Der findes en del versioner af denne sunde og nemme Tabbouleh som er en lækker bulgursalat. Du kan gøre salaten endnu nemmere ved, at købe kikærter på dåse, da de er udblødte og klar til salaten. Vi steger kylling, men tilbereder kødet på grill, hvis vi ønsker lidt mere saftigt kød og kraftigere smag til tabbouleh – sund bulgursalat. Prøv også salat nicoise
Gå til
Tabbouleh uden kød
Du kan sagtens spise tabouled helt uden kød, da der er masser af smag og fylde i kikærterne. Du kan også variere denne fantastiske salat ved, at skifte med forskelligt salat og kød. Det er kun fantasien som sætter grænsen. Det er også muligt, at tilsætte forskellige orientalske krydderier hvis dette ønskes.
Opskrift med noter
Tabbouleh salat – bulgursalat
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Kog bulguren som anvist på posen. (Ca. 12 minutter). Sættes derefter til afkøling.
- Skyl krydderurter og hak dem groft.
- Pil og hak rødløget fint.
- Tomater skæres i små halve skiver og agurk skæres i tern.
- Tag en skål og kom bulgur, kikærter, rødløg, tomater og agurk i skålen. Krydr med salt og peber og vend det sammen. Smag til med olivenolie, citronsaft og vend det sammen.
- Drys de hakkede krydderurter over tabbouleh og servér straks.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 12 min. Samlet tid er ca. 22 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 200 g Bulgur (3 dl)
- 5 dl vand
- 100 g Kikærter på dåse
- 2 spsk. Persille
- 2 spsk. Mynte
- 1 stk. Rødløg
- 4 stk. Tomater
- ½ stk. Agurk
- 1 dl. Olivenolie
- 1 stk. Citron
- 1 stk. Salt og peber
- 1 stk. Peberfrugt rød
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kog bulguren som anvist på posen. (Ca. 12 minutter). Sættes derefter til afkøling.
- Skyl krydderurter og hak dem groft.
- Pil og hak rødløget fint.
- Tomater skæres i små halve skiver og agurk skæres i tern.
- Tag en skål og kom bulgur, kikærter, rødløg, tomater og agurk i skålen. Krydr med salt og peber og vend det sammen. Smag til med olivenolie, citronsaft og vend det sammen.
- Drys de hakkede krydderurter over tabbouleh og servér straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Hvis du reducerer olivenolie til det halve, bliver tabouleh mere kalorielet.
- Du kan ligge kikærter i blød med forskellige krydderier, (spidskommen og hvidløg) for at give kikærter smag.
❓ FAQ
I køleskabet ved 4-5 grader
Ca. 1 dag i køleskabet
Ja, ved at reducere olivenolien
Beregn ca. 200 gram bulgur (3 dl) til 5 dl vand.
Kommentarer
Ingen kommentarer