Hovedretter
Opskrifter med Hovedretter
En god hovedret bør altid kunne leve op til, eller være bedre end forretten. Hovedretten er det sværeste i et køkken, at lave og servere fordi, at der er stor risiko for, at man selv og gæsterne bliver skuffet. Forretten er let og lækker og skal give gæsterne en forventning til hovedretten.
Gæsterne er sultne, så det er vigtigt, at de ikke spiser for meget snack, drikker for meget vin og spiser for meget af den lækre forret inden hovedretten serveres.
Sådan serveres og laves hovedretten. Undgå disse fejl
Man har været ude og spise på en fin restaurant, forretten, vin og selskabet er perfekt. Så kommer hovedretten og den tunge rødvin ind. Herefter bliver der måske serveret en eller flere hovedretter, som ikke alle lever op til forventningerne. Derfor skal du undgå disse fejl.
- Servér ikke store portioner
- Servér maden straks og på varme tallerkner. Kolde tallerkner er et no go.
- Når velkomstdrikken serveres, fyldes glasset kun halvt op. Aldrig til toppen.
- Det er hyggeligt med snacks, men de ligger bunden til, at din hovedret ikke får den ros og stjerner den fortjener.
- Brug kun råvarer af super god kvalitet. Gå ikke på kompromis.
- Øv dig og læs grundigt på, hvordan retten skal laves. En god kok har altid afprøvet og smagt retten inden den skal laves til gæster.
- Hvis du serverer flere retter, bør du være sikker på rækkefølgen. F.eks. fugl før kvægkød. Let krydret mad før stærk krydret mad.
- Sidst men ikke mindst. De fleste overvurderer hvor meget gæster kan spise. Særligt kvinder kan være småt spisende.
- Beregn kalorierne. Det lyder kedeligt, men jo flere kalorier en ret indeholder, jo større er chancen/risikoen for, at gæsterne bliver mætte før de har fået alle retter.
Tunge eller lette ingredienser til en hoveret
Basis ingredienser til en god hoveret består ofte af, oksekød eller fugl.
Serveres oksekød som hovedret, er det vigtigt, at forretten er meget let. Her vil f.eks. en cremet sellerisuppe med kammuslinger være et valg eller måske røget laks med rødløg .
Serveres fugl, kan man godt komme lidt tyngde på forretten. Her vil røget laksetatar eller laksesalat være et godt bud.
Her er alle vores opskrifter med hovedretter. Lad dig inspirere af vores opskrifter og servér en spændende og sund hovedret fra Min Madopskrift.
Opskrifter
-
Rodfrugtsuppe med nødder30 Minutter
-
Rødspætter med spicy cremet sauce og grøntsager25 Minutter
-
Laks med stegte grøntsager30 Minutter
-
Quesadillas med kylling30 Minutter
-
Kyllingebryst med mozzarella og bacon35 Minutter
-
Spaghetti carbonara30 Minutter
-
Spinattærte med ost1 Time(r) 5 Minutter
-
Fisk med kokosmælk og linser40 Minutter
-
Ribeye steaks med smashed potatoes55 Minutter
-
Stegt flæsk med persillesovs – klassisk opskrift30 Minutter
-
Stegt flæsk med persillesovs i ovn30 Minutter
-
Hakkebøf i krydret gorgonzolasauce30 Minutter
-
Karryret af rester – nem aftensmad med kylling30 Minutter
-
Hildas svinemørbrad med baconsvøb30 Minutter
-
Paprikagryde med kylling og bulgur30 Minutter
-
Kylling med nudler og grøntsager i wok30 Minutter
-
Air fried kylling burger 🍔30 Minutter
-
Omelet med laks og skinke20 Minutter
-
Vaffel med røget laks og rygeost25 Minutter
-
Nem blendet grøntsagssuppe med karry35 Minutter
-
Kylling med bulgur og grøntsager i wok30 Minutter
-
Rodfrugtsuppe med kylling35 Minutter
-
Pad Krapow med oksekød30 Minutter
-
Mørbrad i fad med karrysauce45 Minutter
-
Oksemørbrad langtidsstegt i ovn2 Time(r) 40 Minutter
-
Laks med grønkål og grøntsager i fad30 Minutter
-
Bøf med bløde løg og whiskysauce15 Minutter
-
Hamburgerryg med hvide og brunede kartofler1 Time(r) 20 Minutter
-
Drengerøvsgryde med kokosmælk55 Minutter
-
Svinemørbrad med gorgonzola sauce30 Minutter
-
Porretærte med hjemmelavet tærtebund1 Time(r) 45 Minutter
-
Verdens bedste flæskesteg1 Time(r) 20 Minutter
-
Tærte med pølser og porre1 Time(r) 15 Minutter
-
Laks og tigerrejer i karrysauce
-
Jægergryde med oksekød1 Time(r) 10 Minutter
-
Bedste hel kylling på grill1 Time(r) 5 Minutter
-
Gryderet med oksekød og hokkaido græskar2 Time(r) 15 Minutter
-
Bøfsandwich50 Minutter
-
Wok med kylling i cremet sauce30 Minutter
-
Lasagne med ricotta ost1 Time(r) 15 Minutter
-
Paprikagryde med kylling og bacon30 Minutter
-
Frikadeller med stuvet spidskål45 Minutter