Der er masser af god smag i denne lækre palmekålssuppe med kylling. Noter af hvidløg og en let eftersmag af varm chili, gør denne suppe fantastisk lækker.
Palmekål er en forholdsvis ny kåltype i Danmark, men har været brugt mange år i Italien og især Toscana. Palmekålen ligner lidt grønkål i strukturen og passer perfekt sammen med hvidløg og chili, som vi også bruger i denne opskrift på palmekålssuppe.
Prøv også peberfrugtsuppe med kylling
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er 20 min. Samlet tid er 30 min. Til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 250 g Kylling Fileter eller bryst
- 200 g Palmekål
- 2 stk. Forårsløg
- 3 stk. Gulerødder
- 2 tsk. Karry
- 1 tsk. Gurkemeje
- 5 dl Hønsebouillon Eller fond
- 200 ml Kokosmælk
- 1 spsk. Sojasauce
- 1 stk. Limefrugter
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- 6 spsk. Olivenolie til stegning
- 1 stk. Løg
- 4 fed Hvidløg
- ¼ stk. Chili
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pil og hak løg fint. Hak chili fint. Skær kylling i tern.
- Skyl forårsløg og palmekål. Dup dem tørre. Riv gulerødder og skær dem ud i aflange stykker. Skær bladet ud af palmekål, og kassér stænglerne. Snit bladene og forårsløg i fine strimler.
- Kom godt med olivenolie på en varm stegepande og svits karry, hvidløg, løg og chili i et minut. Kom kyllingekødet på panden og steg det under omrøring indtil kylling har fået lidt farve.
- Tilsæt palmekål, forårsløg og gulerødder og rør godt rundt. Kom nu hønsebouillon, kokosmælk, soja i gryden og rør rundt.
- Smag til med lidt limesaft, salt og peber og rør rundt. Lad suppen simre i ca. 20 minutter.
- Imens koges ris som anvist på posen.
🍽Servering
- Servér suppen med kogte ris, og drys hele og finthakkede korianderblade på toppen. Ananas i tern, serveres i en lille skål.
💭 Tips
- Du kan udskifte kylling med andet kød
- Du kan udskifte kokosmælk med fløde
- Du kan variere grøntsager med dem du har i køleskabet
Opskrift med noter
Palmekålssuppe med kylling
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 250 g Kylling (Fileter eller bryst)
- 200 g Palmekål
- 2 stk. Forårsløg
- 3 stk. Gulerødder
- 2 tsk. Karry
- 1 tsk. Gurkemeje
- 5 dl Hønsebouillon (Eller fond)
- 200 ml Kokosmælk
- 1 spsk. Sojasauce
- 1 stk. Limefrugter
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- 6 spsk. Olivenolie til stegning
- 1 stk. Løg
- 4 fed Hvidløg
- ¼ stk. Chili
Sådan gør du
- Pil og hak løg fint. Hak chili fint. Skær kylling i tern.
- Skyl forårsløg og palmekål. Dup dem tørre. Riv gulerødder og skær dem ud i aflange stykker. Skær bladet ud af palmekål, og kassér stænglerne. Snit bladene og forårsløg i fine strimler.
- Kom godt med olivenolie på en varm stegepande og svits karry, hvidløg, løg og chili i et minut. Kom kyllingekødet på panden og steg det under omrøring indtil kylling har fået lidt farve.
- Tilsæt palmekål, forårsløg og gulerødder og rør godt rundt. Kom nu hønsebouillon, kokosmælk, soja i gryden og rør rundt.
- Smag til med lidt limesaft, salt og peber og rør rundt. Lad suppen simre i ca. 20 minutter.
- Imens koges ris som anvist på posen.
Servering
- Servér suppen med kogte ris, og drys hele og finthakkede korianderblade på toppen. Ananas i tern, serveres i en lille skål.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer