Lækker og krydret smag, der minder lidt om pandekager, sådan kan man vist bedst beskrive de sprøde French toast og arme riddere. French toast og arme riddere er samme opskrift og begge navne bruges om denne stykke brød, som ofte spises til morgenmad. Prøv også chokolade skildpadder
Gå til
Arme riddere i ovn
Vi laver vores arme riddere i ovnen, fordi det er meget nemt, de passer sig selv og bliver godt sprøde. Man kan lægge stanniol over under bagningen, hvis man ønsker sine arme riddere knap så sprøde.
Grove armeriddere
Til vores French toast har vi brugt vores hjemmebagte lidt grove franskbrød med nødder, så vi får lidt mere smag og kraftige toastbrød. Men hvis du vil have din French toast meget fine, er det toastbrød du skal bruge.
Opskrift med noter
French toast og arme riddere
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 10 skiver Brød (godt brød fra bageren)
- 2 stk. Æg
- 1 dl Sødmælk
- 1 spsk. Brun farin
- 1 tsk. Kanel
- 20 gram Smør
- 1 spsk. Flormelis
- 1 spsk. Syltetøj og sirup
Sådan gør du
- Skær 5 tykke skiver franskbrød og del dem i to, så du har 10 skiver.
- Tag et stort ildfast fad og smør det ind i smør.
- Tag en skål og kom mælk, æg, brun farin og kanel i skålen og pisk det sammen.
- Dyp alle skiverne i blanding og læg dem sådan nogenlunde på højkant i fadet, så de alle kan være der.
- Hak smør groft og fordel det ovenpå skiverne.
- Dæk fadet med film eller fugtigt viskestykke og sæt det i køleskabet til næste morgen.
- Tænd ovnen på 175 grader og sæt fadet ind midt i ovnen når den er helt varm.
- Bag French toast i ca. 20 – 25 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.
- Drys sigtes flormelis over toast og server straks.
- Tilbyd syltetøj og sirup til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 25 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 10 skiver godt brød fra bageren eller hjemmebagt
- 2 stk. æg
- 1 dl sødmælk
- 1 spsk. brun farin
- 1 tsk. kanel
- 20 gram smør
- 1 spsk. Flormelis
- 1 spsk. Syltetøj og sirup
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skær 5 tykke skiver franskbrød og del dem i to, så du har 10 skiver.
- Tag et stort ildfast fad og smør det ind i smør.
- Tag en skål og kom mælk, æg, brun farin og kanel i skålen og pisk det sammen.
- Dyp alle skiverne i blanding og læg dem sådan nogenlunde på højkant i fadet, så de alle kan være der.
- Hak smør groft og fordel det ovenpå skiverne.
- Dæk fadet med film eller fugtigt viskestykke og sæt det i køleskabet til næste morgen.
- Tænd ovnen på 175 grader og sæt fadet ind midt i ovnen når den er helt varm.
- Bag French toast i ca. 20 – 25 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.
- Drys sigtes flormelis over toast og server straks.
- Tilbyd syltetøj og sirup til.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Brug toastbrød hvis du ønsker fine french toast
❓ FAQ
Nej
I en brødkurv og spises straks, da de ellers bliver bløde
Ja, drys lidt cayennepeber over inden de bages
Kommentarer
Ingen kommentarer