Ratatouille er en skøn Fransk provencalsk grøntsagsret som altid laves i en gryde og af de grøntsager man har i køleskabet lige netop nu. Basis ingredienserne i ratatouillen er ofte, hakkede tomater, løg, courgetter, peberfrugt og aubergine. Disse ingredienser kommes i en stor gryde hvor det hele svitses i olivenolie og derefter simrer fra 30 minutter til et par timer alt efter hvad tid man har.
Der er lavet film hvor ratatouille indgår, og det er også en virkelig god grøntsagsret, som de fleste kan lide.
Prøv også ratatouille med kylling
Gå til
Restemad
Ratatouille er en rigtig rastemad, da man ofte bruger de grøntsager man lige har i køleskabet. Men vi anbefaler at aubergine, løg og squash altid er basisingredienser som er med, da de er med til, at give denne ret, sin fantastiske smag.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift er til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 stk. Squash Skåret i firkanter
- 1 stk. Aubergine Skåret i firkanter
- 4 stk. Skalotteløg grofthakket
- 1 stk. Peberfrugt rød og grofthakket
- 1 stk. Peberfrugt gul og grofthakket
- 500 g Tomater hakkede
- 4 fed Hvidløg finthakket
- 4 spsk. Olivenolie
- 2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
- 1 spsk. Estragon grofthakket frisk
- 1 spsk. Oregano grofthakket frisk
- 1 spsk. Timian frisk
- 1 spsk. Basilikum grofthakket frisk
- 1 tsk. Vineddike
🥗Tilbehør
- 400 g Pasta
- 1 stk. Flutes
- 50 g Smør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl grøntsager. Skær squash og aubergine i grove firkanter og klargør det hele, som anvist i ingredienser.
- Lad olivenolien blive varm i en stor tykbundet jerngryde.
- Svits og sauter løg, hvidløg, peberfrugt, auberginer og squash i ca. 2 min.
- Tilsæt tomater, timian, estragon og smag til med vineddike, salt og peber. Rør rundt og læg låget på og lad det simre ved svag varme i ca. 30 minutter. Rør ind i mellem.
- Vend oregano og basilikum i ratatouillen og smag til.
🍽Servering
- Ratatouille serveres evt. med pasta og lidt brød og smør.
Hvordan skal retten opbevares
Retten kan holde sig 2 dage i køleskabet i en lukket beholder.
Opskrift med noter
Ratatouille
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Stor jerngryde
Ingredienser
- 2 stk. Squash (Skåret i firkanter)
- 1 stk. Aubergine (Skåret i firkanter)
- 4 stk. Skalotteløg (grofthakket)
- 1 stk. Peberfrugt (rød og grofthakket)
- 1 stk. Peberfrugt (gul og grofthakket)
- 500 g Tomater (hakkede)
- 4 fed Hvidløg (finthakket)
- 4 spsk. Olivenolie
- 2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
- 1 spsk. Estragon (grofthakket frisk)
- 1 spsk. Oregano (grofthakket frisk)
- 1 spsk. Timian (frisk)
- 1 spsk. Basilikum (grofthakket frisk)
- 1 tsk. Vineddike
Tilbehør
- 400 g Pasta
- 1 stk. Flutes
- 50 g Smør
Sådan gør du
- Skyl grøntsager. Skær squash og aubergine i grove firkanter og klargør det hele, som anvist i ingredienser.
- Lad olivenolien blive varm i en stor tykbundet jerngryde.
- Svits og sauter løg, hvidløg, peberfrugt, auberginer og squash i ca. 2 min.
- Tilsæt tomater, timian, estragon og smag til med vineddike, salt og peber. Rør rundt og læg låget på og lad det simre ved svag varme i ca. 30 minutter. Rør ind i mellem.
- Vend oregano og basilikum i ratatouillen og smag til.
Servering
- Ratatouille serveres evt. med pasta og lidt brød og smør.
Noter
- Du kan også servere ratatouille til kød
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer