Hvis du kan lide gryderetter, sydlandsk mad og gerne godt krydret, vil du elske stifado med kylling og ris. Vi krydrer ris med kanel og spidskommen, så den får den helt rigtige sydlandske smag. Server et godt glas vin til denne kongeret.
Vi har lavet denne ret både med kylling og oksekød. Det vigtigste er, at kødet bliver mørt, derfor ændres simretiden, i forhold til hvilket kød der bruges.
Vi har også kommet en håndfuld frisk hakket basilikum i retten lige inden servering. Mulighederne er mange i denne fantastiske lækre sydlandske gryderet.
Gå til
Opskrift med noter
Stifado med kylling og ris
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 600 g Kylling (Kyllingebrystfilet)
- 300 g skalotteløg
- 300 g Gulerødder (Små tynde på ca. 10 – 15 cm.)
- 4 spsk. Olivenolie (Til stegning)
- 1 spsk. Tomatpuré (Koncentreret )
- 2 dl Rødvin (Tør)
- 1 stk. Kanelstang
- 1 spsk. Oregano
- 2 stk. Laurbærblade (Store)
- 1 dåse Tomater (Hakkede )
- 2 dl Grøntsagsbouillon
- 1 tsk. Cayennepeber
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Friskkværnet peber
Krydrede ris
- 2 stk. løg
- 4 spsk. Olivenolie (Til stegning)
- 1 tsk. Spidskommen
- 3 dl Ris (Basmati eller jasmin)
- 1 stk. Kanelstang
- 2 stk. Nelliker (Hele)
- 2 stk. Laurbærblade
- 5 dl Grøntsagsbouillon
- 2 spsk. Mynte (Frisk)
Sådan gør du
- Pil løg og skær dem ud i kvarte. Læg kyllingebryst på et spækbræt og skær dem ud i firkanter.
- Tag en stor gryde og brun kyllingestykker og de hele løg i olivenolie tilsæt cayennepeber og rør rundt.
- Tilsæt først tomatpuré. Rør godt rundt og tilsæt så rødvin. Rør godt rundt og kog det hele ind uden låg til væsken er reduceret til ca. det halve.
- Tilsæt hel kanel, laurbærblade, tomater og bouillon. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad det simre under låg i ca. 10 minutter.
- Skræl de små gulerødder, skær dem midtover hvis de er for lange og kom dem i gryden. Lad det hele simre i ca. 10 min.
Krydrede ris
- Pil og hak løg, og svits dem ganske kort i en gryde med olivenolie. Tilsæt spidskommen og giv det hele 2 minutter.
- Kom basmatiris, hel kanelstang, oregano, nelliker og laurbærblade i gryden og rør rundt.
- Tilsæt grøntsagsbouillon, og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter. Kig til det efter ca. 10 minutter og se om konsistensen er fin.
- Skyl den friske mynte og dup den tør. Hak mynten fint. Vend den hakkede mynte i risene og kom det hele i en skål. Pynt med kanelstang og drys lidt hakket mynte på toppen.
Anretning
- Servér til stifado med kylling i en gryde og anret risene ved siden af.
Noter
- Du kan erstatte kylling med okse- eller lammekød. Hvis du vil bruge oksekød, så skal det simre længere, da det er noget sejere end kylling. Og bouillon skal være oksebouillon. Tag en smagsprøve undervejs.
- Du kan også tilsætte champignons
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 245 min. Samlet tid er ca. 55 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 600 g Kylling Kyllingebrystfilet
- 300 g skalotteløg
- 300 g Gulerødder Små tynde på ca. 10 – 15 cm.
- 4 spsk. Olivenolie (Til stegning)
- 1 spsk. Tomatpuré Koncentreret
- 2 dl Rødvin Tør
- 1 stk. Kanelstang
- 1 spsk. Oregano
- 2 stk. Laurbærblade Store
- 1 dåse Tomater Hakkede
- 2 dl Grøntsagsbouillon
- 1 tsk. Cayennepeber
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Friskkværnet peber
Krydrede ris
- 2 stk. løg
- 4 spsk. Olivenolie Til stegning
- 1 tsk. Spidskommen
- 3 dl Ris Basmati eller jasmin
- 1 stk. Kanelstang
- 2 stk. Nelliker Hele
- 2 stk. Laurbærblade
- 5 dl Grøntsagsbouillon
- 2 spsk. Mynte Frisk
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pil løg og skær dem ud i kvarte. Læg kyllingebryst på et spækbræt og skær dem ud i firkanter.
- Tag en stor gryde og brun kyllingestykker og de hele løg i olivenolie tilsæt cayennepeber og rør rundt.
- Tilsæt først tomatpuré. Rør godt rundt og tilsæt så rødvin. Rør godt rundt og kog det hele ind uden låg til væsken er reduceret til ca. det halve.
- Tilsæt hel kanel, laurbærblade, tomater og bouillon. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad det simre under låg i ca. 10 minutter.
- Skræl de små gulerødder, skær dem midtover hvis de er for lange og kom dem i gryden. Lad det hele simre i ca. 10 min.
Krydrede ris
- Pil og hak løg, og svits dem ganske kort i en gryde med olivenolie. Tilsæt spidskommen og giv det hele 2 minutter.
- Kom basmatiris, hel kanelstang, oregano, nelliker og laurbærblade i gryden og rør rundt.
- Tilsæt grøntsagsbouillon, og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter. Kig til det efter ca. 10 minutter og se om konsistensen er fin.
- Skyl den friske mynte og dup den tør. Hak mynten fint. Vend den hakkede mynte i risene og kom det hele i en skål. Pynt med kanelstang og drys lidt hakket mynte på toppen.
🍽Servering
- Servér til stifado med kylling i en gryde og anret risene ved siden af.
💭 Tips
- Du kan erstatte kylling med okse- eller lammekød. Hvis du vil bruge oksekød, så skal det simre længere, da det er noget sejere end kylling. Og bouillon skal være oksebouillon. Tag en smagsprøve undervejs.
- Du kan også tilsætte champignons
🌡️Opbevaring
Retten kan holde sig frisk i ca. 2 – 3 dage i en skål med låg i køleskab ved 4 grader.
Kommentarer
Ingen kommentarer