Du kender det sikkert, du har købt en cuvettesteg og du har fulgt anvisningen på pakken, og alligevel er den sej. Du undgår helt at din steg bliver sej, hvis du kommer Culottesteg eller cuvettesteg i crock-pot. Konsistensen på stegen er super mør og bliver som gammeldags oksesteg.
Du kan svitse stegen inden du kommer den i crock-pot, men det er ikke nødvendigt. Cuvettesteg i crock-pot er en lidt anderledes måde end den traditionelle, hvor stegen bliver lavet i en ovn. Bemærk der bruges ikke fedtstof i crock-pot, så det er en forholdsvis fedtfattig og sund ret.
Opskrift med noter
Culottesteg og cuvettesteg i crockpot
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Crockpot med kompress
Ingredienser
- 1 stk. Cuvettesteg ca. 1.5 kg.
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- 1 spsk. Soya Sauce
- 4 dl. vand, fond eller bouillon
- 3 fed hvidløg
Ingredienser forslag
- 1 stk. Porre
- 2 stk. Gulerødder
- 1 stk. Beder
- 1 stk. Løg
Sådan gør du
- Tag stegen ud af vakuumposen en time før tilberedning.
- Klargør alle grøntsager og krydderurter.
- Skær grøntsager ud i lækre aflange stykker og læg dem i bunden af crockpot.
- Derefter kigges stegen efter for hinder på bagsiden og på fedtsiden. Fjern hinder så der kun er lidt fedt tilbage.
- Fjern også overflødigt fedt. Det er hinderne som gør cuvetten sej. Der er også en hinde under fedtlaget.
- Rids oversiden af stegen dybt (0,5 til 1 cm) og i tern. Kødsaften skal nok blive i kødet, og smagen trænger ind i kødet, og det er det vi vil have.
- Derefter gnides cuvetten rigeligt med hvidløg på oversiden, som gnubbes godt ned i stegen.
- Krydr med peber, og læg kødet ovenpå grøntsager.
- Hæld vandet eller fond over og luk låget.
- Følg vejledningen på crocpot. Vi satte crocpot til 4 timer og temperatur på høj. Vores culottesteg blev dejlig mør på dette program.
- Kog kartofler og broccoli og server straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Crock-pot med pres
Vi har brugt den nye crock-pot med pres i denne opskrift, men du kan også bruge den forrige model uden pres. Funktion i crock-pot med pres er, at kødet sprænges/presses så kødet fibre ødelægges og kødet bliver mørt.
Det som man skal være opmærksom på, når man laver mad i en gryde eller crock-pot er, at fedtet fra stegen bliver i gryden, og det tilføjer ikke god smag som hvis stegen var lavet på grill. Derfor, skal alle hinder og overflødigt fedt fjernes på det rå kød og stegen skal duppes tør for stegefedt, efter den er blevet svitset.
Servering
- Skær kødet ud i 1 cm tykke skiver og anret det sammen med kogte kartofler og broccoli.
- Hæld lidt væske og de dampede grøntsager over kartofler og server straks
Tips
- Du kan bruge de grøntsager og krydderurter som du bedst kan lide
Michael
Kunne du give et eksempel på en crock pot med pres?
Bjørn Nielsen
Hej Michael
Vi har to forskellige crock-pot, og den ene fungerer med tryk/pres. (Det er den, som er vist på billede).
Dvs. at kødet presses/bliver udsat for tryk som gør, at kødet bliver mørt, som vist på billedet.
Crock-pot, xpress er en elektrisk trykkoger, men også en slowcooker, riskoger, stor stegegryde, dampkoger og meget mere!
Du skal anskaffe dig en crock-pot med tryk, hvis du vil lave mad med pres.
Håber du kan bruge information 🙂
Hilsen
Bjørn