Kagecreme eller vaniljecreme er det samme og kan bruges til både lagkager og som fyld i boller. Vaniljecremen bruger vi i vores fastelavnsboller, men den kan også bruges som lag i en lagkage eller til andre kager.
Prøv også nem kakaoglasur og måske vil du også synes om vores hjemmelavede direktørsnegle.
Gå til
Kagecreme med maizena opskrift
Her får du den klassiske vaniljecreme som er lavet med maizena for bedste resultat. Denne creme smager virkelig godt. Prøv f. eks. at tage to kiks og kom så et lag creme i mellem. Kan også fryses ned til den lækreste vaniljeis.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 10 min. Opskrift til 1 portion.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
3 stk. æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. Maizena majsstivelse
2½ dl mælk – gerne sødmælk eller fløde
1 stk. vaniljestang
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Flæk vaniljestang og skrab korn ud.
- Kom mælk i en gryde og varm det op til det næsten koger. Sæt gryden til siden.
- Tag en skål og pisk maizenamel, vaniljekorn og æggeblommer sammen og kom det i gryden mens der piskes.
- Mens du pisker, hældes al mælken i stille og roligt. Hældes derefter tilbage i gryden og tilbage til komfuret.
- Rør rundt i vaniljecremen indtil den bliver cremet og temperaturen ligger på de 75 grader.
- Kom cremen tilbage i skålen og sættes til afkøling og i køleskabet. Cremen kan bruges når den er helt afkølet, eller næste dag.
- Kom evt. film hen over cremen, så undgår du, at creme stivner i toppen, hvis du gemmer den til næste dag.
Opskrift med noter
Kagecreme og vaniljecreme
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 3 stk. Æggeblommer
- 3 spsk. Sukker
- 1 spsk. Maizena majsstivelse
- 2½ dl Mælk (Sødmælk)
- 1 stk. Vaniljestang
Sådan gør du
- Flæk vaniljestang og skrab korn ud.
- Kom mælk i en gryde og varm det op til det næsten koger. Sæt gryden til siden.
- Tag en skål og pisk maizenamel, vaniljekorn og æggeblommer sammen og kom det i gryden mens der piskes.
- Mens du pisker, hældes al mælken i stille og roligt. Hældes derefter tilbage i gryden og tilbage til komfuret.
- Rør rundt i vaniljecremen indtil den bliver cremet og temperaturen ligger på de 75 grader.
- Kom cremen tilbage i skålen og sættes til afkøling og i køleskabet. Cremen kan bruges når den er helt afkølet, eller næste dag.
- Kom evt. film hen over cremen, så undgår du, at creme stivner i toppen, hvis du gemmer den til næste dag.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til kagecreme og vaniljecreme:
Du kan erstatte mælk med cremefine eller fløde
Du kan erstatte vaniljestang med ½ tsk. vaniljesukker
❓ FAQ
Ja
Ca. 1 måned
Ca. 2 dage, da cremen indeholder mælk.
Kommentarer
Ingen kommentarer