Sur/sød sauce serveres på asiatiske køkkener og små forretninger i hele verdenen. Som regel er der meget sauce og lidt grøntsager som tynde strimler bambusskud og måske lidt porre eller løg.
Prøv også kylling i paprikagryde
Gå til
Hvad er sur/sød sauce?
Sur sød sauce er en type sauce, der kombinerer søde og sure ingredienser og smage. Saucen er almindeligt anvendt i det asiatiske køkken, og især i kinesiske og thailandske retter.
Saucen består typisk af en kombination af eddike, sukker, sojasovs og ofte frugtjuice, såsom ananas eller appelsin.
Andre ingredienser såsom hvidløg, ingefær og chili kan også tilsættes for smag.
Sur sød sauce bruges ofte som dipsauce til stegte fødevarer som kylling, rejer eller ingredienser der er dybstegt.
Den bruges også som glasur til kød som f.eks. svinekød eller kylling, og kan bruges som marinade eller dressing til salater.
Samlet set giver sur sød sauce en balance af smag, der kan forstærke smagen af mange retter.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
800 gram Kyllingefilet
4 fed Hvidløg
1 spsk. Olivenolie
1 dl. Sød chilisauce
1 tsk. Sambal oelek
🥦Grøntsager
1 stk. Peberfrugt (rød)
2 stk. Løg
250 gram Grøntsager (f.eks. bambusskud, porrer, blomkål, grønne ærter, gulerødder)
2 spsk. Oystersauce
2 spsk. Soja sauce
1 spsk. Olivenolie
Sur/sød sauce
1 dåse Ananas (stykker i egen juice)
70 g Tomatpure (lille dåse koncentreret)
2 spsk. Tomatketchup
1 dl. Hvidvinseddike
2 dl. Hønsebouillon
1 spsk. Maizena
1 spsk. Sukker
1 knivspids Salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
🥣Marinade
1. Skær kylling i små tilpasse stykker og kom det i en skål.
2. Kom lidt olivenolie, hvidløg, sød chilisauce, sambal oelek op i skålen og rør rundt.
3. Tag en wok eller stegepande og kom olie på.
4. Svits det hele til det har fået farve.
5. Sæt til side.
🥦Grøntsager
1. Skyl grøntsager.
2. Skær rød peber i små stykker.
3. løg hakkes groft.
4. De 250 gram grøntsager skæres i stykker.
5. Tag en pande og kom olie på.
6. Svits først løg lidt og kom så resten af grøntsager på panden.
7. Hæld Oystersauce og sojasauce over og bland det hele.
8. Sæt til side.
Sur/sød sauce
1. Tag en lille gryde og kom ananas, ananasjuice, tomatpure, tomatketchup, hvidvinseddike, hønsebouillon ned i gryden.
2. Varm det op til det damper og rør hele tiden rundt.
3. Tilsæt en jævning af vand og majsstivelse til saucen har den konsistens den skal have.
4. Smag til med lidt salt og sukker.
5. Kog ris.
6. Hæld grøntsager op i saucen.
7. Servér straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Du kan bruge næsten alle grøntsager, så retten er perfekt hvis du har køleskabet fyldt med grøntsager
❓ FAQ
Sur sød sauce er en type sauce, der kombinerer søde og sure ingredienser og smage. Saucen er almindeligt anvendt i det asiatiske køkken, og især i kinesiske og thailandske retter.
Opskrift med noter
Kylling i kinesisk sur/sød sauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 800 gram Kyllingefilet
- 4 fed Hvidløg
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 dl. Sød chilisauce
- 1 tsk. Sambal oelek
Grøntsager
- 1 stk. Peberfrugt (rød)
- 2 stk. Løg
- 250 gram Grøntsager (f.eks. bambusskud, porrer, blomkål, grønne ærter, gulerødder)
- 2 spsk. Oystersauce
- 2 spsk. Soja sauce
- 1 spsk. Olivenolie
Sur/sød sauce
- 1 dåse Ananas (stykker i egen juice)
- 70 g Tomatpure (lille dåse koncentreret)
- 2 spsk. Tomatketchup
- 1 dl. Hvidvinseddike
- 2 dl. Hønsebouillon
- 1 spsk. Maizena
- 1 spsk. Sukker
- 1 knivspids Salt
Sådan gør du
Marinade
- Skær kylling i små tilpasse stykker og kom det i en skål.
- Kom lidt olivenolie, hvidløg, sød chilisauce, sambal oelek op i skålen og rør rundt.
- Tag en wok eller stegepande og kom olie på.
- Svits det hele til det har fået farve.
- Sæt til side.
Grøntsager
- Skyl grøntsager.
- Skær rød peber i små stykker.
- løg hakkes groft.
- De 250 gram grøntsager skæres i stykker.
- Tag en pande og kom olie på.
- Svits først løg lidt og kom så resten af grøntsager på panden.
- Hæld Oystersauce og sojasauce over og bland det hele.
- Sæt til side.
Sur/sød sauce
- Tag en lille gryde og kom ananas, ananasjuice, tomatpure, tomatketchup, hvidvinseddike, hønsebouillon ned i gryden.
- Varm det op til det damper og rør hele tiden rundt.
- Tilsæt en jævning af vand og majsstivelse til saucen har den konsistens den skal have.
- Smag til med lidt salt og sukker.
- Kog ris.
- Hæld grøntsager op i saucen.
- Servér straks.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer