Du kan komme mindre mørt oksekød og forskellige grøntsager i “Alt i en gryde”, som denne herlige gryderet kaldes, blot du ændrer simretiden. Skal den gøres mere børnevenlig vil cocktailpølser være et oplagt valg. Simremad med oksekød er en meget populær ret, som smager bedre jo længere den får lov til at simre. Lad den simre op til 3 timer alt efter hvilken slags kød du bruger. Jo mindre mørt jo længere simretid. Gullaschkød er meget mørt, og skal ikke simre mere end en time.
Opskrift med noter
Alt i en gryde
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 600 gram Oksekød (Gullaschkød i strimler)
- ¼ liter Piskefløde (Eller dåse kokosmælk (Kan udelades))
- 1 stk. Løg (Skåret i skiver)
- 1 tsk. Ingefær (Revet)
- 4 fed Hvidløg (Finthakket)
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Akaciehonning
- ½ stk. Chili (Rød eller grøn finthakket)
- 1 Knivspids Cayennepeber
- 2 stk. Gulerødder (Skåret i skrå skiver)
- 1 stk. Bladselleri (Skåret i små skiver)
- 5 dl Oksebouillon
- 1 tsk. Salt og peber
Tilbehør
- 3 dl Ris
- 2 stk. Flutes
- 20 g Smør
- 1 håndfuld Cashewnødder (Alternativt mandler eller alm. nødder)
Sådan gør du
- Skyl og rens grøntsager. Skræl gulerod.
- Tag en stor gryde og kom olie i.
- Tænd godt op for varmen.
- Rist nødder til de har fået lidt farve og tilsæt lidt salt. Rør sammen og sæt det til afkøling.
- Kom nu kødet i gryden og svits det indtil det har fået farve.
- Sæt til side.
- Svits løg, gulerod og bladselleri et par min.
- Hæld kødet ned til løg, gulerod og bladselleri.
- Tilsæt nu løg, chili, ingefær, cayennepeber, hvidløg og svits det hele i et min. mens der røres rundt.
- Krydr med salt og peber.
- Hæld nu oksebouillon og varm det op og lad det simre under låg i ca. 1 timer. Rør rundt i gryden ind i mellem.
- Smag retten til med akaciehonning, salt og peber.
- Hvis der ønskes en mere cremet gryderet, tilsættes der fløde eller kokosmælk, indtil smag og konsistens er opnået.
- Kog ris ca. 20 min. før retten er færdig
Servering
- Server "Alt i en gryde" i en dyb tallerken. Drys ristede nødder over. Serveres med ris, flutes og smør til
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også drengerøvsgryde
Tips til Alt i en gryde
- Frisk koriander, drysset over giver lige det ekstra pift. Men pas på, mange kan ikke lide denne krydderurt !
Kommentarer
Ingen kommentarer