Du vil elske disse sprøde ristede kikærter, der er perfekte i pitabrød, salat, vegansk eller vegetarisk ret, hvor de tilfører masser af smag. Det er så vigtigt, at man holder kikærterne varme, da de smager allerbedst direkte fra panden. Vi har en stor jernpande hvor vi først rister kikærterne i olie og krydderier. Derefter sætter vi bare hele panden ind i ovnen og bager dem færdige der. Så slukker vi ovnen og pakker panden ind i folie som vi prikker nogle huller i og henter løbende de sprøde varme kikærter.
Prøv også Krydrede kikærter med kardemommeyoghurt
Gå til
Opskrift med noter
Sprøde ristede kikærter
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 dåse Kikærter
- 1 dl Olivenolie
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Koriander (stødt, eller korianderfrø)
- 1 tsk. Fennikelfrø
- ¼ stk. Stjerneanis
- 1 tsk. Spidskommen (eller spidskommenfrø)
- 1 tsk. Paprika
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. flagesalt
Sådan gør du
- Tænd ovnen op på 200 grader.
- Fjern låget på dåsen med kikærter og hæld kikærter op i et dørslag. Skyl i koldt vand fra hanen og dup dem tørre i et rent viskestykke.
- Knus de hele krydderier i en morter og kom de stødte krydderier op i morteren og bland dem sammen. Kom lidt olivenolie op i morteren og rør det hele sammen.
- Hæld olivenolie på en stegepande og varm det kraftigt op.
- Kom kikærterne ud på den rygende varm en stegepande med olivenolie og svits dem lidt. Fjern stegepanden fra varmen og hæld indholdet fra morteren over kikærterne og vend det hele godt sammen. Drys flagesalt over til sidst. Sæt panden tilbage på blusset.
- Svits nu kikærterne i ca. 1 minut, så det dufter i hele køkkenet.
- Hæld indholdet fra stegepanden op i et ildfast fad og kom det ind i ovnen giv kikærterne ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde udenpå og bløde indeni. Når der er gået ca. 10 minutter vendes kikærterne rundt og den fugtige luft i ovnen lukkes ud, så kikærterne bliver dejligt sprøde.
- Kom folie over fadet og prik huller i folien, så varmen bliver i fadet men den fugtige luft lukkes ud.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningen i ovn og pande er ca. 18 minutter. 400 g eller til 2 personer. Kommer an på om det er snack eller som tilbehør til en ret.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 dåse Kikærter
- 1 dl Olivenolie
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Koriander stødt, eller korianderfrø
- 1 tsk. Fennikelfrø
- ¼ stk. Stjerneanis
- 1 tsk. Spidskommen eller spidskommenfrø
- 1 tsk. Paprika
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. flagesalt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tænd ovnen op på 200 grader.
- Fjern låget på dåsen med kikærter og hæld kikærter op i et dørslag. Skyl i koldt vand fra hanen og dup dem tørre i et rent viskestykke.
- Knus de hele krydderier i en morter og kom de stødte krydderier op i morteren og bland dem sammen. Kom lidt olivenolie op i morteren og rør det hele sammen.
- Hæld olivenolie på en stegepande og varm det kraftigt op.
- Kom kikærterne ud på den rygende varm en stegepande med olivenolie og svits dem lidt. Fjern stegepanden fra varmen og hæld indholdet fra morteren over kikærterne og vend det hele godt sammen. Drys flagesalt over til sidst. Sæt panden tilbage på blusset.
- Svits nu kikærterne i ca. 1 minut, så det dufter i hele køkkenet.
- Hæld indholdet fra stegepanden op i et ildfast fad og kom det ind i ovnen giv kikærterne ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde udenpå og bløde indeni. Når der er gået ca. 10 minutter vendes kikærterne rundt og den fugtige luft i ovnen lukkes ud, så kikærterne bliver dejligt sprøde.
- Kom folie over fadet og prik huller i folien, så varmen bliver i fadet men den fugtige luft lukkes ud.
💭 Tips
- Du kan komme kikærterne i fritureolie lidt af gangen mens der spises, så du hele tiden har rygende varme sprøde kikærter til maden. På nøjagtig samme måde som når man laver pommes frites.
- Hvis du bruger meget olie til at lave kikærterne i, er det en god idé, lige at duppe dem tørre for olie.
Kan kikærter gemmes eller fryses ned
Nej, det vil vi ikke anbefale, da smagen og konsistensen ikke er så god.
Kan man lave kikærterne på forhånd
Ja, men så skal de køles ned straks og de skal ikke laves helt færdige da de ellers risikrer at blive for bløde, og så skal man derefter komme dem ind i en varm ovn.
Betinna
Fik lige afprøvet jeres opskrift på sprøde kikærter. Wow de blev sprøde og lækre. De blev bedre end vi have regnet med. Lækker opskrift