Her er en rigtig nem og sund opskrift, der kan laves, mens man hygger sig med, at lave noget lækkert tilbehør til I denne opskrift, koger vi grøntsager møre, og blender dem derefter, så vi får en sund og cremet grøntsagssuppe som vi serverer til. Grillet marineret flanksteak med ovnkartofler og grøntsagssuppe, er en menu som, er meget velegnet, at servere efterår og vinter, men den kan selvfølgelig spises hele året.
Gå til
Steg flanksteak på pande
Har du ingen grill, kan du sagtens bare stege flanksteak på en stegepande. Husk olivenolien så skal være rygende varm når flanksteak skal brunes af. Krydr med krydderier og pak den ind i folie når den er brunet af på begge sider. Fremgangsmåden er nogenlunde den samme, som på grill.
Opskrift med noter
Grillet marineret flanksteak med ovnkartofler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 800 g Flanksteak
- 1 spsk. Sennepsfrø
- 4 fed Hvidløg
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
Grøntsagssuppe
- ½ stk. Broccoli
- ¼ stk. Blomkål
- 2 stk. Kartofler
- 1 stk. Porre
- ½ stk. Squash
- 4 stk. Gulerødder
- 1 stk. Peberfrugt
- 2 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 2 spsk. Olivenolie
- 6 deciliter Grøntsagsbouillon
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
- ¼ stk. Citron Friskpresset citronsaft
Sådan gør du
Ovnkartofler
- Skræl kartofler og skær dem ud i lange stave eller både.
- Kom olivenolie i et ildfast fad og hæld kartofler i og vend dem godt i olivenolien. Krydr med salt, paprika og friskkværnet peber.
- Sæt dem ind i en 220 grader varm ovn.
- Efter ca. 4 minutter vender du kartoflerne godt rundt igen, så de ikke hænger i fadet.
- Gentag dette efter ca. 10 minutter. Så hænger de ikke i mere.
- Giv dem ca. 30 minutter i ovnen eller indtil de er gyldne og sprøde.
Grillet flanksteak
- Tænd grillen op med rigtigt tørt træ eller almindelige grillkul. Du kan også bruge en gasgrill.
- Lad bålet brænde ned så der kun er lidt flammer og gløder.
- Nu lægges flanksteak på grillen. Svits den ca. et minut på hver side. Tag evt. lidt kryddersmør eller barbecue og pensl hele steaken.
- Der må ikke komme hvidløg på først, da hvidløg giver bismag og ødelægger smagen, hvis de bliver brændt af.
- Så drysses steaken med hele sennepsfrø, knust hvidløg og sort peber, hvis den ikke er blevet marineret.
- Grill nu flanksteak ca. 4 minutter på hver side og pak den ind i stanniol, så den beholder varmen.
Grøntsagssuppe
- Pil og skær løg i halve ringe. Hak hvidløg hakkes fint.
- Klargør alle grøntsager og rodfrugter og skær dem ud i lidt grove stykker.
- Begynd med, at sautere de faste rodfrugter med lidt olivenolie i en stor gryde. Når de har fået par minutter tilsættes de mere bløde grøntsager og sådan forsættes indtil der kun er hvidløg og chili tilbage.
- Når det hele er færdigt tilsættes grøntsagsbouillon og låget kommes på gryden.
- Lad grøntsagssuppen simre ved svag varme cirka 15 minutter under låg, eller indtil det hele er kogt mørt.
- Tag nu en stavblender og blend det hele i gryden. Jo mere du blender jo mere cremet bliver suppen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Hvis du ønsker det, kan du smage suppen til med lidt fløde også.
Servering
- Si evt. det hele gennem et dørslag, da der ofte kan være trævler som ikke er behagelige at få i munden.
- Anret grøntsagssuppen i små skåle
- Der kan drysses med nødder og lign på toppen, hvis det skal være lidt anderledes.
Noter
- Du kan udelade at lave marinade til flanksteak og så kun krydre den.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 45 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 800 g Flanksteak
- 1 spsk. Sennepsfrø
- 4 fed Hvidløg
- Salt og peber
🥗Tilbehør
- 4 stk. Majs
- 1500 g Kartofler
- 1 spsk. paprika
- 1 dl. Olivenolie
- Grøntsagssuppe blendet
Grøntsagssuppe
- ½ stk. Broccoli
- ¼ stk. Blomkål
- 2 stk. Kartofler
- 1 stk. Porre
- ½ stk. Squash
- 4 stk. Gulerødder
- 1 stk. Peberfrugt
- 2 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 6 deciliter grøntsagsbouillon
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
- ¼ stk. Citron Friskpresset citronsaft
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Ovnkartofler
- Skræl kartofler og skær dem ud i lange stave eller både.
- Kom olivenolie i et ildfast fad og hæld kartofler i og vend dem godt i olivenolien. Krydr med salt, paprika og friskkværnet peber.
- Sæt dem ind i en 220 grader varm ovn.
- Efter ca. 4 minutter vender du kartoflerne godt rundt igen, så de ikke hænger i fadet.
- Gentag dette efter ca. 10 minutter. Så hænger de ikke i mere.
- Giv dem ca. 30 minutter i ovnen eller indtil de er gyldne og sprøde.
Grillet flanksteak
- Tænd grillen op med rigtigt tørt træ eller almindelige grillkul. Du kan også bruge en gasgrill.
- Lad bålet brænde ned så der kun er lidt flammer og gløder.
- Nu lægges flanksteak på grillen. Svits den ca. et minut på hver side. Tag evt. lidt kryddersmør eller barbecue og pensl hele steaken.
- Der må ikke komme hvidløg på først, da hvidløg giver bismag og ødelægger smagen, hvis de bliver brændt af.
- Så drysses steaken med hele sennepsfrø, knust hvidløg og sort peber, hvis den ikke er blevet marineret.
- Grill nu flanksteak ca. 4 minutter på hver side og pak den ind i stanniol, så den beholder varmen.
Grøntsagssuppe
- Pil og skær løg i halve ringe. Hak hvidløg hakkes fint.
- Klargør alle grøntsager og rodfrugter og skær dem ud i lidt grove stykker.
- Begynd med, at sautere de faste rodfrugter med lidt olivenolie i en stor gryde. Når de har fået par minutter tilsættes de mere bløde grøntsager og sådan forsættes indtil der kun er hvidløg og chili tilbage.
- Når det hele er færdigt tilsættes grøntsagsbouillon og låget kommes på gryden.
- Lad grøntsagssuppen simre ved svag varme cirka 15 minutter under låg, eller indtil det hele er kogt mørt.
- Tag nu en stavblender og blend det hele i gryden. Jo mere du blender jo mere cremet bliver suppen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Hvis du ønsker det, kan du smage suppen til med lidt fløde også.
🍽Servering
- Si evt. det hele gennem et dørslag, da der ofte kan være trævler som ikke er behagelige at få i munden.
- Anret grøntsagssuppen i små skåle
- Der kan drysses med nødder og lign på toppen, hvis det skal være lidt anderledes.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Du kan udelade at lave marinade til flanksteak og så kun krydre den.
❓ FAQ
Ja, med oksemørbrad eller oksefilet.
Ja, man kan forberede ovnkartofler.
Kommentarer
Ingen kommentarer