Hokkaidosuppe er en helt genial grøntsagssuppe. Det er opgradering af grøntsagssupperne fra 80èrne, hvor blendede supper i alle mulige varianter var almindelige. Denne opskrift på hokkaidosuppe er en grundopskrift som kan spises som den er, eller tilsættes forskellige former for kød. (Se tips).
Gå til
Kylling
Suppe er altid godt at begynde et måltid med. Det bruges også meget sydpå, hvor et måltid ofte består at flere menuer. Lav en stor hokkaidosuppe og brug den som forret et par dage. Hvis du ønsker lidt fyld til Hokkaidosuppen, kan du svitse lidt kylling og komme det i suppen.
Prøv hokkaidosuppe med kylling.
Opskrift med noter
Hokkaidosuppe
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 stk. Hokkaido (græskar)
- 2 stk. Æbler
- 1 spsk. Honning
- 1 stk. løg
- 1 stk. porre (Tynd)
- 4 fed hvidløg
- 2 stk. gulerødder
- 5 stk. kartofler
- ½ stk. rød chili (uden kerner)
- 1 cm. ingefær (frisk fintrevet)
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stk. citron (økologisk)
- 1 spsk. citronsaft
- ¼ tsk. spidskommen (friskkværnet)
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Tilbehør
- 1 dl. græskarkerner (ristede )
- 6 stk. flutes eller groft brød
- 2 spsk. smør
- 400 g croutoner
- 2 dl Græsk yoghurt
Sådan gør du
- Klargør grøntsager til suppen.
- Hak hvidløg fint, skræl og skær gulerødder i små tern. Hak chili fint. Riv ingefær så du får en teskefuld. Klargør bouillon. Riv lidt citronskal af, så du får en teskefuld. Snit porre.
- Skær Hokkaido græskar midt igennem.
- Skrab alle kerner ud.
- Skær græskar med skræl i lidt grove stykker.
- Kom olivenolie i en stor gryde og svits grøntsagerne, citronskal, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i ca. 2 minutter.
- Hæld grøntsagsbouillon op i gryden. Du skal stadig kunne se lidt af grøntsager, da du ellers får for meget væske og suppen bliver for tynd.
- Lad det simre under låg i ca. 15-18 minutter.
- Mærk på grøntsager om de er møre.
- Nu skal du blende suppen.
- Er den for tyk, tilsættes mere bouillon eller vand. Er den for tynd koges den mere ind.
- Hokkaidosuppe skal blendes til den er blød og cremet.
- Smag suppen til med fløde, citronsaft, salt og peber og blend suppen igen.
- Server straks.
Tilbehør
- Rist græskarkerner på en tør pande i ca. 1 minut. Kom dem i en skål eller drys det over suppen.
- Kom croutoner og græsk yoghurt i små skåle.
- Skyl æbler, fjern kernehus, skær dem i mundrette stykker og kom dem i en lille skål. Vend dem rundt i honning.
Servering
- Anret skåle med Hokkaidosuppe og anret de andre skåle på bordet og servér straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedning ca. 20 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Opskrift til 6 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. Hokkaido (græskar)
- 1 stk. løg
- 1 stk. porre (Tynd)
- 4 fed hvidløg
- 2 stk. gulerødder
- 5 stk. kartofler
- ½ stk. rød chili (uden kerner)
- 1 cm. ingefær (frisk fintrevet)
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stk. citron (økologisk)
- 1 spsk. citronsaft
- ¼ tsk. spidskommen (friskkværnet)
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🥗Tilbehør
- 1 dl. græskarkerner (ristede )
- 6 stk. flutes eller groft brød
- 2 spsk. smør
- 400 g croutoner
- 2 dl Græsk yoghurt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Klargør grøntsager til suppen.
- Hak hvidløg fint, skræl og skær gulerødder i små tern. Hak chili fint. Riv ingefær så du får en teskefuld. Klargør bouillon. Riv lidt citronskal af, så du får en teskefuld. Snit porre.
- Skær Hokkaido græskar midt igennem.
- Skrab alle kerner ud.
- Skær græskar med skræl i lidt grove stykker.
- Kom olivenolie i en stor gryde og svits grøntsagerne, citronskal, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i ca. 2 minutter.
- Hæld grøntsagsbouillon op i gryden. Du skal stadig kunne se lidt af grøntsager, da du ellers får for meget væske og suppen bliver for tynd.
- Lad det simre under låg i ca. 15-18 minutter.
- Mærk på grøntsager om de er møre.
- Nu skal du blende suppen.
- Er den for tyk, tilsættes mere bouillon eller vand. Er den for tynd koges den mere ind.
- Hokkaidosuppe skal blendes til den er blød og cremet.
- Smag suppen til med fløde, citronsaft, salt og peber og blend suppen igen.
- Server straks.
🥗Tilbehør
- Rist græskarkerner på en tør pande i ca. 1 minut. Kom dem i en skål eller drys det over suppen.
- Kom croutoner og græsk yoghurt i små skåle.
- Skyl æbler, fjern kernehus, skær dem i mundrette stykker og kom dem i en lille skål. Vend dem rundt i honning.
🍽Servering
- Anret skåle med Hokkaidosuppe og anret de andre skåle på bordet og servér straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan tilsætte kød efter du har blendet suppen.
- Særligt velegnet er møre kødtyper som, kylling, fisk og skaldyr.
- Du kan tilsætte nudler
❓ FAQ
Ja, hele Hokkaido kan spises, også skrællen, som kan syltes.
Hokkaido er mild i smagen.
Ingefær, spidskommen, paprika, chili, hvidløg, citron, vanilje, kanel og kardemomme, salt og peber.
Kommentarer
Ingen kommentarer