Lasagne er en klassisk Italiensk ret med oksekød, der skal laves helt fra bunden for, at få smagen af den autentiske Italienske lasagne. Jo længere tomatsaucen simrer, jo mere smag og bedre bliver lasagnen, så tålmodig er en dyd i lasagne. Saucen til Lasagnen kan også stå og simre i mange timer og blive kraftigere i smagen, hvis det er det man ønsker. Lasagne findes i mange varianter, her er grundopskriften.
Prøv også fedtfattig lasagne
Gå til
Smagen af Italien
Denne lasagne er en original Italiensk lasagne opskrift, som kan findes i Italienske kogebøger. Hver egn har dog, sin helt egen opskrift, så ingredienserne kan variere lidt. Men de store søde Italienske tomater, er en vigtig ingrediens, som kan erstattes kan erstattes af tomater på dåse.
Lasagne med bechamelsauce
I denne opskrift bruges den lækre cremede bechamelsauce, som ekstra smagsgiver. Brug den sparsomt og lav et tyndt lag, så den ikke overtager smagen fra selve lasagnen. Du kan også bruge mornaysauce som topping i stedet for bechamelsauce.
Opskrift med noter
Klassisk lasagne med oksekød
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Lasagnesauce
- 500 g oksekød (7- 12 %)
- 2 stk. løg (hakkede )
- 4 fed hvidløg (finthakkede)
- 4 stk. gulerødder (grofthakkede)
- ¼ stilk bladselleri (grofthakkede)
- 1 dåse tomatpuré (lille koncentreret)
- 2 dåser tomater (flåede )
- 2 dl rødvin
- 3 dl oksebouillon
- 1 dl mælk
- 1 spsk. vineddike
- 1. spsk. honning
Pasta
- 1 pakke Lasagneplader
Sådan gør du
Lasagnesauce
- Klargør grøntsager.
- Svits først kød, og kom derefter alle grøntsagerne med ned i gryden og svits dem lidt. Derefter tilsættes krydderier, som skal svitses med i godt 2 minutter.
- Derefter tilsættes resten af ingredienserne.
- Derefter skal saucen skal stå og simre svagt med låg på, i ca. 1 time til 6 timer, jo længere, jo mere koncentreret smag.
Bechamelsauce
- En stor spiseske smør smeltes langsomt i en gryde og piskes sammen med et par spsk. hvedemel.
- Når melet har suget alt smørret og er en samlet klump, tilsættes og piskes mælken lidt af gangen.
- Når det har saucekonsistens er det færdigt. Smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Lasagne
- I et fad kommer man først lidt lasagnesauce i bunden. Derefter skiftevis lasagneplader og lasagnesauce, (min. 4 lag plader). Slut af med lasagnesauce som toppes med et lag bechamelsauce og et par smørklatter. Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 30 – 35 min.
- Fadet sættes midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 – 35 min.
- Lasagnen tages ud af ovnen og skal hvile i ca. 10 min. inden servering.
Servering
- Drys og top evt. med lidt parmesan og pynt med hakket basilikum. Tilbyd en god grøn salat og brød til, f.eks. flutes og smør.
Noter
- Når man laver tomatsauce til lasagne, er det vigtigt, at den får lov til, at simre under låg i mindst 1 time.
- Læg gerne mange lag pastaplader imellem tomatsaucen.
- Brug meget finthakket oksekød. Gerne oksekød der er blevet hakket et par gange, derved kan du lave flere og tyndere lag.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 60 min. Samlet tid er ca. 1 time og 15 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Lasagnesauce
- 500 g oksekød (7- 12 %)
- 2 stk. løg (hakkede )
- 4 fed hvidløg (finthakkede)
- 4 stk. gulerødder (grofthakkede)
- ¼ stilk bladselleri (grofthakkede)
- 1 dåse tomatpuré (lille koncentreret)
- 2 dåser tomater (flåede )
- 2 dl rødvin
- 3 dl oksebouillon
- 1 dl mælk
- 1 spsk. vineddike
- 1. spsk. honning
Krydderier
Pasta
- 1 pakke Lasagneplader
Bechamelsauce
- 1½ spsk. smør
- 2 spsk. hvedemel (store)
- 4½ dl. sødmælk
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
- 1 knivspids muskatnød (revet)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Lasagnesauce
- Klargør grøntsager.
- Svits først kød, og kom derefter alle grøntsagerne med ned i gryden og svits dem lidt. Derefter tilsættes krydderier, som skal svitses med i godt 2 minutter.
- Derefter tilsættes resten af ingredienserne.
- Derefter skal saucen skal stå og simre svagt med låg på, i ca. 1 time til 6 timer, jo længere, jo mere koncentreret smag.
Bechamelsauce
- En stor spiseske smør smeltes langsomt i en gryde og piskes sammen med et par spsk. hvedemel.
- Når melet har suget alt smørret og er en samlet klump, tilsættes og piskes mælken lidt af gangen.
- Når det har saucekonsistens er det færdigt. Smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Lasagne
- I et fad kommer man først lidt lasagnesauce i bunden. Derefter skiftevis lasagneplader og lasagnesauce, (min. 4 lag plader). Slut af med lasagnesauce som toppes med et lag bechamelsauce og et par smørklatter. Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 30 – 35 min.
- Fadet sættes midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 – 35 min.
- Lasagnen tages ud af ovnen og skal hvile i ca. 10 min. inden servering.
🍽Servering
- Drys og top evt. med lidt parmesan og pynt med hakket basilikum. Tilbyd en god grøn salat og brød til, f.eks. flutes og smør.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Når man laver tomatsauce til lasagne, er det vigtigt, at den får lov til, at simre under låg i mindst 1 time.
- Læg gerne mange lag pastaplader imellem tomatsaucen.
- Brug meget finthakket oksekød. Gerne oksekød der er blevet hakket et par gange, derved kan du lave flere og tyndere lag.
- Honning kan udelades, da der bruges gulerødder, som giver god sødme.
❓ FAQ
Ja, du kan erstatte kød med forskellige grøntsager. Se vores opskrifter.
Oregano, timian og basilikum
Kommentarer
Ingen kommentarer