Nem, lækker og sund rodfrugtsuppe med kylling. Tilsæt de sundeste grøntsager i en gryde. Her skal suppen simre på komfuret ca. 30 min. og vupti, du har lækker og sund aftensmad.
Når grøntsagerne er kogt møre så blendes de og bliver til en cremet, sund og vildt lækker rodfrugt- grøntsagssuppe. Denne opskrift på cremet rodfrugtsuppe med kylling er vildt populær og den kan laves igen og igen uden man bliver træt af den. Du kan selvfølgelig udelade kylling, hvis du kun ønsker grøntsagerne.
Vi tilsætter kål til suppen, da kål er en fantastisk smagsgiver og er med til, at holde tarmen i maven i super form.
Jordskokker er med til, at give suppen en mere delikat smag. Snyd ikke og undlad denne super lækre rodfrugt.
Suppen er tilmed både sund og hurtig at lave, og har en skøn cremet konsistens og der skal ikke tilsættes fløde eller andet. Suppen smager bedst første dag, men du kan sagtens varme suppen op igen næste dag. Her kan du evt. tilsætte ekstra kylling eller anden topping.
Forberedelse er kun, at skrælle blandede rodfrugter og snitte lidt kål, så det er både hurtig, nem og sund aftensmad selvom aftensmaden kan laves på ca. 30 min.
Prøv også nem blendet grøntsagssuppe
Her finder du alle suppe opskrifter
Gå til
Godt for dine tarme
Rodfrugter er godt for dine tarme, og suppen her er meget nem at fordøje, da den er blendet. Mange får i dag alt for få grøntsager, og det kan give irritabel tyktarm og ubehag i maven. Blendede rodfrugter, er meget mættende og er med til, at holde en god tarmflora.
Derfor skal du lave rodfrugtsuppe med kylling
Der er flere grunde til at lave denne opskrift på rodfrugtsuppe:
Smag: Suppen kan være velsmagende og fyldt med gode smagsnuancer fra forskellige rodfrugter.
Sundhed: Rodfrugter er generelt sunde, da de er fyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter. Derfor er en suppe lavet af rodfrugter et sundt og nærende måltid.
Variation: Hvis man gerne vil eksperimentere med nye opskrifter og smagsoplevelser, kan denne opskrift på rodfrugtsuppe være en god variation fra mere traditionelle supper.
Let at lave: Opskriften på rodfrugtsuppen er let at følge og kræver ikke for komplicerede ingredienser eller teknikker.
Sæson: Når det er sæson for rodfrugter, er det en god måde at udnytte de friske og lokale rodfrugter på, og samtidig undgå madspild.
Inden du går i gang med rodfrugtsuppe med kylling
Før du begynder denne opskrift på rodfrugtsuppe, bør du være opmærksom på følgende:
Ingredienser: Inden du begynder på opskriften, skal du tjekke om du har alle nødvendige ingredienser. Ellers kan du bruge vores ingrediensliste som vejledende indkøbsseddel.
Ingredienser klar: Vær sikker på at have alle ingredienserne klar og krydderier målt op, før du begynder at lave suppen.
Gryde: Sørg for at have en passende stor gryde eller suppegryde til at tilberede suppen i.
Små stykker: Vær opmærksom på at skære rodfrugterne i små stykker, så de koger hurtigere og bliver mere møre.
Krydderier: Tilføj krydderier efter smag og juster mængden alt efter dine præferencer.
Håndtering: Du bør også have en solid viden om, hvordan man håndterer og skærer forskellige grøntsager og rodfrugter og holder grøntsager og kød hver for sig.
Tålmodighed: Vær tålmodig og lad suppen simre i den anbefalede tid for at udvikle smagene fuldt ud.
Ristede græskarkerner: Du kan gøre din suppe lidt mere lækker ved, at tilsætte lidt topping. Her har vi valgt, at drysse med lidt græskarkerner, som du evt. kan riste først, så de får mere smag.
Ved at være opmærksom på disse punkter, kan du sikre dig, at din rodfrugtsuppe bliver vellykket og velsmagende.
Fedtfattig
Det er ikke nødvendigt, at tilsætte fløde eller andet for at få en cremet konsistens. Grøntsagerne indeholder fibre og stivelse, som gør, at suppen bliver dejlig cremet. Du kan tilsætte mere eller mindre vand, afhængig af, hvor tyk du ønsker suppen.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: ca. 5 minutter. Arbejdstid: 10 min. Tilberedningstid: ca. 20 min. Samlet tid: ca. 35 min. Opskrift: 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
🥦Grøntsager
kartofler (ca. 10 stk.)
rødbede (lille, kan udelades hvis man ønsker en helt grøn suppe, da rødbede misfarver suppen lidt.)
hønsebouillon (kan erstattes af hønsebouillon eller vand og til det næsten dækker grøntsager)
Smagsgivere
chili (flager)
smør (kan erstattes af olie)
salt og lidt friskkværnet peber
Kylling
brystfilet
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Først skal alle grøntsager klargøres.
- Skyl og rens grøntsager grundigt.
- Kartofler, ingefær og rodfrugter skrælles.
- Kål tages de yderste blade fra og resten skæres i grove stykker.
- Løg pilles og skæres i både. Hvidløg pilles og presses flade med håndfladen.
- Så skæres resten i passende stykker.
- Kom en stor gryde på komfuret. Smørret eller olien smeltes forsigtigt og derefter tilsættes alle grøntsager. Skru godt op for varmen.
- Rør rundt ind imellem. Svits nu det hele i ca. 4 minutter.
- Tilsæt karry, paprika og chili og rør rundt. Svits det hele i ca. 1 minut.
- Så hældes grøntsagsbouillon over. Grøntsager skal ikke dækkes helt med væske. Man skal stadig kunne se lidt af grøntsagerne. Tilsæt evt. ekstra vand.
- Rør rundt, og lad det hele simre ved svag varme i ca. 20 til 30 minutter eller indtil alle grøntsager er møre.
- Tag en stavblender og blend forsigtigt alle grøntsager indtil du har en cremet suppe. Pas på med, at du ikke blender suppen for meget, da den så risikerer at bliver lidt tynd og kedelig.
- Når suppen er blendet til den rette konsistens, er den klar til servering. Pas på, suppen er brændende varm.
Kylling
- Svits kyllingebryster i lidt smør eller olie indtil den er gennemstegt.
- Skær kødet ud i strimler og tilsæt det til suppen.
🍽Servering
- Suppen serveres straks. Hvis du vil gøre suppen lidt mere delikat, anbefaler vi, at du drysser flagesalt over suppen.
- Du kan også drysse med lidt ristede græskarkerner og lign.
Opskrift med noter
Cremet rodfrugtsuppe med kål og kylling
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Grøntsager
- 400 g kartofler (ca. 10 stk.)
- 6 fed hvidløg
- ½ stk. spidskål
- 4 stk. gulerødder
- 4 stk. jordskokker
- 2 stk. persillerod
- 2 stk. pastinak
- 1 stk. løg
- 1 stk. rødbede (lille, kan udelades hvis man ønsker en helt grøn suppe, da rødbede misfarver suppen lidt.)
- 1 stk. porre
- 6 dl hønsebouillon (kan erstattes af hønsebouillon eller vand og til det næsten dækker grøntsager)
Smagsgivere
Kylling
- 600 g kylling (brystfilet)
Sådan gør du
- Først skal alle grøntsager klargøres.
- Skyl og rens grøntsager grundigt.
- Kartofler, ingefær og rodfrugter skrælles.
- Kål tages de yderste blade fra og resten skæres i grove stykker.
- Løg pilles og skæres i både. Hvidløg pilles og presses flade med håndfladen.
- Så skæres resten i passende stykker.
- Kom en stor gryde på komfuret. Smørret eller olien smeltes forsigtigt og derefter tilsættes alle grøntsager. Skru godt op for varmen.
- Rør rundt ind imellem. Svits nu det hele i ca. 4 minutter.
- Tilsæt karry, paprika og chili og rør rundt. Svits det hele i ca. 1 minut.
- Så hældes grøntsagsbouillon over. Grøntsager skal ikke dækkes helt med væske. Man skal stadig kunne se lidt af grøntsagerne. Tilsæt evt. ekstra vand.
- Rør rundt, og lad det hele simre ved svag varme i ca. 20 til 30 minutter eller indtil alle grøntsager er møre.
- Tag en stavblender og blend forsigtigt alle grøntsager indtil du har en cremet suppe. Pas på med, at du ikke blender suppen for meget, da den så risikerer at bliver lidt tynd og kedelig.
- Når suppen er blendet til den rette konsistens, er den klar til servering. Pas på, suppen er brændende varm.
Kylling
- Svits kyllingebryster i lidt smør eller olie indtil den er gennemstegt. Skær kødet ud i strimler og tilsæt det til suppen.
Servering
- Suppen serveres straks. Hvis du vil gøre suppen lidt mere delikat, anbefaler vi, at du drysser flagesalt over suppen.
- Du kan også drysse med lidt ristede græskarkerner og lign.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer