Risotto er en overraskende lækker spise. Du skal bruge en “frisk tør” hvidvin for bedste resultat. Risotto med jordskokker er en smuk menu. Den syrlige hvidvin til de lidt fede ris, giver et perfekt spil, og er det som gør denne ret speciel. Har man først prøvet en ægte risotto, er man solgt. Jordskokker tilfører sødme og en delikat smag.
Gå til
Sådan varierer du risotto
Risotto er en klassisk ret, som vi har på vores menu flere gange om måneden. Vi varierer tilbehøret til risotto, men serverer ikke altid kød til, da retten er ret mættende og lidt “tung”. Hvis der skal serveres kød til risotto med jordskokker, er skaldyr eller fjerkræ som kylling særdeles velegnet. Der kan også dampes små buketter af broccoli og blomkål som fordeles ovenpå risotto.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 25 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 8 personer
Risotto ingredienser
De klassiske ingredienser til risotto er hvidvin, risottoris, fond eller bouillon, skalotteløg og så selvfølgelig rigeligt med parmesan. Du kan variere denne grundopskrift med andre ingredienser som vi har gjort her med jordskokker.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 300 g jordskokker
- 2 stk. skalotteløg eller 1 alm. løg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. smør
- 300 g risottoris
- 2 dl hvidvin tør
- 8 dl hønsebouillon
- 50 g parmesan
🥬Pynt
- 1 håndfuld persille
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- skræl jordskokker og skyl dem under rindende vand.
- Skær den ene halvdel i små firkanter og den anden i lidt større stykker. Kom de større stykker i en gryde med letsaltet vand. Kog dem til de er møre. Det tager ca. 25 minutter. Blend dem til du har en jordskokkecreme.
- Pil og hak løget fint. Kom olienolie og smør i en varm gryde og svits løg klare. Tilsæt ris og svits det hele mens du rører rundt i gryden. Ris skal skifte farve og blive klare i farven.
- Hæld hvidvin i gryden og lad ris suge hele hvidvinen mens der røres rundt.
- Tilsæt hønsebouillon lidt af gangen under omrøring og lad ris suge væsken.
- Forsæt indtil du ikke har mere hønsebouillon og lad det hele simre i ca. 25 minutter eller til ris er møre. Risotto skal nu være cremet og lækker i konsistensen.
- Rør revet parmasan, smør og jordskokkecreme i risotto.
- Tag en pande og smelt lidt smør og olivenolie på den varme pande. Rist de små jordskokketern gylde og sprøde.
🍽Servering
- Anret de ristede jordskokker i en skål.
- Kom lidt risotto i små skåle. Pynt med revet flager af parmesan og evt. også med hakket persille.
💭 Tips
Du kan erstatte jordskokker med pastinak og lave en pastinakcreme som du blander i ris. Pastinak og risotto er også perfekte sammen, og pastinakcreme smager virkelig godt i risotto.
Opskrift med noter
Risotto med jordskokker
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 300 g Jordskokker
- 2 stk. Skalotteløg (eller 1 alm. løg)
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Smør
- 300 g Risottoris
- 2 dl Hvidvin (tør)
- 8 dl Hønsebouillon
- 50 g Parmesan
Pynt
- 1 håndfuld persille
Sådan gør du
- skræl jordskokker og skyl dem under rindende vand.
- Skær den ene halvdel i små firkanter og den anden i lidt større stykker. Kom de større stykker i en gryde med letsaltet vand. Kog dem til de er møre. Det tager ca. 25 minutter. Blend dem til du har en jordskokkecreme.
- Pil og hak løget fint. Kom olienolie og smør i en varm gryde og svits løg klare. Tilsæt ris og svits det hele mens du rører rundt i gryden. Ris skal skifte farve og blive klare i farven.
- Hæld hvidvin i gryden og lad ris suge hele hvidvinen mens der røres rundt.
- Tilsæt hønsebouillon lidt af gangen under omrøring og lad ris suge væsken.
- Forsæt indtil du ikke har mere hønsebouillon og lad det hele simre i ca. 25 minutter eller til ris er møre. Risotto skal nu være cremet og lækker i konsistensen.
- Rør revet parmasan, smør og jordskokkecreme i risotto.
- Tag en pande og smelt lidt smør og olivenolie på den varme pande. Rist de små jordskokketern gylde og sprøde.
Servering
- Anret de ristede jordskokker i en skål.
- Kom lidt risotto i små skåle. Pynt med revet flager af parmesan og evt. også med hakket persille.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer