Her får du opskriften på de lækreste spareribs af kamben. Spareribs på grill eller i ovn, skal altid forsteges i ovnen eller forkoges i en stor gryde ved svag varme en times tid, så de er godt møre inden de grilles. Spareribsene kan derefter grilles på både kuglegrill eller gasgrill. De møre spareribs kan også steges færdig i ovnen, men de smager nu bedst fra grill. Vores spareribs er først kogt i en sous vide, og derefter pakket ind med BBQ. På grillen, gav vi spareribs ca. 5 minutter på hver side. Vi pensler og vender altid vores spareribs flere gange under grilningen og på både indirekte og direkte varme.
Prøv også mørbrad på grill
Gå til
Undgå brankede spareribs
Det er altid et problem når man griller, at BBQ marinaden branker og bliver sort, hvis man ikke passer på. Man kan løse dette ved enten, at marinere de møre spareribs og sætte det i køleskabet i mindst 6 timer. Inden spareribsene så skal grilles, skrabes og skylles det meste af marinaden af. Man kan så pensle spareribs igen, flere gange under grilningen og når de næsten er færdige.
Spareribs på grill eller langtidsstegt i ovn
De fleste kender spareribs som store tykke stykker kød som er meget fedtfyldt. Som udgangspunkt, jo længere tid spareribs er på grillen jo mindre fedt. Men pas på de ikke bliver grillet tørre og faste. Smagen af dansk sommer kendetegner disse spareribs, og var førhen et must på grillen.
Opskrift med noter
Spareribs med BBQ tilberedt på grill eller i ovn
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1500 g spareribs
Marinade / BBQ dressing
- 1 stk. løg
- 4 spsk. smør
- 4 fed hvidløg
- 2 dl øl (mørk)
- 1 dåse tomater (økologiske )
- 4 spsk. citronsaft
- 1 spsk. vineddike
- 1 stk. chili (rød meget finthakket)
- 4 spsk. brun farin
- 4 stk. peberkorn (hele knust )
- 4 tsk. paprika
- ¼ tsk. cayennepeber
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1 håndfuld timian (frisk )
Sådan gør du
- Først skal BBQ marinaden laves. Tag en lille gryde og svits de grovhakkede løg, cayennepeber, og rød chili og finthakkede hvidløg i smør. Nu tilsættes paprika, og svitses med kort.
- Tilsæt så resten af ingredienserne og kog det ind i ved svag varme i ca. 30 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt friskhakket timian og sæt det til side.
- Vend benene om, så kødsiden ligger nederst. Fjern hinden over benene. Nu skal kamben enten forkoges eller forsteges.
Forstegning
- Nu tændes ovnen op, og spareribs tages ud af køleskabet og steges i ovnen på ca. 100 grader i ca. 1 time. Dette er for at undgå den lange tid på grillen, som kan branke spareribs.
Forkogning
- Hvis du koger dine spareribs, skal de simre i ca. 1 time. Du kan med fordel komme et grofthakket løg, 1 tsk. salt og 10 hele peberkorn i kogevandet, for ekstra smag.
- Når spareribsene er afkølet, pensles de med marinaden og sættes i køleskabet i mindst 6 timer. Se hvordan længere nede i opskriften.
BBQ marinade
- Nu skal spareribs marineres i din favorit marinade eller denne BBQ marinade vi foreslår.
- Kom dine spareribs, som er skåret i passende stykker, op i et stort fad eller gryde, og hæld den varme marinade over, direkte fra gryden.
- Gem lidt BBQ marinade til grillen.
- Dæk fadet til og tryk det godt sammen rundt i kanterne af fadet eller gryden.
- Stil det i køleskabet og lad det stå i ca. 6 timer eller natten over.
- Nu skraber du og skyller marinaden væk. Smagen er trængt ind i ben og marinaden vil bare branke på grillen.
Spareribs på grill:
- Kom spareribs på grillen ved indirekte varme og vend dem et par gange, så de får lidt farve og smag.
- Ved grillen pensles spareribs med BBQ dressing, 10 minutter før de er færdige.
Spareribs i ovn:
- Ovnen sættes til 220 grader, og de pensles med BBQ dressing med det samme.
- Grill dem evt. et par minutter, men pas på, de branker hurtigt.
- Hold hele tiden øje med spareribs, på grillfunktion går det stærkt og de bliver hurtigt sorte pga. sukkeret i marinaden.
- Spareribs er klar når de er brune og møre.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Tilberedningstid ca. 40 min. Samlet tid er ca. 6 timer og 50 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1500 g spareribs
Marinade / BBQ dressing
- 1 stk. løg
- 4 spsk. smør
- 4 fed hvidløg
- 2 dl øl (mørk)
- 1 dåse tomater (økologiske )
- 4 spsk. citronsaft
- 1 spsk. vineddike
- 1 stk. chili (rød meget finthakket)
- 4 spsk. brun farin
- 4 stk. peberkorn (hele knust )
- 4 tsk. paprika
- ¼ tsk. cayennepeber
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1 håndfuld timian (frisk )
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Først skal BBQ marinaden laves. Tag en lille gryde og svits de grovhakkede løg, cayennepeber, og rød chili og finthakkede hvidløg i smør. Nu tilsættes paprika, og svitses med kort.
- Tilsæt så resten af ingredienserne og kog det ind i ved svag varme i ca. 30 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt friskhakket timian og sæt det til side.
- Vend benene om, så kødsiden ligger nederst. Fjern hinden over benene. Nu skal kamben enten forkoges eller forsteges.
Forstege
- Nu tændes ovnen op, og spareribs tages ud af køleskabet og steges i ovnen på ca. 100 grader i ca. 1 time. Dette er for at undgå den lange tid på grillen, som kan branke spareribs.
Forkogning
- Hvis du koger dine spareribs, skal de simre i ca. 1 time. Du kan med fordel komme et grofthakket løg, 1 tsk. salt og 10 hele peberkorn i kogevandet, for ekstra smag.
- Når spareribsene er afkølet, pensles de med marinaden og sættes i køleskabet i mindst 6 timer. Se hvordan længere nede i opskriften.
- Sous vide metoden, giver perfekte møre spareribs, som lige er klar til grillen. Se tips.
BBQ marinade
- Nu skal spareribs marineres i din favorit marinade eller denne BBQ marinade vi foreslår.
- Kom dine spareribs, som er skåret i passende stykker, op i et stort fad eller gryde, og hæld den varme marinade over, direkte fra gryden.
- Gem lidt BBQ marinade til grillen.
- Dæk fadet til og tryk det godt sammen rundt i kanterne af fadet eller gryden.
- Stil det i køleskabet og lad det stå i ca. 6 timer eller natten over.
- Nu skraber du og skyller marinaden væk. Smagen er trængt ind i ben og marinaden vil bare branke på grillen.
Spareribs på grill:
- Kom spareribs på grillen ved indirekte varme og vend dem et par gange, så de får lidt farve og smag.
- Ved grillen pensles spareribs med BBQ dressing, 10 minutter før de er færdige.
Spareribs i ovn:
- Ovnen sættes til 220 grader, og de pensles med BBQ dressing med det samme.
- Grill dem evt. et par minutter, men pas på, de branker hurtigt.
- Hold hele tiden øje med spareribs, på grillfunktion går det stærkt og de bliver hurtigt sorte pga. sukkeret i marinaden.
- Spareribs er klar når de er brune og møre.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Husk at grille spareribs på begge sider
- Du kan koge spareribs i en sous vide, med eller uden BBQ, så de er saftige og møre.
Kommentarer
Ingen kommentarer