Ægte mayonnaise er verdens mest berømte sauce. Her får du grundopskriften på ægte mayonnaise, som du kan lave med både håndkraft og med blender. Mayonnaise kan bruges til mange ting; dressinger, salater, pommes frites, bagekartofler, smørrebrød, saucer, og dip.
Mayonnaise kan varieres i smag, blot ved at tilsætte grundopskriften som vi bringer her, de krydderier som du bedst kan lide.
Ellers kan du se vores forslag på forskellige mayonnaise opskrifter. Ægte Mayonnaise bør serveres kold.
Denne grundopskrift, kan spises som den er, eller tilsættes krydderier.
Prøv også mayonnaise på 5 min.
Gå til
Derfor skal du lave ægte hjemmelavet mayonnaise
At lave din egen mayonnaise fra bunden kan være en sjov og givende oplevelse. Det giver dig mulighed for at tilpasse smagene og sikre en friskere smag sammenlignet med indkøbte muligheder.
Opskriften her, er en traditionel og klassisk opskrift til, at lave den helt ægte mayonnaise.
Opskriften består af simple ingredienser, såsom æggeblommer, olie, sennep, eddike og salt.
Ved at følge denne opskrift vil du være i stand til at skabe en glat og cremet mayo, der kan hæve enhver ret, du sparrer den med.
Hvis du beslutter dig for at prøve den, er du velkommen til at stille eventuelle specifikke spørgsmål eller vejledning, du måtte have brug for undervejs.
Vi er her for at hjælpe dig og give yderligere tips eller variationer, hvis du føler dig eventyrlysten.
God madlavning!
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid: er ca. 2 min. Arbejdstid: ca. 10 min. Samlet tid ca. 12 min. Opskrift giver en portion.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
2 stk. æggeblommer (pasteuriserede og stuetemperatur)
2 dl. solsikkeolie eller anden neutral olie (stuetemperatur)
1 spsk. sennep (dijonsennep)
2 spsk. hvidvinseddike (estragoneddike eller frisk citronsaft)
1 knivspids salt
1 knivspids friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde mayonnaise med håndkraft
Æggeblommerne og sennep kommes i en skål.
Der krydres med salt og peber.
Nu kommes olien i dråbevis, mens der piskes kraftigt med et lille piskeris.
Når mayonnaisen har samlet sig, kommes skiftevis citronsaft og eddike i dråbevis, mens der stadig piskes.
Smag på mayonnaisen.
Fremgangsmåde mayonnaise med blender
Pasteuriserede æggeblommer og sennep kommes i en blender. Krydres med salt og peber.
Tilsæt lidt af olien og lidt eddike.
Sæt blender i gang i nogle sekunder. Gør dette et par gange, til massen er ensartet.
Tilsæt resten af olien mens den løber ned i massen.
Gør det samme med eddike og citronsaft.
Smag på mayonnaisen.
Hæld derefter mayonnaisen i en skål og tildæk den.
Sæt den i køleskabet.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til ægte mayonnaise:
- Mayonnaise består af meget olie, og kan opbevares i køleskabet i 3 dage.
- Alle ingredienser skal have stuetemperatur. Ellers skiller mayonnaisen.
Opskrift med noter
Ægte mayonnaise – original grund opskrift
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 stk. æggeblommer (pasteuriserede og stuetemperatur)
- 2 dl. solsikkeolie eller anden neutral olie (stuetemperatur)
- 1 spsk. sennep (dijonsennep)
- 2 spsk. hvidvinseddike (estragoneddike eller frisk citronsaft)
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
Sådan gør du
Fremgangsmåde mayonnaise med håndkraft
- Æggeblommerne og sennep kommes i en skål.
- Der krydres med salt og peber.
- Nu kommes olien i dråbevis, mens der piskes kraftigt med et lille piskeris.
- Når mayonnaisen har samlet sig, kommes skiftevis citronsaft og eddike i dråbevis, mens der stadig piskes.
- Smag på mayonnaisen.
Fremgangsmåde mayonnaise med blender
- Pasteuriserede æggeblommer og sennep kommes i en blender. Krydres med salt og peber.
- Tilsæt lidt af olien og lidt eddike.
- Sæt blender i gang i nogle sekunder. Gør dette et par gange, til massen er ensartet.
- Tilsæt resten af olien mens den løber ned i massen.
- Gør det samme med eddike og citronsaft.
- Smag på mayonnaisen.
- Hæld derefter mayonnaisen i en skål og tildæk den.
- Sæt den i køleskabet.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer