Streetfood når det er bedst. Ja, vi siger det med det samme. Denne helt fantastiske opskrift, er vi helt vilde med, og det vi, fordi selv sund mad, der ikke smager specielt godt, bliver helt fantastisk lækker med denne tepuradej lavet med øl. Er du eller dine børn ikke specielt vilde med fisk, skal du prøve og lave torsk i tempuradej, så skal de nok spise op ! Det lover vi ! (næsten).
Prøv også indbagte løjringeog indbagte rejer med chili dip sauce
Kartofler skåret til friter og krydret med timian Torsk i tempuradej med friter og ærtepure Torsk dybstegt i tempuradej med friter og ærtepuré.
Gå til
Indbagt torsk / fisk
Hvis du kan lide indbagte rejer vil du elske torsk dybstegt i lækker tempuradej med øl, da det smager endnu bedre end den dej som bruges til indbagte rejer. Du kan også udskifte torsk med anden fisk eller skaldyr, f.eks. med rejer eller sej. Du kan også bruge grøntsager, det er helt op til dig.
Dej med øl
Tempuradejen med øl, er lige så godt som raclette mad, da man kan komme denne lækre tempuadej på forskellige ingredienser og dybstege dem. Det kan man bruge en hel aften sammen med sine gæster på.
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Tilberedningstid er ca. 6 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser
Tempuradej
Torsk dypstegt
Ærtepuré
- 250 g Ærter Økologiske og løsfrosne
- 1 fed Hvidløg
- ¼ tsk. Chili
- 1 spsk. Skyr
- 1 tsk. Honning
- 1 tsk. Citronsaft
- 1 Knivspids Salt og peber
Pommes frites
🥗 Tilbehør
- 3 dl Ris
🔪 Sådan gør du
Tempuradej
- Bland først alle de tørre ingredienser sammen og rør og pisk derefter øllen i skålen. Dejen skal være tyk og klistret, så er den er perfekt.
- Sæt dejen i køleskabet i en time, så smagen rigtig kan samle sig og dejen bliver endnu mere tyk og klistret.
Ærtepuré
- Kom de frosne ærter i et dørslag og overhæld dem langsomt med kogende vand, til de er tøet op.
- Kom ærterne i en blender og blend dem fine. Pres hvidløget. Knus chilifrø i en morter og kom det i blender sammen med skyr. Blend det hele godt sammen. Smag til med citronsaft, honning og salt. Lad det stå i køleskabet en times tid, så smagen kan samle sig.
Torsk dybstegt
- Rens og skyl fisk under vand. Skær den ud i store stykker på ca. 5 cm.
- Hæld mel op på en stor dyb tallerken og vend torskestykker på begge sider i melet.
- Kom olien i en friturekoger eller kom den i en stor gryde. Varm olien op til 200 grader. Brug evt. et grill termometer eller lign. for at måle temperatur. Du kan også stikke en tandstikker i træ i olien. Når det bruser og bobler omkring tandstik er olien klar.
- Kom nu torskestykker i olien et af gangen indtil du har 6 styks i gryden. Giv dem ca. 6 minutter i olien og vend dem ind imellem. Når de er færdige er de gyldne og sprøde. Sæt dem til afdrypning på et rent viskestykke eller på en rist.
- Gentag til alt torsk er friturestegt.
Pommes frites
- Skræl kartoflerne og skær dem ud i aflange stave og læg dem i en gryde med vand. Rør rundt i vandet så stivelsen kommer ud af kartofler. Lad det trække i en lille time.
- Dup kartoflerne helt tørre og kom dem på bagepapir. Hæld olivenolie, salt, paprika og timian over og vend det hele sammen. Læg de aflange kartofler på en smurt bageplade så de ikke rører hinanden eller brug bagepapir.
- Bag pommes frites i ca. 45 min midt i en 200 grader varm ovn. Vend dem ind i mellem, så de bliver gyldne på alle sider.
💭 Tips
- Vi har også lavet denne opskrift med dypstegt torsk i sur sød sauce med løse ris til. Det er en variant vi også er helt vilde med.
- Den dybstegte torsk bliver helt perfekt sammen med den sur søde sauce. Det giver også en dejlig duft i hele huset af kinesisk mad, så man skal huske at lufte godt ud bagefter.
📋 Opskrift
Torsk i tempuradej
Udstyr
- Frituregryde eller stor gryde
Sådan gør du
Tempuradej
- Bland først alle de tørre ingredienser sammen og rør og pisk derefter øllen i skålen. Dejen skal være tyk og klistret, så er den er perfekt.
- Sæt dejen i køleskabet i en time, så smagen rigtig kan samle sig og dejen bliver endnu mere tyk og klistret.
Ærtepuré
- Kom de frosne ærter i et dørslag og overhæld dem langsomt med kogende vand, til de er tøet op.
- Kom ærterne i en blender og blend dem fine. Pres hvidløget. Knus chilifrø i en morter og kom det i blender sammen med skyr. Blend det hele godt sammen. Smag til med citronsaft, honning og salt. Lad det stå i køleskabet en times tid, så smagen kan samle sig.
Torsk dybstegt
- Rens og skyl fisk under vand. Skær den ud i store stykker på ca. 5 cm.
- Hæld mel op på en stor dyb tallerken og vend torskestykker på begge sider i melet.
- Kom olien i en friturekoger eller kom den i en stor gryde. Varm olien op til 200 grader. Brug evt. et grill termometer eller lign. for at måle temperatur. Du kan også stikke en tandstikker i træ i olien. Når det bruser og bobler omkring tandstik er olien klar.
- Kom nu torskestykker i olien et af gangen indtil du har 6 styks i gryden. Giv dem ca. 6 minutter i olien og vend dem ind imellem. Når de er færdige er de gyldne og sprøde. Sæt dem til afdrypning på et rent viskestykke eller på en rist.
- Gentag til alt torsk er friturestegt.
Pommes frites
- Skræl kartoflerne og skær dem ud i aflange stave og læg dem i en gryde med vand. Rør rundt i vandet så stivelsen kommer ud af kartofler. Lad det trække i en lille time.
- Dup kartoflerne helt tørre og kom dem på bagepapir. Hæld olivenolie, salt, paprika og timian over og vend det hele sammen. Læg de aflange kartofler på en smurt bageplade så de ikke rører hinanden eller brug bagepapir.
- Bag pommes frites i ca. 45 min midt i en 200 grader varm ovn. Vend dem ind i mellem, så de bliver gyldne på alle sider.
Noter
- Brug en shaker til at ryste meljævningen sammen, så du undgår klumper.
- Du kan også komme pommes frites i en friture koger.
- Eller lave dem i gryde 2 samtidig med du laver torsk.
- Eller lave pommes frites inden du laver torsk og så varme dem op igen inden de skal spises.
Skriv et svar