Hokkaidosuppe med kylling er en helt genial grøntsagssuppe. Det er opgradering af grøntsagssupperne fra 80èrne, hvor blendede supper var in. Dengang fandtes de i alle mulige sunde og lækre varianter. Hokkaidosuppe kan minde lidt om hummersuppe i smag og konsistens. Eftersmagen kan minde lidt om lakrids og er virkelig delikat.
Gå til
Kød
Her får du en mild og cremet opskrift som kan tilsættes forskellige typer lyst kød. Hokkaidosuppen kan tilsættes forskellige former for “let” lyst kød efter den er blendet. Tilsæt f.eks. kylling, rejer eller hummerhaler.
Opskrift med noter
Hokkaidosuppe med kylling
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- ½ stk. Kylling (stegt)
- 1 stk. Græskar (Hokkaido )
- 1 stk. Løg
- 1 stk. Porre (Tynd)
- 4 fed Hvidløg
- 2 stk. Gulerødder
- 5 stk. Kartofler
- ½ stk. Chili (rød uden kerner)
- 1 cm. Ingefær (frisk fintrevet)
- 1 liter Grøntsagsbouillon
- ¼ stk. Fennikel
- 2 dl Piskefløde
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Citron (økologisk)
- 1 spsk. Citronsaft
- ¼ tsk. Spidskommen (friskkværnet)
- ¼ tsk. Kværnet sort peber
Tilbehør
- 100 g Græskarkerner (ristede)
- 2 stk. Flutes og smør
- 100 g Croutoner
Sådan gør du
- Klargør kylling og fjern skind og skær kylling ud i små stykker.
- Klargør grøntsager til suppen.
- Hak hvidløg fint, skræl og skær gulerødder i små tern. Hak chili fint. Riv ingefær så du får en teskefuld. Klargør bouillon. Riv lidt citronskal af, så du får en teskefuld. Skær fennikel ud i små stykker.
- Skær Hokkaido græskar midt igennem.
- Skrab alle kerner ud.
- Skær græskar med skræl i lidt grove stykker.
- Kom Olivenolie i en stor gryde og svits grøntsagerne, citronskal, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i ca. 2 minutter.
- Hæld grøntsagsbouillon op i gryden. Du skal stadig kunne se lidt af grøntsager, da du ellers får for meget væske og suppen bliver for tynd.
- Lad det simre under låg i ca. 15-18 minutter.
- Mærk på grøntsager om de er møre.
- Nu skal du blende suppen.
- Er den for tyk, tilsættes mere bouillon eller vand. Er den for tynd koges den mere ind.
- Hokkaidosuppe skal blendes til den er blød og cremet.
- Tilsæt nu stegt kylling der er skåret i små stykker og varm suppen op.
- Smag suppen til med fløde, citronsaft, salt og peber og blend suppen igen.
- Server straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 6 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- ½ stk. Kylling (stegt)
- 1 stk. Græskar (Hokkaido )
- 1 stk. Løg
- 1 stk. Porre (Tynd)
- 4 fed Hvidløg
- 2 stk. Gulerødder
- 5 stk. Kartofler
- ½ stk. Chili (rød uden kerner)
- 1 cm. Ingefær (frisk fintrevet)
- 1 liter Grøntsagsbouillon
- ¼ stk. Fennikel
- 2 dl Piskefløde
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Citron (økologisk)
- 1 spsk. Citronsaft
- ¼ tsk. Spidskommen (friskkværnet)
- ¼ tsk. Kværnet sort peber
🥗Tilbehør
- 100 g Græskarkerner (ristede)
- 2 stk. Flutes og smør
- 100 g Croutoner
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Klargør kylling og fjern skind og skær kylling ud i små stykker.
- Klargør grøntsager til suppen.
- Hak hvidløg fint, skræl og skær gulerødder i små tern. Hak chili fint. Riv ingefær så du får en teskefuld. Klargør bouillon. Riv lidt citronskal af, så du får en teskefuld. Skær fennikel ud i små stykker.
- Skær Hokkaido græskar midt igennem.
- Skrab alle kerner ud.
- Skær græskar med skræl i lidt grove stykker.
- Kom Olivenolie i en stor gryde og svits grøntsagerne, citronskal, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i ca. 2 minutter.
- Hæld grøntsagsbouillon op i gryden. Du skal stadig kunne se lidt af grøntsager, da du ellers får for meget væske og suppen bliver for tynd.
- Lad det simre under låg i ca. 15-18 minutter.
- Mærk på grøntsager om de er møre.
- Nu skal du blende suppen.
- Er den for tyk, tilsættes mere bouillon eller vand. Er den for tynd koges den mere ind.
- Hokkaidosuppe skal blendes til den er blød og cremet.
- Tilsæt nu stegt kylling der er skåret i små stykker og varm suppen op.
- Smag suppen til med fløde, citronsaft, salt og peber og blend suppen igen.
- Server straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan tilsætte kød efter du har blendet suppen.
- Særligt velegnet er møre kødtyper som, kylling, fisk og skaldyr.
- Du kan tilsætte nudler.
- Hokkaidosuppen med kylling skal helst ikke varmes op igen, så du skal ikke lave mere end du kan spise.
Kommentarer
Ingen kommentarer