Thai fiskesuppe er helt fantastisk krigerisk i smagen og er samtidigt en meget sund suppe. En eksplosion af duft og smag karakteriserer denne thai fiskesuppe med rejer. Thai Fiskesuppe hører til gruppen af madvarer som er anti inflammatorisk kost og er særdeles velegnet hvis man vil være god ved sine tarme. Prøv også fransk muslingesuppe
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 gram rødspættefileter eller 3 fileter af fisk f.eks. torsk, hvilling, sej eller kuller
- 100 gram mangetout ærter kan erstattes af edamame bønner
- 2 dåser kokosmælk
- 250 ml bouillon eller fond
- 2 håndfulde spinatblade friske
- ½ bundt koriander frisk
- 1 stk. chili rød uden kerner
- 200 gram rejer store
- 1 lime saft
- 2 stk. løg
- 1 spsk. gurkemeje
- 4 stk. kaffirlimeblade
- 3 fed hvidløg
- 3 cm ingefær
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en gryde og tilsæt lidt olivenolie og tænd op på middel varme.
- Ingefær og løg skrælles og snittes fint. Kom det i gryden og rør rundt.
- Kom limeblade og gurkemeje i gryden og rør rundt.
- Pil og hak hvidløget fint og kom det i gryden og rør rundt i ca. 1 minut.
- Kom kokosmælk og halvdelen af bouillon i gryden under omrøring.
- Retten skal nu simre i ca. 10 minutter og være næsten kogende.
- Rens og færdiggør fisken og skær den i ca. 5 cm. lange stykker og kom det i gryden og rør forsigtigt rundt. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Klargør imens grøntsager. Hak chili og koriander fint og tilsæt det i gryden sammen med rejer og de hele spinatblade.
- Smag til med salt, limesaft og resten bouillon.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan bruge diverse skaldyr med eller i stedet for rejer
- Du kan bruge mindre koriander
- Du kan tilsætte citrongræs først i opskriften
- Du kan tilsætte citronmelisseblade eller citronverbena sidst i opskriften.
❓ FAQ
Ja
I fryser ca. 1 måned. I køleskab ca. 2 dage.
I køleskab ved ca. 4 grader.
Ja, frisk koriander, da den har en ret speciel smag, men det er også den krydderurt som giver retten sin karakter.
Opskrift med noter
Thai fiskesuppe med rejer
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 g Rødspættefileter (eller torsk, hvilling, sej eller kuller)
- 100 gram Mangetout ærter (kan erstattes af edamame bønner)
- 2 dåser Kokosmælk
- 250 ml Bouillon (eller fond)
- 2 håndfulde Spinatblade (friske)
- ½ bundt Koriander (frisk)
- 1 stk. Chili (rød uden kerner)
- 200 gram Rejer (store)
- 1 stk. Lime (saft)
- 2 stk. Løg
- 1 spsk. Gurkemeje
- 4 stk. Kaffirlimeblade
- 3 fed Hvidløg
- 3 cm Ingefær
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt
Sådan gør du
- Tag en gryde og tilsæt lidt olivenolie og tænd op på middel varme.
- Ingefær og løg skrælles og snittes fint. Kom det i gryden og rør rundt.
- Kom limeblade og gurkemeje i gryden og rør rundt.
- Pil og hak hvidløget fint og kom det i gryden og rør rundt i ca. 1 minut.
- Kom kokosmælk og halvdelen af bouillon i gryden under omrøring.
- Retten skal nu simre i ca. 10 minutter og være næsten kogende.
- Rens og færdiggør fisken og skær den i ca. 5 cm. lange stykker og kom det i gryden og rør forsigtigt rundt. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Klargør imens grøntsager. Hak chili og koriander fint og tilsæt det i gryden sammen med rejer og de hele spinatblade.
- Smag til med salt, limesaft og resten bouillon.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer