Ratatouille er en klassisk fransk grøntsagsret, som generelt består af tomater, løg, squash, peberfrugt og aubergine, som sauteres i olivenolie i en stor jerngryde. Opskriften bygger på forskellige grøntsager, som sammen giver en fantastisk smag. Man kan spise Ratatouille som en hovedret uden kød. Ratatouille med hele kyllingefileter. Her får du sprøde og saftige kyllingefileter serveret sammen med den lækreste franske grøntsagsret.
Prøv også ratatouille
Gå til
Ratatouille med hele kyllingefileter
Vi har lavet vores egen Ratatouille og ændret lidt på ingredienserne. I princippet er Ratatouille blot forskellige rester af grøntsager som blandes sammen og sauteres. Vær opmærksom på ikke at komme aubergine i for tidligt, da aubergine har den egenskab at den suger fedtstoffet fra gryden.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie
- 1 grøn peberfrugt
- 1 aubergine
- 1 squash
- 6 modne økologiske blommetomater (Skal være økologiske eller sine egne dyrkede, ellers giver det ingen smag).
- Salt
- 1 stor stilk frisk estragon
- 1 stor stilk timian
- ½ rød chili
- 100 gram pistacienødder
- 1 spsk. vineddike
- 1 spsk. rørsukker.
Kyllingefileter
- 300 gram kyllingefileter
- Lidt frisk estragon
- Lidt frisk timian
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pil løg og hvidløg. Skær løg ud i små firkanter. Hak hvidløg meget fint. Skyld aubergine, peberfrugt og squash og skær dem ud i lidt grove stykker. Vask tomater og skær dem ud i fire stykker. Skyld chili og hak den meget fint. Skyld estragon og timian. Tag fat i bunden af stilken og træk bladene af.
- Tag nu en sauterpande (Eller en stor tykbundet jerngryde) og hæld lidt olie på panden. Svits nu løg lidt, derefter kommes squash og peberfrugt i. Rør rundt og lad det svitse lidt under låg.
- Tilsæt nu chili, hvidløg, aubergine og tomater, rør rundt og skru ned for varmen. Tilsæt sukker, salt og vineddike og fordel det rundt i gryden mens du rører rundt. Tilsæt nu timian og estragon. Læg låg på og lad simre under låg ca. 20 minutter.
Kyllingefileter
- Tag en pande og hæld olie på og steg kyllingefileter ved god varme. Når kyllingefileter er ved at være færdige, krydres og vendes fileter i frisk estragon og timian på panden.
- Rist pistacienødder på en pande uden olie i et lille minut.
- Pistacienødder drysses på toppen af Ratatouille ved serveringen. Server Ratatouille med koldt vand og kølig hvidvin til.
Opskrift med noter
Ratatouille med hele kyllingefileter
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 4 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Peberfrugt (grøn)
- 1 stk. Aubergine
- 1 stk. Squash
- 6 stk. Tomater ((Skal være økologiske eller sine egne dyrkede, ellers giver det ingen smag).)
- 1 tsk. Salt
- 1 bundt Estragon (frisk)
- 1 bundt timian (frisk)
- ½ stk. Chili
- 100 gram Pistacienødder
- 1 spsk. Vineddike
- 1 spsk. Rørsukker
Kyllingefileter
- 300 g kyllingefileter
- 1 spsk. Estragon
- 1 spsk. Timian
Sådan gør du
- Pil løg og hvidløg. Skær løg ud i små firkanter. Hak hvidløg meget fint. Skyld aubergine, peberfrugt og squash og skær dem ud i lidt grove stykker. Vask tomater og skær dem ud i fire stykker. Skyld chili og hak den meget fint. Skyld estragon og timian. Tag fat i bunden af stilken og træk bladene af.
- Tag nu en sauterpande (Eller en stor tykbundet jerngryde) og hæld lidt olie på panden. Svits nu løg lidt, derefter kommes squash og peberfrugt i. Rør rundt og lad det svitse lidt under låg.
- Tilsæt nu chili, hvidløg, aubergine og tomater, rør rundt og skru ned for varmen. Tilsæt sukker, salt og vineddike og fordel det rundt i gryden mens du rører rundt. Tilsæt nu timian og estragon. Læg låg på og lad simre under låg ca. 20 minutter.
Kyllingefileter
- Tag en pande og hæld olie på og steg kyllingefileter ved god varme. Når kyllingefileter er ved at være færdige, krydres og vendes fileter i frisk estragon og timian på panden.
- Rist pistacienødder på en pande uden olie i et lille minut.
- Pistacienødder drysses på toppen af Ratatouille ved serveringen. Server Ratatouille med koldt vand og kølig hvidvin til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer