Nøgleord for vores opskrift på blomkålssalat er, at den skal være sund, nærende og rig på vitamin og mineraler. Derfor har vi også tilsat broccoli til opskriften. Der er forskellige opskrifter på blomkålssalat med bulgur, men denne opskrift på denne klassiske salat er helt vores egen, som vi netop har lavet efter vores inspirationstur efter god mad og oplevelser i Danmark i år. Vi mixer blomkål med broccoli og bulgur og tilføjer lidt pikant smag med hytteost.
Se i tips, hvis du vil tilføje andre ingredienser. Prøv også karbonader med blomkålssalat
Gå til
Blomkålssalat dressing
Hvis du vil lave en lidt anderledes dressing i stedet for den i opskriften, kan du røre 1 dl fløde eller cremefraiche sammen med 1 spsk. bredbladet persille der er hakket fint. 1 tsk. paprika, 1 tsk. pesto, lidt saft fra lime. Til sidst krydres dressing med salt og peber og smages til med lidt honning. Lad dressing trække en halv time i køleskabet.
Blomkål og broccoli
Hvis man ser på hvilke grøntsager der er meget sunde og rig på vitaminer og fibre, er broccoli en super grøntsag! Du kan bruge hele broccoli, stokken er også fyldt med mineraler, så det er synd at kassere den og kun bruge de små buketter. I Italien bruges stokken blandt andet til suppe.
Blomkål er også særdeles sunde og fyldt med vitaminer, mineraler og fibre. Blomkål er særdeles gode til slankekure, da blomkål er meget mættende og har et lavt kalorie indhold.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 dl bulgur
- 300 gram broccoli
- ½ stk. blomkål
- 1 tsk. salt
- ½ dl cremefraiche
- 1 dl hytteost
- 2 spsk. pesto
- ½ dl mandler
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kog bulgur som anvist på pakken.
- Skyl broccoli og blomkål og lav nogle små buketter. Kom det hele i letsaltet kogende vand og kog dem i ca. 5 minutter eller indtil de er næsten møre men stadig har bid og ikke er bløde. Køl dem straks ned under den kolde hane og sæt det til side.
- Cremefraiche, hytteost og pesto røres sammen i en skål, til en dressing. Smag til med salt og friskkværnet peber. Kom det over de kogte grøntsager der blandes sammen med bulgur.
- Du kan udelade dette og sætte skålen på bordet som vi har gjort på billedet. Det samme med bulgur som også kommes i en skål på bordet.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan tilføje tomater skåret i skiver. Giver en dejlig sødme.
- Du kan tilføje revet gulerod. Tilføjer også sødme.
❓ FAQ
Ja
I køleskabet ved ca. 4 grader
Ca. 4 måneder
Opskrift med noter
Blomkålssalat med bulgur
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Dressing
- ½ dl Cremefraiche
- 1 dl Hytteost
- 2 spsk. Pesto
- 1 knivspids Salt og peber
Sådan gør du
- Kog bulgur som anvist på pakken.
- Skyl broccoli og blomkål og lav nogle små buketter. Kom det hele i letsaltet kogende vand og kog dem i ca. 5 minutter eller indtil de er næsten møre men stadig har bid og ikke er bløde. Køl dem straks ned under den kolde hane og sæt det til side.
Dressing
- Cremefraiche, hytteost og pesto røres sammen i en skål, til en dressing. Smag til med salt og friskkværnet peber. Kom det over de kogte grøntsager der blandes sammen med bulgur. Du kan udelade dette og sætte skålen på bordet som vi har gjort på billedet. Det samme med bulgur som også kommes i en skål på bordet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer