Blendet grøntsagssuppe er en god måde, at få sunde vitaminer. Suppen er blendet af forskellige grøntsager, der giver god smag til suppen. Grøntsagssuppe er derudover meget mættende, så den kan serveres som hovedret. Blendet grøntsagssuppe er også god, hvis man ønsker en fedtfattig og sund kost. Du kan også svitse grøntsager inden du koger dem. Se mere i tips.
Gå til
Blendet rodfrugtsuppe
Vi bruger både grøntsager og rodfrugter i vores grøntsagssuppe, men du kan også vælge kun at bruge rodfrugter. Her vil rødbede, gulerødder, kartofler og pastinak passe godt sammen. Husk, at når du bruger rødbede, at suppen bliver farvet rød. Hvis du ikke ønsker dette, kan du bruge beder i orange farver.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ca. 2 kg grøntsager i alt
4 stk. store kartofler f. eks bagekartofler
1 stk. løg
2 fed hvidløg
3 stk. gulerødder
1 stk. pastinak
1 stk. persillerod
1 lille stykke eller ca. 50 gram knoldselleri
2 stk. porrer
¼ stort blomkål
1 spsk. smør
2 dl fløde
½ liter grøntsagsbouillon
1 kvist timian
1 spsk. paprika
Lidt kogevand (Umami)
Salt og peber
🥗Tilbehør
Frisk persille eller kørvel
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Rens grøntsager og skræl rodfrugter.
Skær gulerødder, pastinak, persillerod selleri og porrer i skiver.
Skær blomkål i små stykker.
Tag en stor tykbundet gryde og kom smørret i gryden, og svits løg og hvidløg i ca. 1 minut.
Tilsæt paprika og svits det i ca. 10 sekunder eller til det dufter.
Kom grøntsager og timian op i gryden. Hæld vand og grøntsagsbouillon over grøntsager, så de netop er dækket og kog det indtil grøntsager er møre.
Si vandet fra grøntsager over i en skål og sæt til side. Du kan udelade dette og bare blende det hele i gryden. Suppen skal nok blive dejlig cremet.
Hvis du vil have en tyk blendet suppe går du til trin 9.
Kom grøntsager i en blender og blend alle grøntsager. Eller blend direkte i gryden med en stavblender.
Hæld det i gryden igen og tænd for varmen.
Tilsæt lidt af kogevandet og rør rundt og forsæt indtil suppen er cremet.
Hvis der ønskes en suppe uden trævler skal suppen sies igennem et dørslag eller si.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Kom det kolde smør i gryden og smag på suppen.
Afrund evt. smagen med fløde.
🍽Servering
Serveres varm direkte fra gryden i små suppeskåle. Pynt med friske krydderurter og kom topping på.
Tilbyd evt. lidt brød med smør til.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til blendet grøntsagssuppe:
Du kan erstatte grøntsager/rodfrugter med andre grøntsager efter smag. F.eks med løg eller rødbede.
Du kan komme krydderier i suppen.
Topping på blendet suppe er oplagt og kan være nødder, græskarkerner, krydderurter eller smørstegte brødcroutoner.
Du kan afrunde smagen og gøre den mere cremet med fløde.
Der kan tilsættes linser eller pasta til suppen, hvis den skal være mere mættende.
❓ FAQ
Ja
Ja, tilsæt lidt frisk chili eller knivspids cayennepeber
Græskarkerner eller revet parmesan giver en god smag til suppen
Ja, nudler, pasta eller linser kan tilsættes og gøre suppen mere mættende, hvis den skal serveres som hovedret.
Opskrift med noter
Blendet grøntsagssuppe
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
2 kg. grøntsager
- 4 stk. Kartofler (f. eks bagekartofler)
- 1 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 3 stk. Gulerødder
- 1 stk. Pastinak
- 1 stk. Persillerod
- 50 g Knoldselleri
- 2 stk. Porrer
- ¼ stk. Blomkål
- 1 spsk. Smør
- 2 dl Fløde
- ¾ liter Grøntsagsbouillon
- 1 kvist Timian
- 1 spsk. Paprika
- 100 g Kogevand ((Umami))
- 1 tsk. Salt og peber
Tilbehør
- 1 spsk. Persille (eller frisk kørvel)
- 1 spsk. Kørvel (eller frisk persille)
- 2 spsk. Græskarkerner
Sådan gør du
- Rens grøntsager og skræl rodfrugter.
- Skær gulerødder, pastinak, persillerod selleri og porrer i skiver.
- Skær blomkål i små stykker.
- Tag en stor tykbundet gryde og kom smørret i gryden, og svits løg og hvidløg i ca. 1 minut.
- Tilsæt paprika og svits det i ca. 10 sekunder eller til det dufter.
- Kom grøntsager og timian op i gryden. Hæld vand og grøntsagsbouillon over grøntsager, så de netop er dækket og kog det indtil grøntsager er møre.
- Si vandet fra grøntsager over i en skål og sæt til side. Du kan udelade dette og bare blende det hele i gryden. Suppen skal nok blive dejlig cremet.
- Hvis du vil have en tyk blendet suppe går du til trin 9.
- Kom grøntsager i en blender og blend alle grøntsager. Eller blend direkte i gryden med en stavblender.
- Hæld det i gryden igen og tænd for varmen.
- Tilsæt lidt af kogevandet og rør rundt og forsæt indtil suppen er cremet.
- Hvis der ønskes en suppe uden trævler skal suppen sies igennem et dørslag eller si.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Kom det kolde smør i gryden og smag på suppen.
- Afrund evt. smagen med fløde.
- ? SERVERING
- Serveres varm direkte fra gryden i små suppeskåle. Pynt med friske krydderurter og kom topping på.
- Tilbyd evt. lidt brød med smør til.
Noter
- Du kan erstatte grøntsager/rodfrugter med andre grøntsager efter smag. F.eks med løg eller rødbede.
- Du kan komme krydderier i suppen.
- Topping på blendet suppe er oplagt og kan være nødder, græskarkerner, krydderurter eller smørstegte brødcroutoner.
- Du kan afrunde smagen og gøre den mere cremet med fløde.
- Der kan tilsættes linser eller pasta til suppen, hvis den skal være mere mættende.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer