Her får du en opskrift på en lækker cremet bearnaisesauce der ikke skiller, og som smager som en rigtig lækker bearnaisesauce skal smage. Bearnaisesauce der ikke skiller, kan laves på under 15 minutter og er ret nem at lave. Bearnaise opskrift er til 4 personer.
Prøv også bearnaisesauce klassisk opskrift
Opskrift med noter
Bearnaisesauce der ikke skiller
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 3 spsk. Hvedemel
- ½ liter Mælk
- 1½ spsk. Bearnaiseessens
- 1 tsk. Sukker
- 1 tsk. Salt
- 30 g Smør (Skåret i små stykker)
- 1 stk. Æggeblomme
- 1 knivspids Cayennepeber
- 1 spsk. Estragon (Frisk finthakket)
Sådan gør du
- av en opbagt sauce af mel og lidt af mælken, ved at røre 1 dl mælk ud i melet og røre det sammen i en saucegryde, ved svag varme.
- Du kan også lave dette i en meljævner, hvis du synes det er nemmere.
- Skru op til middel varme mens du stadig rører rundt.
- Tilsæt resten af mælken i en tynd stråle og bring saucen i kog under kraftig piskning med et piskeris.
- Lad nu saucen simre i mindst 5 minutter. (Dette fjerner også smagen af mel).
- Saucen samler sig nu og bliver jævn under piskningen.
- Tilsæt bearnaiseessens.
- Smag til med lidt sukker, cayennepeber og salt.
- Tag gryden af bluset og kom små stykker smør i mens der røres rundt eller piskes.
- Tilsæt æggeblomme og til sidst estragon.
- Smag bearnaisesaucen til.
Servering
- Server bearnaisesauce straks, gerne direkte fra gryden.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tips til Bearnaisesauce der ikke skiller
- Du må ikke varme bearnaisesaucen op efter æggeblommer er tilsat.
- Tilsæt evt. lidt frisk citronsaft.
Kommentarer
Ingen kommentarer