du ikke en speciel dampgryde, kan du koge dem møre.
🍽Servering
Anret rødspætte på tallerken og pynt med citronbåde.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Hvis du ikke vil nøjes med, at vende fisk i mel, kan du piske et æg og derefter vende fisk i den klassiske blanding af mel, rasp, salt og peber. Denne blanding kaldes også panering.
Kommentarer
Ingen kommentarer