Denne smagsfulde opskrift, som giver en lækker cremet sauce og en pikant krydret Chicken tikka masala, får du ikke bedre på en indisk restaurant. Saftige kyllingestykker i en dejlig krydret sauce, gør denne Chicken Tikka Masala opskrift til en af de bedste, du vil prøve. Hvis du vil gøre lidt ekstra, kan du laves vores naanbrød og servere til.
Prøv også Gordon Ramsay Tikka masala
Gå til
Opskrift med noter
Chicken tikka masala
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Kyllingemarinade
- 800 g kyllingebryst (eller filet)
- 2 dl græsk yoghurt
- 4 fed hvidløg (finthakket)
- 1 spsk. ingefær (fint revet/hakket)
- 2 tsk. garam masala
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 1 tsk. chili
- 1 tsk. spidskommen (stødt )
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Chicken tikka masala sauce
- 2 stk. løg (finthakket)
- 2 spsk. smør
- 4 fed hvidløg (finthakket)
- 1 spsk. ingefær (fint revet/hakket)
- 1½ tsk. garam masala
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk gurkemeje (stødt )
- 1 tsk. koriander
- 400 g tomatpuré ( tomatsauce)
- 1 tsk. chili (evt. chiliflager)
- 2 dl. piskefløde (kan erstattes af mælk)
- 1 spsk. Farin (brun)
- 3 dl vand
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie (stegning)
Tilbehør
- 1 stk. Naanbrød
Pynt
- 1 spsk. koriander (frisk)
Sådan gør du
Marinade
- Skær kyllingefilet ud i pæne stykker og kom dem i en skål.
- Kom alle ingredienser til marinaden i skålen med kylling og rør og vend det hele godt sammen. Sæt film over skålen og sæt den i køleskabet. Her skal det marinere i mindst 2 timer eller gerne til næste dag.
- Tag en stor gryde, tilsæt lidt olivenolie og svits kyllingestykkerne til de har fået lidt farve.
- Tilsæt nu en klat smør og steg løgene i ca. 2 minutter eller indtil de er bløde. Tryk godt med paletkniv, da det hele godt kan hænge fast i bunden af gryden.
- Tilsæt hakket hvidløg og revet ingefær og svits det med i 1 minut, eller indtil det dufter. Tilsæt garam masala, spidskommen, gurkemeje og koriander under omrøring i ca. 1 minut.
- Tilsæt tomatpuré, chili, salt og friskkværnet peber under omrøring. Lad det simre i ca. 15 minutter, rør af og til, indtil saucen tykner.
- Tilsæt fløde og farin under omrøring.
- Tilsæt kyllingen og lad det varme i gryden i ca. 10 minutter, eller indtil kyllingen er varm, gennemstegt og saucen har fået en god konsistens. Tilsæt vand alt efter hvor tyk du ønsker saucen.
Tilbehør
- Kog risen som anvist på posen
Servering
- Kom Chicken tikka masala i en dyb tallerken eller skål. Pynt evt. med lidt frisk koriander og servér straks med varm naanbrød til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 25 min. Samlet tid er ca. 1 time og 35 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Kyllingemarinade
- 800 g kyllingebryst eller filet
- 2 dl græsk yoghurt
- 4 fed hvidløg finthakket
- 1 spsk. ingefær fint revet/hakket
- 2 tsk. garam masala
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 1 tsk. chili
- 1 tsk. spidskommen stødt
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Chicken tikka masala sauce
- 2 stk. løg finthakket
- 2 spsk. smør
- 4 fed hvidløg finthakket
- 1 spsk. ingefær fint revet/hakket
- 1½ tsk. garam masala
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk gurkemeje stødt
- 1 tsk. koriander
- 400 g tomatpuré tomatsauce
- 1 tsk. chili evt. chiliflager
- 2 dl. piskefløde kan erstattes af mælk
- 1 spsk. Farin brun
- 3 dl vand
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie stegning
🥗Tilbehør
- 1 stk. Naanbrød
🥬Pynt
- 1 spsk. koriander frisk
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Marinade
- Skær kyllingefilet ud i pæne stykker og kom dem i en skål.
- Kom alle ingredienser til marinaden i skålen med kylling og rør og vend det hele godt sammen. Sæt film over skålen og sæt den i køleskabet. Her skal det marinere i mindst 2 timer eller gerne til næste dag.
- Tag en stor gryde, tilsæt lidt olivenolie og svits kyllingestykkerne til de har fået lidt farve.
- Tilsæt nu en klat smør og steg løgene i ca. 2 minutter eller indtil de er bløde. Tryk godt med paletkniv, da det hele godt kan hænge fast i bunden af gryden.
- Tilsæt hakket hvidløg og revet ingefær og svits det med i 1 minut, eller indtil det dufter. Tilsæt garam masala, spidskommen, gurkemeje og koriander under omrøring i ca. 1 minut.
- Tilsæt tomatpuré, chili, salt og friskkværnet peber under omrøring. Lad det simre i ca. 15 minutter, rør af og til, indtil saucen tykner.
- Tilsæt fløde og farin under omrøring.
- Tilsæt kyllingen og lad det varme i gryden i ca. 10 minutter, eller indtil kyllingen er varm, gennemstegt og saucen har fået en god konsistens. Tilsæt vand alt efter hvor tyk du ønsker saucen.
🥗Tilbehør
- Kog risen som anvist på posen
🍽Servering
- Kom Chicken tikka masala i en dyb tallerken eller skål.
- Pynt evt. med lidt frisk koriander og servér straks med varm naanbrød til.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Koriander kræver tilvænning at spise. De fleste skal lige smage koriander nogle gange inden de vender sig til smagen. Brug den derfor sparsomt i begyndelsen.
- Fløde kan erstattes af kokosmælk
❓ FAQ
Ja, fettuccine er også meget velegnet.
Kommentarer
Ingen kommentarer