Der er duft, saft og smag i denne opskrift på kikærtesalat med kylling. Det bedste er, at opskriften kan varieres på utallige måder, så man bliver aldrig træt af denne sunde ret med kylling. Det begynder allerede når krydderierne ristes på panden og der spreder sig en skøn eksotisk duft i køkkenet som ingen kan modstå. Det bedste er også, at denne opskrift kan laves på ca. 30 minutter.
Prøv også kikærtesalat med krydrede kikærter.
Gå til
Rester og restemad
Denne opskrift er oplagt, at lave ud fra de rester man lige har i køleskabet. Og har man ikke lige alle krydderier, som er listet i opskriften, går det nok også. Kylling kan erstattes af skinke og hvis man ikke lige har tomater, har man måske nogle gulerødder, som så ristes bløde og lækre i stedet. Det er kun fantasien som sætter grænser i denne opskrift.
Opskrift med noter
Kikærtesalat med kylling
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Kikærtesalat
- 8 stk. Tomat
- ½ tsk. Spidskommen (stødt)
- ½ tsk. Kardemomme
- ½ tsk. Koriander (stødt )
- ½ tsk. Kanel (stødt)
- 2 tsk. Fennikelfrø
- 1 spsk. Paprika
- 1 knivspids Muskatnød (revet)
- 1 stk. Peberfrugt (skrællede og skåret i små tern)
- 4 fed Hvidløg (Finthakket)
- 1 stk. Rødløg (groft hakket)
- 100 gram Kikærter (dåse/ eller tørrede sat i blød natten over)
- ½ stk. Citron (saft)
- 1 tsk. Salt
- 1 Knivspids Peber (friskkværnet)
- 2 spsk Olivenolie
Pynt
- 1 stk. Lime
Sådan gør du
Kylling
- Skær kyllingefileter ud i lidt grove tern. Krydr dem med lidt paprika, salt og friskkværnet peber og rist dem i lidt olivenolie indtil de er gennemstegt og har fået lidt farve. Sættes derefter til side.
- Hæld kikærter fra dåse i et stort dørslag og skyl dem under rindende koldt vand. Der kan også bruges tørrede kikærter. Så følges anvisningen på posen.
- Spidskommen, muskatnød, fennikelfrø, koriander, kanel og paprika hældes på en tør pande. Der tændes op på middel varme og krydderierne ristes et par minutter under omrøring eller indtil de ryger og dufter.
- Kom olivenolie, rød peber, hvidløg og rødløg på panden og rør rundt. Skrue lidt ned for varmen og lad det simre et par minutter ved svagt blus.
- Skyl tomater og skær dem i både. Tilsæt de bløde kikærter, tomater og kylling. Rør og vend det forsigtigt sammen, uden at ødelægge kikærter. Når det hele er varmet op, smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.
Noter
- Kikærtesalat kan varieres og derfor bliver man aldrig træt af denne salat.
- Chili er næsten uundværligt i denne opskrift, men vi har udeladt den.
- Er du til frisk koriander, er den oplagt at bruge.
- Persille kan også bruges.
- Du kan variere salaten ved, at fordele lidt sorte oliven på toppen af salaten.
- Der kan pyntes med feta.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Kylling
Kikærtesalat
- 8 stk. Tomat
- ½ tsk. Spidskommen stødt
- ½ tsk. Kardemomme
- ½ tsk. Koriander stødt
- ½ tsk. Kanel stødt
- 2 tsk. Fennikelfrø
- 1 spsk. Paprika
- 1 knivspids Muskatnød revet
- 1 stk. Peberfrugt skrællede og skåret i små tern
- 4 fed Hvidløg Finthakket
- 1 stk. Rødløg groft hakket
- 100 gram Kikærter dåse/ eller tørrede sat i blød natten over
- ½ stk. Citron saft
- 1 tsk. Salt
- 1 Knivspids Peber friskkværnet
- 2 spsk. Olivenolie
🥬Pynt
- 1 stk. Lime
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Kylling
- Skær kyllingefileter ud i lidt grove tern. Krydr dem med lidt paprika, salt og friskkværnet peber og rist dem i lidt olivenolie indtil de er gennemstegt og har fået lidt farve. Sættes derefter til side.
- Hæld kikærter fra dåse i et stort dørslag og skyl dem under rindende koldt vand. Der kan også bruges tørrede kikærter. Så følges anvisningen på posen.
- Spidskommen, muskatnød, fennikelfrø, koriander, kanel og paprika hældes på en tør pande. Der tændes op på middel varme og krydderierne ristes et par minutter under omrøring eller indtil de ryger og dufter.
- Kom olivenolie, rød peber, hvidløg og rødløg på panden og rør rundt. Skrue lidt ned for varmen og lad det simre et par minutter ved svagt blus.
- Skyl tomater og skær dem i både. Tilsæt de bløde kikærter, tomater og kylling. Rør og vend det forsigtigt sammen, uden at ødelægge kikærter. Når det hele er varmet op, smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Kikærtesalat kan varieres og derfor bliver man aldrig træt af denne salat.
- Chili er næsten uundværligt i denne opskrift, men vi har udeladt den.
- Er du til frisk koriander, er den oplagt at bruge.
- Persille kan også bruges.
- Du kan variere salaten ved, at fordele lidt sorte oliven på toppen af salaten.
- Der kan pyntes med feta.
❓ FAQ
Ja, den kan laves om formiddagen og så varmes op i f.eks. en mikroovn eller ovn. Men kikærter vil miste lidt sprødhed.
Ja, kylling kan ristes i forvejen og skæres i tern, så den er klar til, at komme i kikærtesalaten.
Ja, retten kan fryses ned, men den er bedst helt frisklavet.
Kommentarer
Ingen kommentarer