Grøntsagslasagne er en lidt anderledes lasagne end den traditionelle med oksekød. Grøntsagslasagne med smag tilsættes ikke kød, men består udelukkende af lækre sunde grøntsager. Men bare rolig der er masser af god smag i retten. Du kan variere grøntsagerne efter hvad du lige har i køleskabet.
Prøv squash lasagne med ricotta eller prøv også opskrift på klassisk lasagne
Gå til
Opskrift med noter
Grøntsagslasagne med aubergine og squash
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 stk. squash
- 1 stk. aubergine
- 2 stk. bladselleri (stængler)
- 1 stk. rødløg
- 1 stk. porre
- 2 stk. kartofler (skåret i skrå tynde skiver)
- 2 stk. gulerødder
- 100 g spinat (frossen)
- 1 stk. peberfrugt (grøn)
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 4 fed hvidløg (finthakket)
- 1 spsk. paprika
- ¼ tsk. cayennepeber (kan erstattes af ½ rød finthakket chili)
- ¼ tsk. muskatnød (revet)
- 300 g Lasagneplader (evt. friske)
- 5 dl Grøntsagsbouillon
- ¼ l fløde
- 200 g mozzarella (revet)
- 2 spsk. Smør (og olivenolie)
- 2 tsk. salt og peber
Tilbehør
- 400 g Flutes
- 50 g smør
- 400 g salat (frisk)
Sådan gør du
- Rens og skyl alle grøntsager. Klargør dem. Peberfrugt flækkes og indmaden skæres væk. Gulerødder og kartofler skrælles. Porrer renses for jord. Toppen og bunden skæres fra.
- Skær squash, kartofler, aubergine, bladselleri, porrer, gulerødder, peberfrugt og løg i skrå tynde skiver.
- Svits nu først løg, peberfrugt, og porre et par minutter eller til de har fået lidt farve. Tilsæt lidt finthakket hvidløg. Finthakket hvidløg tilsættes et par minutter før det hele er færdigt, da hvidløg ikke må få farve, da det så bliver bittert.
- Kom det på en tallerken. Kom lidt fedtstof på panden.
- Tilsæt squash, bladselleri og aubergine og svits det et par minutter.
- Tag det op og læg på en tallerken.
- Gør det samme med gulerod og kartofler.
- Kom nu paprika, lidt finthakket hvidløg og cayennepeber i en gryde, og svits i et minut, uden at det tager farve.
- Tilsæt frossen spinat og lad det tø op i gryden.
- Tilsæt bouillon og lad det simre i ca. 20 min. uden låg.
- Tilsæt nu fløden lidt efter lidt, indtil konsistens er perfekt.
- Smag til med frisk revet muskatnød tilsmages med salt og peber.
- Tag et ovnfast fad.
- Begynd med et lag grøntsager, kom spinatsauce ovenpå og læg så et lag lasagneplader.
- Forsæt denne fremgangsmåde indtil du har mindst tre lag.
- Kom mozzarellaost og smørklatter på toppen til sidst.
- Kom det ind i en 175 grader forvarmet ovn i ca. 35 min. eller til osten er smeltet og lasagnen er gylden.
Servering
- Serveres med flutes og frisk salat.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 35 min. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid ca. 50 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. squash
- 1 stk. aubergine
- 2 stk. bladselleri (stængler)
- 1 stk. rødløg
- 1 stk. porre
- 2 stk. kartofler (skåret i skrå tynde skiver)
- 2 stk. gulerødder
- 100 g spinat (frossen)
- 1 stk. peberfrugt (grøn)
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 2 fed hvidløg (hakket fint)
- 1 spsk. paprika
- ¼ tsk. cayennepeber (kan erstattes af ½ rød finthakket chili)
- ¼ tsk. muskatnød (revet)
- 300 g Lasagneplader (evt. friske)
- 5 dl Grøntsagsbouillon
- ¼ l fløde
- 200 g mozzarella (revet)
- 2 spsk. Smør (og olivenolie)
- 2 tsk. salt og peber
🥗Tilbehør
- 400 g Flutes
- 50 g smør
- 400 g salat (frisk)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Rens og skyl alle grøntsager. Klargør dem. Peberfrugt flækkes og indmaden skæres væk. Gulerødder og kartofler skrælles. Porrer renses for jord. Toppen og bunden skæres fra.
- Skær squash, kartofler, aubergine, bladselleri, porrer, gulerødder, peberfrugt og løg i skrå tynde skiver.
- Svits nu først løg, peberfrugt, og porre et par minutter eller til de har fået lidt farve. Tilsæt lidt finthakket hvidløg. Finthakket hvidløg tilsættes et par minutter før det hele er færdigt, da hvidløg ikke må få farve, da det så bliver bittert.
- Kom det på en tallerken. Kom lidt fedtstof på panden.
- Tilsæt squash, bladselleri og aubergine og svits det et par minutter.
- Tag det op og læg på en tallerken.
- Gør det samme med gulerod og kartofler.
- Kom nu paprika, lidt finthakket hvidløg og cayennepeber i en gryde, og svits i et minut, uden at det tager farve.
- Tilsæt frossen spinat og lad det tø op i gryden.
- Tilsæt bouillon og lad det simre i ca. 20 min. uden låg.
- Tilsæt nu fløden lidt efter lidt, indtil konsistens er perfekt.
- Smag til med frisk revet muskatnød tilsmages med salt og peber.
- Tag et ovnfast fad.
- Begynd med et lag grøntsager, kom spinatsauce ovenpå og læg så et lag lasagneplader.
- Forsæt denne fremgangsmåde indtil du har mindst tre lag.
- Kom mozzarellaost og smørklatter på toppen til sidst.
- Kom det ind i en 175 grader forvarmet ovn i ca. 35 min. eller til osten er smeltet og lasagnen er gylden.
🍽Servering
- Serveres med flutes og frisk salat.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Det er vigtigt, at grøntsagerne svitses hver for sig og ikke bliver rodet sammen. Ellers koger du grøntsagerne og så får de ikke den smag der ønskes.
- Du kan udskifte grønsager efter egen smag.
- I stedet for cayennepeber, kan der tilsættes lidt finthakket rød chili.
- Fløden kan udskiftes med risdrik eller alm. mælk. men så skal det koge lidt mere ind.
❓ FAQ
Alle grøntsager kan som udgangspunkt bruges, men faste grøntsager som porrer, gulerødder, rød peber og løg er rigtig gode basisingredienser, da de ikke falder sammen under tilberedningen.
Ja, men den mister noget af sin gode smag.
Ja, grøntsagslasagne er meget velegnet til børn, da der er en del grøntsager der skal forberedes. Her for børnene viden om de forskellige grøntsager og hvordan de skal behandles, sammen med de voksne. Derefter smager grøntsagerne og lasagnen også bedre, da de selv har været med til, at lave den.
Ja, rød chili er meget velegnet, som erstatning for cayennepeber. Hak chili fint og svits den kort, så den afgiver sin smag.
tina nymann
Det var engang min favorit-lasagne. Hvad der mon skete for det? Skal straks genoptages. Skønt at blive mindet om gamle gode opskrifter her på bloggen:-)
Elise Dollerup
Hej. Jeg er i tvivl om, hvornår peberfrugt skal svitses med, da den nævnes både i første og anden omgang svitsning.
Måske har det ikke afgørende betydning for smag/sprødhed(?), men det virker bare lidt utjekket og forvirrende, når man læser opskriften 🙂
Bjørn Nielsen
Hej Elise
Tak for information og at du valgte, at prøve vores opskrift. Jeg har netop rettet opskriften til.
Jeg ved ikke om du lagde mærke til det, men billedet viser hvornår peberfrugt skal på. Nemlig sammen med løg og porre.
Grøntsagslasagne er super lækkert, nem og sund aftensmad, som bare smager godt.
Jeg håber opskriften lykkes alligevel.
Hilsen
Bjørn