Vildt lækker hverdagsmad, som endda kan laves på ca. 30 minutter. Krydret og middelstærk Sweet potato & peanut curry pork er en skøn ret, der har en dejlig krydret smag af karry og de lækre grøntsager.
Sød kartoffel, kokosmælk og gulerødder giver sødme og chili giver en dejlig varm og middelstærk eftersmag.
Karry og karrypasta er krydderier med masser af smag. Du kan erstatte den gule karrypasta med den røde, hvis du lige har den i køleskabet. Husk dog, at den røde karrypasta er noget stærkere end den gule karrypasta.
Stærk smag
Hvis du vil have en helt original stærk smag, så skal der tilsættes mindst en hel chili, da asiatiske retter ofte er noget mere stærke i smagen.
Du kan lave denne lækre curry med både svinekød og kylling. Hvad der er bedst er en smagssag, men kylling er altid lækkert, da det er både smager godt og er mørt.
I denne opskrift, er der brugt svinemørbrad, som er blevet banket lidt flade.
Prøv også hel kylling i karry
Gå til
Kylling, oksekød eller svinekød
Vi har også lavet denne Sweet potato & peanut curry med svinemørbrad, som vi skar ud i tynde stykker.
Så erstattede vi hønsebouillon med grøntsagsbouillon. Du kan også bruge oksekød, her brugte vi en okseculotte, som vi skar ud i tynde skiver.
Derefter bankede vi kødet helt fladt, inden det blev svitses på panden. Her bruger vi så oksebouillon.
Peanut curry
Det her er næsten så hyggeligt, som en opskrift kan blive. Utroligt cremet med den perfekte mængde smag af karry, de saltede peanuts og den gule thailandske karrypastas milde eftersmag, du elsker.
Når du dufter og tager din første mundfuld, vil du opdage, at denne karry har en vidunderlig sødme og mild styrke fra chili, selvom der ikke er tilsat sukker. Dette takket være gulerødder og sød kartofler.
Base curry sauce
Du kan bruge denne lækre karry sauce, som grundsauce og så tilsætte de grøntsager du lige har i køleskabet. Blomkål, kinakål, broccoli og rodfrugter kan også bruges og det giver bare retten variation.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Sød og middel stærk karrysauce
- 600 g svinemørbrad
- 500 g søde kartofler
- 1 stk. Løg
- 1 stk. Peberfrugt (rød)
- 2 stk. romainesalat
- ½ stk. spidskål
- 4 stk. gulerødder
- 3 fed hvidløg
- ½ stk. chili (rød)
- 4 cm ingefær (frisk)
- 1 spsk. olivenolie (eller kokosolie til stegning)
- ½ tsk. gurkemeje (stødt)
- 1 tsk. karry (stødt)
- 2 tsk. karrypasta (gul)
- 1 dl svinebouillon (eller grøntsagsbouillon)
- 1 dåse butterbeans
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🍽Servering
🥗Tilbehør
- 4 spsk. soya
- 4 spsk. hoisinsauce
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Sweet potato & peanut curry
- Pil og hak løget groft. Skyl og skær peberfrugt ud i tern.
- Søde kartofler og gulerødder skrælles og skæres i lidt grove tern.
- Skyl og skær spidskål i lidt grove strimler. Pil og hak hvidløgsfed. Skræl ingefær og hak den fint. Skyl og hak chili fint.
- Skyl romaine og skær dem igennem på langs.
- Skær svinemørbrad ud i tynde tern og bank dem lidt flade med en kødhammer.
- Begynd med, at svitse svinekødet i en stor gryde tilsat lidt oliven- eller kokosolie ved middelhøj varme, og indtil kødet har fået lidt farve. Tag det af varmen kom kødet på en tallerken.
- Kom lidt ekstra oliven- eller kokosolie i gryden hvis det er nødvendigt og sæt gryden tilbage på komfuret og sæt varmen på middelhøj.
- Tilsæt og svits sød kartoffel, spidskål, rød peberfrugt og gulerødder til og svits det i et par minutter. Skrue lidt ned for varmen. Lad det simre i et par minutter under omrøring.
- Tilsæt løg, gurkemeje karry, karrypasta, chili, ingefær og hvidløg evt. med lidt ekstra oliven- eller kokosolie og steg det ved middelhøj varme par minutter under omrøring.
- Pas på at hvidløg og karry ikke brænder på, da smagen så bliver bitter.
- Hæld nu kokosmælk i gryden og rør rundt. Tilsæt lidt vand indtil du har en lidt cremet sauce. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Kom nu svinekødet tilbage i gryden og rør rundt.
- Tilsæt butterbeans, og varm det hele igennem i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og lidt lime.
- Tag en stor stegepande og tilsæt lidt olie. Steg nu de halve romaine. Skær dem ud i kvarte.
- Kog ris som anvist på posen.
🍽Servering
- Servér Sweet potato & peanut curry pork med kogte ris, peanuts. Pyntet med plukket koriander, kvart romaine, peanuts, og limebåde.
- Sæt hoisinsauce og soya på bordet.
📖Variation
Du kan variere denne opskrift på mange måder. Her får du et par gode idéer mere.
- Bambusskud – Du kan tilsætte bambusskud på dåse
- Store rejer – Du kan erstatte kylling med tigerrejer.
- Varierer grøntsagerne – Kig i køleskabet og se hvad du har og kom dem i gryden.
- Skift karrypastaen til rød eller grøn karry.
8 opskrifter med karry
Opskrift med noter
Sweet potato & peanut curry med pork og kokosmælk
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sød og middel stærk karrysauce
- 600 g svinemørbrad
- 1 spsk. olivenolie (eller kokosolie til stegning)
Grøntsager
- 500 g søde kartofler
- 4 stk. gulerødder
- 4 cm ingefær (frisk)
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. romainesalat
- 1 stk. løg
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1 dåse butterbeans
- ½ stk. spidskål
- ½ stk. chili (rød)
Karrysauce
- 2 tsk. karrypasta (gul)
- 1 tsk. karry (stødt)
- 1 dl svinebouillon (eller grøntsagsbouillon)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- ½ tsk. gurkemeje (stødt)
Tilbehør
- 4 spsk. soya
- 4 spsk. hoisinsauce
Sådan gør du
Sweet potato & peanut curry
- Pil og hak løget groft. Skyl og skær peberfrugt ud i tern.
- Søde kartofler og gulerødder skrælles og skæres i lidt grove tern.
- Skyl og skær spidskål i lidt grove strimler. Pil og hak hvidløgsfed. Skræl ingefær og hak den fint. Skyl og hak chili fint.
- Skyl romaine og skær dem igennem på langs.
- Skær svinemørbrad ud i tynde tern og bank dem lidt flade med en kødhammer.
- Begynd med, at svitse svinekødet i en stor gryde tilsat lidt oliven- eller kokosolie ved middelhøj varme, og indtil kødet har fået lidt farve. Tag det af varmen kom kødet på en tallerken.
- Kom lidt ekstra oliven- eller kokosolie i gryden hvis det er nødvendigt og sæt gryden tilbage på komfuret og sæt varmen på middelhøj.
- Tilsæt og svits sød kartoffel, spidskål, rød peberfrugt og gulerødder til og svits det i et par minutter. Skrue lidt ned for varmen. Lad det simre i et par minutter under omrøring.
- Tilsæt løg, gurkemeje karry, karrypasta, chili, ingefær og hvidløg evt. med lidt ekstra oliven- eller kokosolie og steg det ved middelhøj varme par minutter under omrøring.
- Pas på at hvidløg og karry ikke brænder på, da smagen så bliver bitter.
- Hæld nu kokosmælk i gryden og rør rundt. Tilsæt lidt vand indtil du har en lidt cremet sauce. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Kom nu svinekødet tilbage i gryden og rør rundt.
- Tilsæt butterbeans, og varm det hele igennem i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og lidt lime.
- Tag en stor stegepande og tilsæt lidt olie. Steg nu de halve romaine. Skær dem ud i kvarte.
- Kog ris som anvist på posen.
Servering
- Servér Sweet potato & peanut curry pork med kogte ris, peanuts. Pynt med plukket koriander, kvart romaine, peanuts, og limebåde.
- Sæt hoisinsauce og soya på bordet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan udskifte kokosmælk med fløde
- Du kan udskifte eller variere ris med risnudler
- Palmekål og savoykål er også velegnet
❓ FAQ
Ja
3 dage i køleskabet i en lukket beholder
Kommentarer
Ingen kommentarer