Opskrift på aftensmad, hvor der indgår meget kød og hvor der ikke bliver sparet på smagen. Her får du en meget velsmagende og hyggelig ret, som kan nydes sammen med vennerne foran tv’et eller bare sammen med familien.
Drengerøvs ret med fløde, bacon og cocktailpølser kan servers med ris eller kartoffelmos, alt efter hvor mættende retten skal være.
Prøv også drengerøvsgryde med kokosmælk
Gå til
Derfor skal du lave retten
Denne danske ret er også kendt som “Boy’s Buttocks Stew.” som dog er med svinemørbrad. Derfor kan du også udskifte oksekødet med svinemørbrad. Det er en traditionel opskrift, der måske har et usædvanligt navn, men den er ret velsmagende!
Hovedingredienserne i denne gryderet omfatter oksekød, løg, svampe, fløde og krydderier. Det er en solid ret, der kombinerer velsmagende smag med en cremet tekstur.
Denne opskrift er en del af den danske kulinariske arv og kan nydes som et behageligt og mættende måltid. Den er perfekt at servere i koldere dage, hvor du leder efter noget varmt, hyggelig og mættende at spise.
Uanset om du laver mad til dig selv eller deler det med venner og familie, er denne ret en sjov og lækker oplevelse at lave og servere.
Nyd denne kulinariske ret, som er en af de største klassikere i danmark og som også serveres mange steder i udlandet!
Kød til drengerøvsret
Ofte vil man bruge mørt oksekød i terninger, men svinemørbraden er også meget velegnet, da den er meget mør.
Tykkam er en billig udskæring fra oksen, og er en af de udskæringer, som giver mest smag til gryderetter Ulempen er dog, at tykkam helst skal simre i mindst 2 timer for, at blive helt mør.
Til gengæld giver den en virkelig dejlig smag til retten. I drengerøvs ret har vi brugt oksefilet, som skæres ud i terninger.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 50 min. Samlet tid er ca. 60 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
500 gram oksekød i tern
3 stk. løg (groft snittet)
2 stk. gulerødder i strimler
150 gram champignons
125 gram bacon i skiver
400- gram cocktailpølser
1 stk. peberfrugt rød skåret i strimler
1 dåse tomater hakkede
2 spsk. koncentreret tomatpure
10 stk. cherrytomater halveret
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. paprika
1 stk. chili finthakket og gerne jalapeno
1 liter oksebouillon eller 1 liter vand og oksebouillonterning.
2 spsk. basilikum frisk
½ liter piskefløde
2 spsk. olie
1 tsk. Salt og peber
🥗Tilbehør
Kogte ris
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Tag en stor gryde f.eks. en støbejernsgryde og kom lidt olie i.
Tilsæt halvdelen af bacon og lad det smide fedtet. Hæld overskydende fedt væk.
Tilsæt oksekødet og svits det til det er brunet i stegefedtet.
Sæt til side.
Så tilsættes de to løg, peberfrugt og gulerødder. Det skal stege et par minutter.
Sæt til side.
Så tilsættes halvdelen af champignons.
Det steger indtil champignons er blevet brunet lidt.
Hæld det hele i gryden igen.
Tilsæt paprika, dijonsennep og tomatpure og rør godt rundt hele tiden.
Efter 2 minutter tilsættes de hakkede tomater på dåse, chili, cherrytomater og hønsebouillon.
Lad retten småsimre ca. 40 minutter.
Tilsæt derefter fløden og retten simrer videre en lille halv time.
Tag en lille gryde, og kog risene som anvist på posen.
Tag en stegepande og hæld olie på. Svits cocktailpølser, resten af bacon, 1 hakket løg og resten af champignons.
Når det har fået farve og smag hældes det på toppen af drengerøvsretten. Basilikum drysses derefter over retten.
Serveres straks, evt. med en kold pilsner øl til.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til drengerøvsret:
Du kan udskifte ris med kartoffelmos
Du kan reducere fløden, da der er masser af smag i forvejen.
❓ FAQ
Jo, mindre mørt oksekød der bruges, jo længere simretid. Beregn 30 minutter ved mørt kød og 2 timer til mindre mørt kød.
Man får mere smag ud af oksekødet jo længere det bliver tilberedt. Yderligere fordel er, at oksekødet bliver mørt ved tilberedning i 2 timer.
Opskrift med noter
Drengerøvsret med bacon og fløde
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram oksekød (i tern)
- 3 stk. løg (Groft snittet)
- 2 stk. gulerødder (i strimler)
- 150 gram champignons
- 125 gram bacon (i skiver)
- 400 gram cocktailpølser
- 1 stk. peberfrugt (rød skåret i strimler)
- 1 dåse tomater (hakkede)
- 2 spsk. koncentreret tomatpure
- 10 stk. cherrytomater (halveret)
- 1 spsk. dijonsennep
- 2 spsk. paprika
- 1 stk. chili (finthakket og gerne jalapeno)
- 1 liter oksebouillon (eller 1 liter vand og oksebouillonterning.)
- 2 spsk. basilikum (frisk)
- ½ liter piskefløde
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. Salt og peber
Tilbehør
- 4½ dl ris
Sådan gør du
- Tag en stor gryde f.eks. en støbejernsgryde og kom lidt olie i.
- Tilsæt halvdelen af bacon og lad det smide fedtet. Hæld overskydende fedt væk.
- Tilsæt oksekødet og svits det til det er brunet i stegefedtet.
- Sæt til side.
- Så tilsættes de to løg, peberfrugt og gulerødder. Det skal stege et par minutter.
- Sæt til side.
- Så tilsættes halvdelen af champignons.
- Det steger indtil champignons er blevet brunet lidt.
- Hæld det hele i gryden igen.
- Tilsæt paprika, dijonsennep og tomatpure og rør godt rundt hele tiden.
- Efter 2 minutter tilsættes de hakkede tomater på dåse, chili, cherrytomater og hønsebouillon.
- Lad retten småsimre ca. 40 minutter.
- Tilsæt derefter fløden og retten simrer videre en lille halv time.
- Tag en lille gryde, og kog risene som anvist på posen.
- Tag en stegepande og hæld olie på. Svits cocktailpølser, resten af bacon, 1 hakket løg og resten af champignons.
- Når det har fået farve og smag hældes det på toppen af drengerøvsretten. Basilikum drysses derefter over retten.
- Serveres straks, evt. med en kold pilsner øl til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer