Nem og let opskrift med laks og rejer, som kan laves under en halv time. God krydret smag i opskriften med laks og rejer med citronsauce. Denne menu er godt “mættende” selvom den må betegnes som et “let” måltid. Du kan udelade rogn og udskifte rejer og fisk efter årstiden eller smag. Prøv også stjerneskud med varmrøget laks
Hvis du kan lide laks og rejer i citronsauce vil du elske Thai Fiskesuppe.
Gå til
Citronsauce
Citron sauce en vel nærmest en varm dressing, som smager helt fantastisk og giver en god frisk smag til fisk.
Citronsauce til fisk og skaldyr
Denne citronsauce til fisk og skaldyr passer perfekt til lidt fede fisk som laks og makrel, men kan også bruges til mindre fede fisk og alle slags skaldyr.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 stk. Laksefileter
- 100 g Rejer
- 1 fed Hvidløg finthakket
- ½ stk. Citron økologisk saft og fintrevet skal
- 1 tsk Salt
- 1 tsk. Honning
- 1 Knivspids Peber friskkværnet
Ingredienser Citronsauce
- 2 fed Hvidløg finthakket
- 1 stk. Citron økologisk saft og fintrevet citronskal
- 1 ds. Kokosmælk lille dåse på ca. 200 g
- 1 tsk. Gurkemeje
- ½ stk. Chili
- 1 cm. Ingefær revet
- 2 dl Yoghurt græsk
- 1 spsk Olivenolie
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber friskkværnet
🥗Tilbehør
- 400 g Fettuccine
- 1 bøtte Kaviar Eller stenbiderrogn
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde Laks i citronsauce
- Tag et ovnfast fad og anret de to laksestykker. Pres hvidløg over, Pensl med lidt honning og krydr med salt, peber.
- Stil det ind i en 190 grader varmluft i ca. 15 minutter.
Citronsauce
- Hak hvidløg, chili og ingefær. Kom en klat olie i gryden og varm det op. Kom hvidløg, ingefær, chili, rejer og gurkemeje i gryden under omrøring og svits det i ca. 10 sekunder. Det må ikke brænde på.
- Skru ned til lavt blus. Riv det gule af citron og pres citron.
- Citronsaft, revet citronskal, salt og friskkværnet peber kommes i gryden under omrøring. Skrue lidt op for varmen igen og tilsæt yoghurt under omrøring. (Uden at det koger, da yoghurt ellers vil blive grynet). Tilsæt kokosmælk og smag til med salt og peber.
- Kog pastaen som anvist på pakken.
🍽Servering
- Tag en tallerken og kom pastaen på. Fordel saucen ovenpå og anret rejer og laks på toppen.
- Pynt med en spiseskefuld rogn.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan erstatte kokosmælk med fløde
- Du kan udelade rejer.
- Rejer kan erstattes af andre skaldyr.
- Du kan udelade laks.
- Du bestemmer selv hvor meget og hvilken fisk du vil bruge. Retten smager godt uden kød.
❓ FAQ
Holdbarheden er meget kort. Laks og rejer skal spises straks det er lavet og tåler ikke stuetemperatur i længere tid.
Opskrift med noter
Laks og rejer med citronsauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser Laks i citronsauce
- 2 stk. Laksefileter
- 100 g Rejer
- 1 fed Hvidløg (finthakket)
- ½ stk. Citron (økologisk saft og fintrevet skal)
- 1 tsk Salt
- 1 tsk. Honning
- 1 Knivspids Peber (friskkværnet)
Ingredienser Citronsauce
Tilbehør
- 400 g Fettuccine
- 1 bøtte Kaviar (Eller stenbiderrogn)
Sådan gør du
Fremgangsmåde Laks i citronsauce
- Tag et ovnfast fad og anret de to laksestykker. Pres hvidløg over, Pensl med lidt honning og krydr med salt, peber.
- Stil det ind i en 190 grader varmluft i ca. 15 minutter.
Citronsauce
- Hak hvidløg, chili og ingefær. Kom en klat olie i gryden og varm det op. Kom hvidløg, ingefær, chili, rejer og gurkemeje i gryden under omrøring og svits det i ca. 10 sekunder. Det må ikke brænde på.
- Skru ned til lavt blus. Riv det gule af citron og pres citron.
- Citronsaft, revet citronskal, salt og friskkværnet peber kommes i gryden under omrøring. Skrue lidt op for varmen igen og tilsæt yoghurt under omrøring. (Uden at det koger, da yoghurt ellers vil blive grynet). Tilsæt kokosmælk og smag til med salt og peber.
- Kog pastaen som anvist på pakken.
Servering
- Tag en tallerken og kom pastaen på. Fordel saucen ovenpå og anret rejer og laks på toppen. Pynt med en spiseskefuld rogn.
Noter
- Du kan erstatte kokosmælk med fløde
- Du kan udelade rejer.
- Du kan udelade laks.
- Du bestemmer selv hvor meget og hvilken fisk du vil bruge. Retten smager godt uden kød.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer