Vegetarisk thai ret, som kan laves på ca. 30 minutter. Thai sweet potato curry laves med lækre og sunde grøntsager. Grøntsagerne serveres i en middelstærk karrysauce der dufter og smager af asien.
Du kan bruge de fleste grøntsager som har en god fast struktur, hvis du ikke lige har alle dem i opskriften. Blomkål, broccoli, pak choi og porre er også meget velegnet.
Prøv også Sweet potato & peanuts curry
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Sød og middel stærk karrysauce
- 500 g søde kartofler
- 4 stk. gulerødder
- 4 cm ingefær (frisk)
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. romainesalat
- 1 stk. løg
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1 dåse kokosmælk
- ½ stk. spidskål
- ½ stk. chili (rød)
- 1 spsk. olivenolie (eller kokosolie til stegning)
- ½ tsk. gurkemeje (stødt)
- 1 tsk. karry (stødt)
- 2 tsk. karrypasta (gul)
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse butterbeans
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🍽Servering
🥗Tilbehør
- 4 spsk. soya
- 4 spsk. hoisinsauce
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Sweet potato & peanut curry
- Pil og hak løget groft. Skyl og skær peberfrugt ud i tern.
- Søde kartofler og gulerødder skrælles og skæres i lidt grove tern.
- Skyl og skær spidskål i lidt grove strimler. Pil og hak hvidløgsfed. Skræl ingefær og hak den fint. Skyl og hak chili fint.
- Skyl romaine og skær dem igennem på langs.
- Kom lidt ekstra oliven- eller kokosolie i gryden og sæt gryden på komfuret og sæt varmen på middelhøj.
- Tilsæt og svits sød kartoffel, spidskål, rød peberfrugt og gulerødder til og svits det i et par minutter. Skrue lidt ned for varmen. Lad det simre i et par minutter under omrøring.
- Tilsæt løg, gurkemeje karry, karrypasta, chili, ingefær og hvidløg evt. med lidt ekstra oliven- eller kokosolie og steg det ved middelhøj varme par minutter under omrøring.
- Pas på at hvidløg og karry ikke brænder på, da smagen så bliver bitter.
- Hæld nu kokosmælk i gryden og rør rundt. Tilsæt lidt vand indtil du har en lidt cremet sauce. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Tilsæt butterbeans, og varm det hele igennem i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og lidt lime.
- Tag en stor stegepande og tilsæt lidt olie. Steg nu de halve romaine. Skær dem derefter ud i kvarte.
- Kog ris som anvist på posen.
🍽Servering
- Servér Thai sweet potato curry med kogte ris, peanuts. Pynt med plukket koriander, kvart romaine, peanuts, og limebåde.
- Sæt hoisinsauce og soya på bordet.
🥢 8 helt nye opskrifter med ris
Opskrift med noter
Thai sweet potato curry
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sød og middel stærk karrysauce
- 500 g søde kartofler
- 4 stk. gulerødder
- 4 cm ingefær (frisk)
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. romainesalat
- 1 stk. løg
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1 dåse kokosmælk
- ½ stk. spidskål
- ½ stk. chili (rød)
- 1 spsk. olivenolie (eller kokosolie til stegning)
- ½ tsk. gurkemeje (stødt)
- 1 tsk. karry (stødt)
- 2 tsk. karrypasta (gul)
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse butterbeans
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Tilbehør
- 4 spsk. soya
- 4 spsk. hoisinsauce
Sådan gør du
Sweet potato & peanut curry
- Pil og hak løget groft. Skyl og skær peberfrugt ud i tern.
- Søde kartofler og gulerødder skrælles og skæres i lidt grove tern.
- Skyl og skær spidskål i lidt grove strimler. Pil og hak hvidløgsfed. Skræl ingefær og hak den fint. Skyl og hak chili fint.
- Skyl romaine og skær dem igennem på langs.
- Kom lidt ekstra oliven- eller kokosolie i gryden og sæt gryden på komfuret og sæt varmen på middelhøj.
- Tilsæt og svits sød kartoffel, spidskål, rød peberfrugt og gulerødder til og svits det i et par minutter. Skrue lidt ned for varmen. Lad det simre i et par minutter under omrøring.
- Tilsæt løg, gurkemeje karry, karrypasta, chili, ingefær og hvidløg evt. med lidt ekstra oliven- eller kokosolie og steg det ved middelhøj varme par minutter under omrøring.
- Pas på at hvidløg og karry ikke brænder på, da smagen så bliver bitter.
- Hæld nu kokosmælk i gryden og rør rundt. Tilsæt lidt vand indtil du har en lidt cremet sauce. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Tilsæt butterbeans, og varm det hele igennem i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og lidt lime.
- Tag en stor stegepande og tilsæt lidt olie. Steg nu de halve romaine. Skær dem derefter ud i kvarte.
- Kog ris som anvist på posen.
Servering
- Servér Thai sweet potato curry med kogte ris og peanuts. Pynt med plukket koriander, kvart romaine, peanuts, og limebåde.
- Sæt hoisinsauce og soya på bordet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan bruge næsten alle grøntsager. Kig i køleskabet og brug dem
- Hvis du vil tilsætte lidt kød, er tigerrejer bare perfekte
- Du kan servere en dejlig iskold hvidvin til
- Hvis du hellere vil bruge fløde end kokosmælk så gør det
- Cremefine er også et godt alternativ til kokosmælken
- Glasnudler kan erstatte ris
- Gurkemeje kan udelades, da den kun er med i opskriften fordi den giver farve. Den kan nemlig være lidt bitter i smagen, så brug ikke for meget af den.
- Du kan erstatte peanuts med saltede pistacienødder
Kommentarer
Ingen kommentarer