Det salte og møre kød fra svinemørbraden giver en god pikant smag, til den lidt søde smag i butternut squashen. Vi serverer også en rigtig lækker coleslaw til mørbradbøffer med butternut squash. Det er en god og sund hovedret, som er rigtig nem at lave. Det er vigtigt, at græskaret får en høj varme under bagningen, ellers vil den ikke blive mør. Stik evt. en gaffel i frugtkødet og mærk om kødet er mørt.
Prøv også mørbradbøffer med brun sauce
Gå til
Butternut i ovn
Når du laver dine butternut i ovn, er det vigtigt, at du snitter dem indvendigt, så varmen bedre fordeles. På denne måde er du sikker på, at dine butternut bliver møre og lækre.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstiden 6 min. og samlet tid er 30 min. Til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 800 g Svinemørbrad
- 4 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt
Butternutsquash i ovn
- 1 stk. Butternut squash
- 1 spsk. Honning
- 1 spsk. Rosmarin frisk
- 1 spsk. Timian frisk
- 1 spsk. Paprika stødt
- 2 fed Hvidløg
- 4 spsk. olivenolie
- ¼ tsk. Cayennepeber
Coleslaw
- ½ stk. Spidskål Se noter
- 4 stk. Gulerødder
- 2 stk. Æbler
Dressing
- 6 spsk. cremefraiche
- ½ stk. Citron
- 1 spsk. Soya
- 1 fed Hvidløg
- 1 spsk. Chilisauce sød
- 1 spsk. Honning
- 1 knivspids Salt og peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tænd ovnen på 220°.
- Skyl og skrub butternut squashen med en børste, så den er helt fri for skidt. Græskar ligger på jorden har jordbakterier og dem vil vi gerne undgå.
- Del butternut squashen på langs med en stor kniv. Pas på, da den kan være svær, at skære igennem. Skrab kernerne ud fra bunden med en spiseske og fjern frugthinden.
- Skær nogle små snit ned i frugtkødet med ca. 2 cm mellemrum. Det er her alle de lækre krydderier skal trække ned i og give smag. Læg dem på en bageplade med frugtkødet op.
- Hak rosmarin og timian groft. Pil og hak hvidløgsfed. Tag en bagepensel og fordel olivenolie ovenpå butternut squashens frugtkød. Gør det samme med honning. Drys hakket rosmarin, timian hvidløg og chili ovenpå. Til sidst drysses paprika og lidt salt og peber ovenpå.
- Giv butternut squash ca. 30 minutter i ovnen eller til de er møre. Efter 15 minutter tages bagepensel og der pensles ovenpå, så det hele fordeles igen. Kom evt. lidt olivenolie på pensel, hvis de er bagt tørre på overfladen. Skær de bagte butternut squash ud i de ca. 2 cm. forskårne stykker.
Coleslaw med spidskål
- Fjern grimme blade og skyl spidskål. Snit spidskål og snit den fint. Kom det snittede kål op i et dørslag og skyl det hele godt. Slyng eller dup det hele tørt. Kom det i en skål.
- Skræl gulerødder og riv gulerødderne fint på et rivejern. Skyl æbler og skær dem ud i 4 både og fjern kernehuset. Hak eller skær æbler ud i små stykker.
- Kom det hele op i skålen og vend det godt sammen.
- Bland og rør de resterende ingredienser til dressingen sammen i en anden skål.
Mørbradbøffer
- Skær svinemørbrad i ca. 3-4 cm. tykke skiver og krydr den med salt og peber.
- Kom olivenolie på stegepanden og var det op.
- Svits mørbradbøffer 2 minutter på hver side. Sluk varmen og læg folie over panden og lad dem trække i ca. 5 minutter.
🍽Servering
- Servér og anret mørbradbøffer med cremede bagte butternut squash og lækker pikant coleslaw på tallerken.
💭 Tips
- Du kan også skære butternut squash ud i aflange pommes og vende dem i olivenolie, salt og peber og servere butternut pommes til.
- Retten er ikke fryseegnet, så det er bedre at gemme rester til dagen efter.
- Du kan erstatte butternut squash med en eller to store søde kartofler.
- Hvis spidskålen er lille, skal du bruge det hele.
Opskrift med noter
Mørbradbøffer med butternut squash i ovn
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 800 g Svinemørbrad
- 4 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt
Butternutsquash i ovn
- 1 stk. Butternut squash
- 1 spsk. Honning
- 1 spsk. Rosmarin (frisk)
- 1 spsk. Timian (frisk)
- 1 spsk. Paprika (stødt)
- 2 fed Hvidløg
- 4 spsk. olivenolie
- ¼ tsk. Cayennepeber
Coleslaw
- ½ stk. Spidskål (Se noter)
- 4 stk. Gulerødder
- 2 stk. Æbler
Dressing
- 6 spsk. cremefraiche
- ½ stk. Citron
- 1 spsk. Soya
- 1 fed Hvidløg
- 1 spsk. Chilisauce sød
- 1 spsk. Honning
- 1 knivspids Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220°.
- Skyl og skrub butternut squashen med en børste, så den er helt fri for skidt. Græskar ligger på jorden har jordbakterier og dem vil vi gerne undgå.
- Del butternut squashen på langs med en stor kniv. Pas på, da den kan være svær, at skære igennem. Skrab kernerne ud fra bunden med en spiseske og fjern frugthinden.
- Skær nogle små snit ned i frugtkødet med ca. 2 cm mellemrum. Det er her alle de lækre krydderier skal trække ned i og give smag. Læg dem på en bageplade med frugtkødet op.
- Hak rosmarin og timian groft. Pil og hak hvidløgsfed. Tag en bagepensel og fordel olivenolie ovenpå butternut squashens frugtkød. Gør det samme med honning. Drys hakket rosmarin, timian hvidløg og chili ovenpå. Til sidst drysses paprika og lidt salt og peber ovenpå.
- Giv butternut squash ca. 30 minutter i ovnen eller til de er møre. Efter 15 minutter tages bagepensel og der pensles ovenpå, så det hele fordeles igen. Kom evt. lidt olivenolie på pensel, hvis de er bagt tørre på overfladen. Skær de bagte butternut squash ud i de ca. 2 cm. forskårne stykker.
Coleslaw med spidskål
- Fjern grimme blade og skyl spidskål. Snit spidskål og snit den fint. Kom det snittede kål op i et dørslag og skyl det hele godt. Slyng eller dup det hele tørt. Kom det i en skål.
- Skræl gulerødder og riv gulerødderne fint på et rivejern. Skyl æbler og skær dem ud i 4 både og fjern kernehuset. Hak eller skær æbler ud i små stykker.
- Kom det hele op i skålen og vend det godt sammen.
- Bland og rør de resterende ingredienser til dressingen sammen i en anden skål.
Mørbradbøffer
- Skær svinemørbrad i ca. 3-4 cm. tykke skiver og krydr den med salt og peber. Kom olivenolie på stegepanden og var det op. Svits mørbradbøffer 2 minutter på hver side. Sluk varmen og læg folie over panden og lad dem trække i ca. 5 minutter.
Servering
- Servér og anret mørbradbøffer med cremede bagte butternut squash og lækker pikant coleslaw på tallerken.
Noter
- Du kan erstatte butternut squash med en eller to store søde kartofler.
- Hvis spidskålen er lille, skal du bruge det hele.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Ingredienser brugt i opskriften
På billedet herunder, kan du læse alle de ingredienser som du skal bruge til mørbradbøffer med butternut squash. Du kan selvfølgelig rette eller ændre i opskriften, som det nu passer ind.
Kommentarer
Ingen kommentarer