Det er nok mest en ret for mænd eller personer der elsker krydderier. Jeg har lavet disse oksefrikadeller eller “meatballs” rigtigt mange gange, når jeg skulle hygge med en god film. Der skal bruges en del krydderier til opskriften, og resten af øllen kan nydes mens man laver frikadellerne.
Prøv også nemme fedtfattige frikadeller
Gå til
Eksotiske oksefrikadeller på to måder
Jeg bruger oksefrikadellerne på to måder, enten hvor jeg steger dem på panden som almindelige frikadeller, eller jeg bruger dem til som kødboller i spaghetti bolognese hvor kødboller bliver kogt i bouillon. Se bedste opskrift på lady og vagabonden spaghetti bolognese hvis du vil bruge oksefrikadeller til spaghetti bolognese.
Pandestegte frikadeller
Her steger vi frikadeller på panden, og det er en enkel ret der er hurtig at lave, da kartoflerne passer sig selv i ovnen, og der skal kun steges frikadeller og evt. laves en tabouleh til. Da oksekød har en tendens til, at blive tørt, er det vigtigt, at når du steger dine frikadeller, kun bruner dem på begge sider og så slukker panden. Og derefter lægger stanniol over panden, så dellerne bliver gennemstegte og sprøde men samtidig saftige og lækre.
Sådan steger du oksefrikadeller
Når du skal stege dine oksefrikadeller, er det vigtigt, at panden er rigtig godt varm inden du kommer dellerne på. Begynd med, at varme panden op. Tilsæt derefter olivenolie. Når olivenolien er varm, kommer du frikadeller på panden. Det er vigtigt at panden er varm hele tiden, ellers koger du dine deller i stedet for at stege dem. Så vil du koge saften ud af oksefrikadeller og de risikerer at blive tørre i stedet for saftige indeni.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 1 time og 15 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 gram Oksekød hakket og 12 – 15 %
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Timian tørret
- 1 tsk. Oregano
- 1 knivspids Kanel
- 1 tsk. Paprika
- ½ tsk. Spidskommen
- 2 dl Øl
- 1 stk. Æg
- 1 stk. Løg stort
- 2 stk. Hvidløgsfed
- 1 stk. Peberfrugt grøn
- 4 spsk. Havregryn
🥗Tilbehør
- 600 gram Kartofler Ovnstegte
- 1 Skål Blomkålssalat
- 4 skåle Remoulade og ketchup
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pil og hak løget. Skyl peberfrugt og hak den fint.
- Oksekød, salt, oregano, kanel, spidskommen, paprika, friskkværnet peber og timian røres godt sammen i en skål.
- Tilsæt æg, hakket løg, hvidløg, peberfrugt, øl og havregryn under omrøring.
- Sæt det på køl en times tid.
- Form frikadellerne med en spiseske og steg dem brune, sprøde og lækre på en stor pande i smør og olivenolie.
- Det er vigtigt panden er rygende varm og du kun steger ca. 4 af gangen, da du ellers risikerer, at frikadeller ikke bliver sprøde. Se tips.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan også efter du har brunet frikadeller, med fordel komme frikadeller ind i en 200 grader varm ovn i ca. 5 minutter. Så vil du få de bedste frikadeller, fordi det er nemmere at styre varmen på denne måde.
- Tilsæt lidt friskhakket koriander til farsen. Giver en meget eksotisk smag, men brug med varsomhed, da smagen er kraftig.
- Du kan bruge okse frikadeller i pitabrød sammen med salat og dressing. Det er de særdeles velegnet til.
- Du kan komme lidt hakkede sorte oliven i farsen.
- Tryk og rul frikadeller i lidt grahamsmel, så er du sikker på oksefrikadeller bliver sprøde.
❓ FAQ
Ja
Holdbarhed i fryser er ca. 1 måned.
Holdbarhed i køleskab er ca. 2 dage når de er færdiglavet.
Opskrift med noter
Oksefrikadeller med ovnkartofler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram Oksekød (hakket og 12 – 15 %)
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Timian (tørret)
- 1 tsk. Oregano
- 1 knivspids Kanel
- 1 tsk. Paprika
- ½ tsk. Spidskommen
- 2 dl Øl
- 1 stk. Æg
- 1 stk. Løg (stort )
- 2 stk. Hvidløgsfed
- 1 stk. Peberfrugt (grøn)
- 4 spsk. Havregryn
Tilbehør
- 600 gram Kartofler (Ovnstegte )
- 1 Skål Blomkålssalat
- 4 skåle Remoulade og ketchup
Sådan gør du
- Pil og hak løget. Skyl peberfrugt og hak den fint.
- Oksekød, salt, oregano, kanel, spidskommen, paprika, friskkværnet peber og timian røres godt sammen i en skål.
- Tilsæt æg, hakket løg, hvidløg, peberfrugt, øl og havregryn under omrøring.
- Sæt det på køl en times tid.
- Form frikadellerne med en spiseske og steg dem brune, sprøde og lækre på en stor pande i smør og olivenolie.
- Det er vigtigt panden er rygende varm og du kun steger ca. 4 af gangen, da du ellers risikerer, at frikadeller ikke bliver sprøde. Se tips.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer