Streetfood når det er bedst. Ja, vi siger det med det samme. Denne helt fantastiske opskrift, er vi helt vilde med, og det vi, fordi selv sund mad, der ikke smager specielt godt, bliver helt fantastisk lækker med denne tepuradej lavet med øl.
Er du eller dine børn ikke specielt vilde med fisk, skal du prøve og lave torsk i tempuradej, så skal de nok spise op ! Det lover vi ! (næsten) 🙂
Prøv også indbagte løgringe eller indbagte rejer med chili dip sauce
Gå til
Indbagt torsk / fisk
Hvis du kan lide indbagte rejer vil du elske torsk dybstegt i lækker tempuradej med øl, da det smager endnu bedre end den dej som bruges til indbagte rejer.
Du kan også udskifte torsk med anden fisk eller skaldyr, f.eks. med rejer eller sej. Du kan også bruge grøntsager, det er helt op til dig.
Dej med øl
Tempuradejen med øl, er lige så godt som raclette mad, da man kan komme denne lækre tempuadej på forskellige ingredienser og dybstege dem.
Det kan man bruge en hel aften sammen med sine gæster på.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 6 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Tempuradej
200 g Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
1 stk. Øl Royal export (Den blå)
1 tsk. Salt
1 knivspids Peber
Torsk dypstegt
450 g Torsk eller anden fisk
½ dl Hvedemel
1 liter Fritureolie
Ærtepuré
250 g Ærter Økologiske og løsfrosne
1 fed Hvidløg
¼ tsk. Chili
1 spsk. Skyr
1 tsk. Honning
1 tsk. Citronsaft
1 Knivspids Salt og peber
Pommes frites
6 stk. Kartofler Bage
1 spsk. Timian Tørret
1 spsk. Paprika
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. Salt
🥗Tilbehør
- 3 dl Ris
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Tempuradej
Bland først alle de tørre ingredienser sammen og rør og pisk derefter øllen i skålen. Dejen skal være tyk og klistret, så er den er perfekt.
Sæt dejen i køleskabet i en time, så smagen rigtig kan samle sig og dejen bliver endnu mere tyk og klistret.
Ærtepuré
Kom de frosne ærter i et dørslag og overhæld dem langsomt med kogende vand, til de er tøet op.
Kom ærterne i en blender og blend dem fine. Pres hvidløget. Knus chilifrø i en morter og kom det i blender sammen med skyr. Blend det hele godt sammen. Smag til med citronsaft, honning og salt. Lad det stå i køleskabet en times tid, så smagen kan samle sig.
Torsk dybstegt
Rens og skyl fisk under vand. Skær den ud i store stykker på ca. 5 cm.
Hæld mel op på en stor dyb tallerken og vend torskestykker på begge sider i melet.
Kom olien i en friturekoger eller kom den i en stor gryde. Varm olien op til 200 grader. Brug evt. et grilltermometer eller lign. for at måle temperatur. Du kan også stikke en tandstikker i træ i olien. Når det bruser og bobler omkring tandstik er olien klar.
Tag et par spisepinde eller brug en gaffel til, at holde fast på torskestykker. Dyp dem i tempuradejen og kom det i gryden med olie. Kom kun nogle stykker i af gangen, så de ikke hænger sammen og temperaturen i gryden falder for meget.
Giv dem ca. 6 minutter i olien og vend dem ind imellem. Når de er færdige er de gyldne og sprøde. Sæt dem til afdrypning på et rent viskestykke eller på en rist.
Gentag til alt torsk er friturestegt.
Pommes frites
Skræl kartoflerne og skær dem ud i aflange stave og læg dem i en gryde med vand. Rør rundt i vandet så stivelsen kommer ud af kartofler. Lad det trække i en lille time.
Dup kartoflerne helt tørre og kom dem på bagepapir. Hæld olivenolie, salt, paprika og timian over og vend det hele sammen. Læg de aflange kartofler på en smurt bageplade så de ikke rører hinanden eller brug bagepapir.
Bag pommes frites i ca. 45 min midt i en 200 grader varm ovn. Vend dem ind i mellem, så de bliver gyldne på alle sider.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er et nogle tips til torsk i tempuradej:
💭 Tips
Vi har også lavet denne opskrift med dypstegt torsk i sur sød sauce med løse ris til. Det er en variant vi også er helt vilde med.
Den dybstegte torsk bliver helt perfekt sammen med den sur søde sauce. Det giver også en dejlig duft i hele huset af kinesisk mad, så man skal huske at lufte godt ud bagefter.
Opskrift med noter
Torsk i tempuradej
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Frituregryde eller stor gryde
Ingredienser
Tempuradej
- 200 g Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 stk. Øl (Royal export (Den blå))
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber
Ærtepuré
Pommes frites
Tilbehør kogte ris
- 3 dl Ris
Sådan gør du
Tempuradej
- Bland først alle de tørre ingredienser sammen og rør og pisk derefter øllen i skålen. Dejen skal være tyk og klistret, så er den er perfekt.
- Sæt dejen i køleskabet i en time, så smagen rigtig kan samle sig og dejen bliver endnu mere tyk og klistret.
Ærtepuré
- Kom de frosne ærter i et dørslag og overhæld dem langsomt med kogende vand, til de er tøet op.
- Kom ærterne i en blender og blend dem fine. Pres hvidløget. Knus chilifrø i en morter og kom det i blender sammen med skyr. Blend det hele godt sammen. Smag til med citronsaft, honning og salt. Lad det stå i køleskabet en times tid, så smagen kan samle sig.
Torsk dybstegt
- Rens og skyl fisk under vand. Skær den ud i store stykker på ca. 5 cm.
- Hæld mel op på en stor dyb tallerken og vend torskestykker på begge sider i melet.
- Kom olien i en friturekoger eller kom den i en stor gryde. Varm olien op til 200 grader. Brug evt. et grilltermometer eller lign. for at måle temperatur. Du kan også stikke en tandstikker i træ i olien. Når det bruser og bobler omkring tandstik er olien klar.
- Tag et par spisepinde eller brug en gaffel til, at holde fast på torskestykker. Dyp dem i tempuradejen og kom det i gryden med olie. Kom kun nogle stykker i af gangen, så de ikke hænger sammen og temperaturen i gryden falder for meget.
- Giv dem ca. 6 minutter i olien og vend dem ind imellem. Når de er færdige er de gyldne og sprøde. Sæt dem til afdrypning på et rent viskestykke eller på en rist.
- Gentag til alt torsk er friturestegt.
Pommes frites
- Skræl kartoflerne og skær dem ud i aflange stave og læg dem i en gryde med vand. Rør rundt i vandet så stivelsen kommer ud af kartofler. Lad det trække i en lille time.
- Dup kartoflerne helt tørre og kom dem på bagepapir. Hæld olivenolie, salt, paprika og timian over og vend det hele sammen. Læg de aflange kartofler på en smurt bageplade så de ikke rører hinanden eller brug bagepapir.
- Bag pommes frites i ca. 45 min midt i en 200 grader varm ovn. Vend dem ind i mellem, så de bliver gyldne på alle sider.
Noter
- Brug en shaker til at ryste meljævningen sammen, så du undgår klumper.
- Du kan også komme pommes frites i en friture koger.
- Eller lave dem i gryde 2 samtidig med du laver torsk.
- Eller lave pommes frites inden du laver torsk og så varme dem op igen inden de skal spises.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Ek
Skal til at lave denne opskrift nu og tænker hvad med tempuradejen smider man bare den ud efter den har stået på køl i en time 🤣eller mangler der måske et afsnit i din opskrift 😉
Bjørn Nielsen
Hej Ek
Tak for din henvendelse.
Du har helt ret, der manglede lige, at efter man har dyppet torsk i mel, så skal de derefter dyppes i tempuradejen.
Jeg håber, at du fandt ud af det alligevel.
Mange tak for at tage dig tid til, at hjælpe med at rette opskriften.
Hilsen
Bjørn